|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 11:48 pm Naslov sporočila: Prižiganje naprav preko gsm-a |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me če je že kdo kdaj naredil napravo,s katero bi lahko na daljavo prižigal in ugašal en stroj s pomočjo gsm-a ali navadnega telefona???
V mislih imam nekaj takega:
http://www2.arnes.si/%7Esspslavr/gsm_alarm/gsm_alarm.html
samo,da bi vezje bilo brez alarma.
Ali obstaja kakšen načrt za to zadevo???
Namreč rad bi vklapljal in izklapljal peči preko gsm-a.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2005 5:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej tole temo DTMF telefonski preklopnik. Stvar bi šlo brez težav modificirat za GSM. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2005 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jest sem nekega lepega dne predelal star Siemens GSM aparat za reboot-anje računalnika na daljavo. Enostavno sem nastavil izločanje pozivov, da je sprožil zvok samo na mojo številko in potem preko tranzistirja in releja sklenil reset na računalniku. Je pa res da je bil aparat od tistega trenutka dalje uporabljen izključno samo reset  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2005 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo hvala za odgovor. Ogledal sem si to verzijo DTMF telefonskega preklopnika in moram reči da bi bila čisto dobra za to kar potrebujem. Samo kako sedaj to predelati, da bi bil gor gsm aparat in ne analogna linija?!
Ali je to zakomlicirano narediti in je to lahko kerikoli gsm??
Na razpolago imam ericssona T10 in A1018 (regla 2).
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jul 16, 2005 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav predelava ne bi smela biti komplicirana, ter ne bi smela biti osvisna od tipa telefona. Načeloma ne bi bila niti potrebna sprememba softwera.
Del na katerim je optokopler bi moral dati paralelno k z zvoncu telefona. (ta del namreč zazna zvonjenje) Vezje s transitorjem ter uporom 270 "se javi". Tisto bi moral dati k tipki na telefonu s katero se javiš. Del z drugim transistorjem pošilja iz telefona zvočne signale. (tole je treba dati paralelno k mikrofonu) Del z uporom 100k ter 100n, ki gre na MT8870 -pin2 pa "posluša". Tisto daš na k slušalki telefona. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni