|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krajsek123456 Član

Pridružen-a: Ned 07 Nov 2010 8:40 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.25 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 7:30 pm Naslov sporočila: Pisanje programov-programiranje |
|
|
Lep pozdrav!
Zanima me, če ima gdo kaj izkušenj z programiranjem v MS DOSu. S tem mislim MS DOS, kot operacijski sistem in ne tista verzija v windowsih... (vse zgleda enobarvno ponavadi modro ) Že dolgo časa sem razmišljal o tem, samo začeti je najtežje. Ne vem kateri program naj uporabim. našel sem Netwide Assembler, ampak, ker nimam izkušenj z tem, bi mi lahk gdo pomagal kje začeti? _________________ We are not alone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ti bo pa DOS? Oz, česa se bojiš ali kaj bi rad naredil? Drugače si poberi dol kak Qbasic ali kak njegov klon:
http://www.qbasic.com/
http://www.qbcafe.net/en/qbasic-downloads/compiler/qbasic-compiler.htm
Lahko kak star Borlandov C/C++ compiler kje stakneš. Na netu imaš tudi precej literature na to temo.
Seveda pa greš lahko na hard. V DOS command prompt vtipkaj debug (enter) nato vtipkaj a (enter) pognal boš assemblersko okno. Poišči si kak kos literature.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krajsek123456 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probal bi se tolk sprifat da bi naredu nek preprost program, s katerim bi outpute na LPT portih spreminju iz 0 v 1 in obratno. zraven pa še kakšne funkcije dodal.... vem,da podobni programi že obstajajo,...sam mi niso ravno uporabni...
Tvoje pisanje tudi ni ravno uporabno. Upoštevaj pravila, predvsem pravilo št.1. VolkD _________________ We are not alone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Turbo Pascal. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krajsek123456 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem za slengovsko pisanje. _________________ We are not alone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poberi si dol Microsoft Visual C# 2010 Express (rabi vsaj XP SP3, Visto ali Windows7) + .NET 4.0 framework ali pa si poberi dol Sharp Develop http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/
Pa ti lahko potem pošljem kak enostaven programček za vklapljanje ledic na LPT s pomočjo inpout32.dll
Boš videl, da stvar sploh ni tako komplicirana.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa dobiš komplet, še zapakiran dBase in Clipper _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Autoit + Koda
http://www.autoitscript.com/site/autoit/
Best of all, AutoIt continues to be FREE
-----------------------------------------------
AutoIt v3 is a freeware BASIC-like scripting language designed for automating the Windows GUI and general scripting. It uses a combination of simulated keystrokes, mouse movement and window/control manipulation in order to automate tasks in a way not possible or reliable with other languages (e.g. VBScript and SendKeys). AutoIt is also very small, self-contained and will run on all versions of Windows out-of-the-box with no annoying “runtimes” required!
...... _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že omenjen Turbo pascal. Za delo z bazami ter podatki pa Clipper. Oboje sem zelo dolgo uporabljal. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
V Qbasic-u imaš preprost ukaz OUT. Z naslednjim stavkom naprimer spraviš vseh 8 data izhodov na "1"
OUT &H378, 255 _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem prebral začetno vprašanje sem pomislil, modro je ozadje pri C64 (ki tudi pozna DOS). Pri PC, IBM, Free, MS, nekaj DOS na PC mlinčku, je ozadje črno.
Postavljati nedvoumna vprašanja ni povsem enostavno.
Glede DOS aplikacije. Če jo misliš poganjati v Windows ali DOSBox, potem vedi, da pri časovno zahtevnih aplikacijah, ne bo dobro delovalo.
QuickBasic je brezplačen, sem pred časom vprašal na Microsoft Slovenija, če navedba na QB spletnih straneh, da je produkt brezplačen, drži in so potrdili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krajsek123456 Član

|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2011 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
najbolj mi je všeč quickbasic od microsofta. hvala za pomoč. _________________ We are not alone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni