|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 4:45 pm Naslov sporočila: Sinope 568+ |
|
|
Zanima me kako bi nastavil omenjeni router in modem v enem, da bi ga lahko priklopil na Siolov optični modem in bi deloval samo kot dostopna točka za brezžični internet? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
Če ti je to ta modem, potem se vsaj kar se WiFija tiče, lahko pomagam, saj sem prijatelju nastavil wifi na tem modemu, ne razumem pa te, zakaj hočeš to narediti na optičnem modemu, a ta nima "router- inside" opcije?
Jaz sem pri prijatelju nastavil samo wifi-router, za kable ne vem kako gre, vem pa, da lahko z wrt54GL (linksys) (le 50e) nastaviš dosti več kot stvari na sinopeju, ampak če ga že imaš, potem lahko (vsaj kar se wifija tiče) pomagam.
Ali morda prideš na njegovo "obrazno" stran (znaš IP, "username" in "password" delujeta?) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre se zato, da optični modem in ruter v enem nima wirelessa. Lahko se ga doda le kot usb ključek, vendat je to bolj slaba rešitev. Zato bi rad nanj priklopil Sinopeja(je starejši kot tisti na sliki), kot wireless dostopno točko. Imam polen dostop do nastavitev. Aja pa, da se ne bo kdo čudil nimamo na Rakeku optike, ampak nastavljam za sošolca.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
O, torej z Rakeka si, poznam enega (ali 4) iz tvojih krajev (o tem drugič).
Sinopeja se da nastavit kot wifi router, dodaš mu WiFi omrežje za oddajanje in ga seveda primerno zaščitiš, ker sem se ukvarjal z routerji kar dosti časa sem to vedel in mi je bilo potrebno samo da vidim kaj imam za izbiro. Sedaj pa ko sem prebral da imaš starejšo verzijo (tista, malo bolj "kištasta" ane, z črno anteno) pa ne vem, morem it k drugemu sošolcu pogledat malo ta firmware kako izgleda, si bom zabeležil pa ti poročam. Če pa kaj eksperimentiraš pa malo previdno, da se ne boš ven zaklenil (Predviden obisk prijatelja: kake 3 do 4 dni ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izklopi DHCP, spremeni mu IP na nekaj drugega (npr. 192.168.1.254) in si zadaj tudi napisi ta IP
WLAn pa imas verjetno vkljucen za od prej.
Pa se povezi LAN1 na obeh modemih med seboj.
"ta stari" Sinopeji imajo se vedno odlicen WLAN signal  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2010 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Rober bom naredil tako, če mi bo uspelo.
Da se ne bom ven zaklenil??
Drugače pa imam router doma in pač prekinem povezavo z domačim omrežje in se povežem nanj in ga nastavljam. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Wireless že deluje. Hvala vsem sodelujočim?
Še vedno pa ne vem, zakaj bi se ven zaklenil? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dandanes je vse možno, tako da lahko kmalu dodaš svoj MAC naslov na listo, ki jo kasneje obkljukaš kot "Disallow network usage to MAC adresses on list"
Morda le meni, ampak zgodi se >
Me veseli da ti je uspelo "pošlihtat"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Še vedno pa ne vem, zakaj bi se ven zaklenil? |
Ker je Sinopejev IP ponavadi 192.168.1.1 in prav tako IP nekaterih routerjev
Potem pa zelis dostopati na 192.168.1.1 in pride do zmesnjave v omrezju,...
Vsaka naprava naj bi imela svoj IP in torej je bolje, da prej spremenis kot zaides v tezave  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi se pa to z MAC zgodilo potem sta pa doma še dva računalnika. Sicer pa vem kaj MAC adress je in vedno pogledam kaj piše in zakaj gre. Lahko pa se tudi meni ravno tako zgodi.
Je pa še ena zanimivost tega routerja in modema v enem. Vanj je za wireless vgrajena PCI kartica, ki jo z malo trudi lahko odmontriamo in jo nato namestimo v naš računalnik, če seveda dobimo ustrezne gonilnike.
Pa še enkrat hvala.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni