www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

[SOLVED] LINUX nalaganje .elf fajla v mikrokontroler

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
71GA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53
Aktiv.: 2.00
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 2:06 am    Naslov sporočila:  [SOLVED] LINUX nalaganje .elf fajla v mikrokontroler Odgovori s citatom

Živijo.

Skompilal sem .elf file, ki naj bi ga lahko zdownloadal v mcu. Skompilan program ima datoteko .elf in me zanima, kateri program bi lahko uporabil za downloadanje preko USB-DFU?

Imam tudi Keil ULINK-ME adapter in v kolikor ne veste odgovora na zgornje vprašanje, bi bil vesel če mi kdo posreduje vsaj način/program, kako zdownloadati .elf fajl preko JTAGa. Tu sem že sprobaval program OpenOCD a nima podpore za moj JTAG.

LP Žiga

Nazadnje urejal/a 71GA Tor Feb 08, 2011 7:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
domen_puncer
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Maj 2008 13:30
Aktiv.: 0.37
Kraj: Ljubljana, Mozirje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bos rabis hex oz. bin.

arm-none-eabi-objcopy foo.elf --target=ihex foo.hex
arm-none-eabi-objcopy foo.elf -O binary foo.bin

HTH

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OT:
Koliko časa in živcev si že porabil za prevajanje in nalaganje kode z linuxom?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
71GA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53
Aktiv.: 2.00
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
OT:
Koliko časa in živcev si že porabil za prevajanje in nalaganje kode z linuxom?

Očitno premalo Smile sam k bom tole naštudiral bo pa samo od sebe letelo hehehe Smile Pa še zastonj bo Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni