www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Profilab_Expert 3.0

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 10:07 am    Naslov sporočila:  Profilab_Expert 3.0 Odgovori s citatom

Zdravo!
Zanima me,če kdo uporablja Profilab_Expert 3.0?
Jaz namrec uporabljam V2.0,vendar imam problem z Makrom"min-max"
Program je iste firme,kot sprint_layout in zelo uporaben za instrumente,ki imajo rs232 ali usb izhod.

Za odgovor se zahvaljujem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj sem delal. Naletel sem na težave, če sem želel preko RS232 poslati oz. sprejeti tekst in ne samo številsko vrednost. Izdelati sem moral točno tak številski format kot ga poznajo inštrumenti. Zadeva se mi je zdela zanimiva kot aplikacija skupaj s mikrokontroleskim sistemom. Pa sem zaradi zgornjih razlogov zadevo kar malce opustil. V modulih nisem našel nič primernega za rešitev tega. Zanima pa me, ali je možno to izvesti z LabView-om. Nekje sem videl aplikacijo za nadzor in upravljanje napajalnih sistemov narejeno z LabView. Zadeva je zgledala zelo zanimivo.

Primer: preko RS232 pošljem #SISTEM1:ON na kontrolersko vezje in s tem vključim rele.
Oz. iz kontrolerja dobim podatek Temperatura: 22.5,23.7,17.5,14.2,STIKALO:ON in to prikažem na displayih.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Jaz ga ne uporabljam,za kaksne hude stvari,le za casovno spremljane raznih napajalniko(napetostno),tudi vec dni ,v konbinaciji z GDM705.
Sicer dobim graf in tabelicne vrednosti,rad bi dodal se Min-Max funcijo za hitrejso orjentacijo.O labwiev pa nimam pojma!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni