www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Risanje vezja v eaglu
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Linki
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Avg 2006 21:16
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 9:22 pm    Naslov sporočila:  Risanje vezja v eaglu Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Jaz bi samo vprašal, če ve kdo kaj lahko naredim da sem z eaglom risal vezje(board) in sem shranil ampak, ko sem vezje drugič odpru se mi je vezje vse zmešalo in pojavljale so se odvečne črto preko celega vezja. Sad

Če ve kdo kaj narediti mi prosim naj javi!

Lahko pošljem tudi slike kako to izgleda vendar nevem kako jih lahko dodam tu na forum. Confused

Hvala!

Nazadnje urejal/a Linki Pet Avg 25, 2006 11:42 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slike: shrani kot jpg ter dodaj kot priponko.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Linki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja zdaj ko sem Sliko shranil se je pa skjor cela pofarba na tako barvo kot so povezave. Sad

NeoTO hvala za pomoč vstavljanje sllike!

Nazadnje urejal/a Linki Sre Avg 23, 2006 11:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si uporabil gumba Rect ali Polygon? To moraš uporabljati skupaj z Drc nastavitvami, za začetek ti svetujem, da tega enostavno ne uporabljaš... Uporabi delete, da izbrišeš te dodatne površine, ki si jih noter narisal.

ps: drugič beri, kar sem ti napisal: shrani kot jpg ter dodaj kot priponko.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje na vezju imaš poligon, ki ti je zapolnil celo vezje. Najprej premakni en rob poligona, potem pa pritisni F2, da se osveži slika, pri tem bodo vidni samo robovi poligona in ne cel poligon, če je z vezjem vse OK potem povečaj "isolate" na poligonu.

Upam, da ti to pomaga, drugače pa mi pošlji brd datoteko. Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Linki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poskušal izbrisatite dodatne površine vendar se ne dajo, kajti ko hočem izbrisati to površino se ne izbriše odvečna površina vendar povezave na vezju.
Linki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bungee mi prosim razložiš kaj je poligon in kako to vse narediti še bolj natančno, ker vse kaj smo se v šoli učili iz tega programa je to kje naj iščemo elemente in nič drugega.

Hvala za razumevanje!

Predojacevalec.jpg
 Opis:
Še enkrat ista slika z formatom JPG
 Velikost datoteke:  57.21 KB
 Pogledana:  32 krat

Predojacevalec.jpg

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda si hotel narisat nek okvir ali nekaj podobnega. Polygon je večkotnik, lik ki označuje področje, kjer se prosta površina zapolni z bakrom. Vzami orodje delete ter klikaj po robu tega pobarvanega območja. Uporabi Ratsnest (zelen križec), da osvežiš sliko.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker se je problem na videz pojavil šele pri ponovnem odpiranju datoteke, poizkusi narisati nekaj novega (nov project), shrani in ponovno odpri. Morda je to kakšen stranski efekt "shareware" verzije programa.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Ker se je problem na videz pojavil šele pri ponovnem odpiranju datoteke, poizkusi narisati nekaj novega (nov project), shrani in ponovno odpri. Morda je to kakšen stranski efekt "shareware" verzije programa.

Jur

jur, it's Eagle we are talking about... Very Happy

bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:

Jur
Eagle free verzija nima takih napak. Napaka se ponavadi nahaja med stolom in tipkovnico Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ampak ne vemo, ali je v konkretnem primeru v uporabi free ali "free" verzija eagla. Pri "free" verziji so znani problemi, še posebej pri shranjevanju.

Res pa je, da veliko napak nastane vmes med levim in desnim ušesom.

Jur
Nazaj na vrh
Linki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO z delite ne gre čito nič ko hočem kaj izbrisati se mi pojavi napaka kjer piše ''Deliting this object might caose the signal to be slit into more than two segments. Please use Ratsnest to recalculate the airwires''
Linki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Ja, ampak ne vemo, ali je v konkretnem primeru v uporabi free ali "free" verzija eagla. Pri "free" verziji so znani problemi, še posebej pri shranjevanju.

Res pa je, da veliko napak nastane vmes med levim in desnim ušesom.

Jur

Ni ''FREE''' verzija ampak ima licenco in vse dal mi jo je profesor prakse verzija eagle je pa 4.11

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, jasno. Ker je vezje enostavno, ga nariši na novo. Verjetno bo narejeno prej, kot odkrita sedanja napaka.

V eaglu je po premikanju komponent po boardu pametno klikniti ratsnest tipko (obkrožena rdeče na priloženi sliki, eagle board editor). To povzroči, da se žice narišejo na novo, oziroma po najkrajši poti (airwire recalculation) in je vezje bolj pregledno.

Jur

rat.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.47 KB
 Pogledana:  6627 krat

rat.JPG

Nazadnje urejal/a jur Čet Avg 24, 2006 11:48 am; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni