|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Linki Član

Pridružen-a: Ned 20 Avg 2006 21:16 Prispevkov: 34 Aktiv.: 0.15
|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 9:22 pm Naslov sporočila: Risanje vezja v eaglu |
|
|
Pozdravljeni!
Jaz bi samo vprašal, če ve kdo kaj lahko naredim da sem z eaglom risal vezje(board) in sem shranil ampak, ko sem vezje drugič odpru se mi je vezje vse zmešalo in pojavljale so se odvečne črto preko celega vezja.
Če ve kdo kaj narediti mi prosim naj javi!
Lahko pošljem tudi slike kako to izgleda vendar nevem kako jih lahko dodam tu na forum.
Hvala!
_________________ LP Primoz!
Nazadnje urejal/a Linki Pet Avg 25, 2006 11:42 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slike: shrani kot jpg ter dodaj kot priponko.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Linki Član

|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja zdaj ko sem Sliko shranil se je pa skjor cela pofarba na tako barvo kot so povezave.
NeoTO hvala za pomoč vstavljanje sllike!
_________________ LP Primoz!
Nazadnje urejal/a Linki Sre Avg 23, 2006 11:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si uporabil gumba Rect ali Polygon? To moraš uporabljati skupaj z Drc nastavitvami, za začetek ti svetujem, da tega enostavno ne uporabljaš... Uporabi delete, da izbrišeš te dodatne površine, ki si jih noter narisal.
ps: drugič beri, kar sem ti napisal: shrani kot jpg ter dodaj kot priponko.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje na vezju imaš poligon, ki ti je zapolnil celo vezje. Najprej premakni en rob poligona, potem pa pritisni F2, da se osveži slika, pri tem bodo vidni samo robovi poligona in ne cel poligon, če je z vezjem vse OK potem povečaj "isolate" na poligonu.
Upam, da ti to pomaga, drugače pa mi pošlji brd datoteko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Linki Član

|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poskušal izbrisatite dodatne površine vendar se ne dajo, kajti ko hočem izbrisati to površino se ne izbriše odvečna površina vendar povezave na vezju.
_________________ LP Primoz! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Linki Član

|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
bungee mi prosim razložiš kaj je poligon in kako to vse narediti še bolj natančno, ker vse kaj smo se v šoli učili iz tega programa je to kje naj iščemo elemente in nič drugega.
Hvala za razumevanje!
Opis: |
Še enkrat ista slika z formatom JPG |
|
Velikost datoteke: |
57.21 KB |
Pogledana: |
32 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda si hotel narisat nek okvir ali nekaj podobnega. Polygon je večkotnik, lik ki označuje področje, kjer se prosta površina zapolni z bakrom. Vzami orodje delete ter klikaj po robu tega pobarvanega območja. Uporabi Ratsnest (zelen križec), da osvežiš sliko.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker se je problem na videz pojavil šele pri ponovnem odpiranju datoteke, poizkusi narisati nekaj novega (nov project), shrani in ponovno odpri. Morda je to kakšen stranski efekt "shareware" verzije programa.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Ker se je problem na videz pojavil šele pri ponovnem odpiranju datoteke, poizkusi narisati nekaj novega (nov project), shrani in ponovno odpri. Morda je to kakšen stranski efekt "shareware" verzije programa.
Jur |
jur, it's Eagle we are talking about...
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Jur |
Eagle free verzija nima takih napak. Napaka se ponavadi nahaja med stolom in tipkovnico
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ampak ne vemo, ali je v konkretnem primeru v uporabi free ali "free" verzija eagla. Pri "free" verziji so znani problemi, še posebej pri shranjevanju.
Res pa je, da veliko napak nastane vmes med levim in desnim ušesom.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Linki Član

|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO z delite ne gre čito nič ko hočem kaj izbrisati se mi pojavi napaka kjer piše ''Deliting this object might caose the signal to be slit into more than two segments. Please use Ratsnest to recalculate the airwires''
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Linki Član

|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ampak ne vemo, ali je v konkretnem primeru v uporabi free ali "free" verzija eagla. Pri "free" verziji so znani problemi, še posebej pri shranjevanju.
Res pa je, da veliko napak nastane vmes med levim in desnim ušesom.
Jur |
Ni ''FREE''' verzija ampak ima licenco in vse dal mi jo je profesor prakse verzija eagle je pa 4.11
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Čet Avg 24, 2006 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok, jasno. Ker je vezje enostavno, ga nariši na novo. Verjetno bo narejeno prej, kot odkrita sedanja napaka.
V eaglu je po premikanju komponent po boardu pametno klikniti ratsnest tipko (obkrožena rdeče na priloženi sliki, eagle board editor). To povzroči, da se žice narišejo na novo, oziroma po najkrajši poti (airwire recalculation) in je vezje bolj pregledno.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.47 KB |
Pogledana: |
6627 krat |

|
Nazadnje urejal/a jur Čet Avg 24, 2006 11:48 am; skupaj popravljeno 5 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni