|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
benc Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41 Prispevkov: 132 Aktiv.: 0.57 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 1:22 pm Naslov sporočila: Visokotlačni čistilnik problem |
|
|
Mene pa zanima, če kdo ve kaj o visokotlačnih čistilnikih na vodo.
Imam namreč enega majhnega hobi Karcherja 2.02 kateri mi od začetka deluje normalno, po parih minutah pa izgubi tlak.
Ko sem odprl samo zunanje ohišje sem opazil, da je malo mastno okoli črpalke. Črpalka je iz aluminija razen vrhnji del kateri je plastičen.
Naprej nisem hotel podirati ker ne vem kako in kaj.
Ali ima kdo kakšno idejo?
Kaj pa deluje olje v črpalki razen najbrž mazanja?
Najbrž so to batne črpalke. Ali je ta bat mazan? Ali je mogoče narejeno kot kakšen komprsor kjer je mazano podobno kot batni motorji?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je tako kot pri avtomobilskih kompresorjih klime. V krogu so razporejeni batki, odmika pa jih ekscentrična plošča pritrjena na osovino motorja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam eno noname low cost varianto. Zgodilo se je podobno. Črpalka je dajala zelo slab tlak. Zadevo sem razstavil. Bil je počen listič, ki služi kot ventil. Izdelal sem novega iz "špahla" za kitanje. Zadeva še danes deluje.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41 Prispevkov: 132 Aktiv.: 0.57 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo ti je verjetno dajala vedno slab tlak. Meni ga začne dajati po parih minutah dela!
Najbrž, da je podobna kot kompresor klime samo ne vem, če ima več batkov. Pa olje tam kroži po sistemu medtem, ko tukaj ne more.
Ne, čisto odvisno - včasih je delala popolnoma ok. (tisti listič se je odlomil tako da je se je prosto premikal. Če je pokril odprtino v celoti je delala čisto vredo.)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je pretok vode do črpalke slab je problem enak.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Mar 17, 2009 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obujam temo, ker rabim nasvet glede izbire visokotlačnega čistilnika. Cena do 150€.
Malo sem pobrskal po Internetu in ugotovil, da imajo low-cost variante plastično črpalko in zato niso primerni za višje temperature vode (>40°C), taki s kovinsko črpalko, ki jih lahko priklopim na višjo temp. vode, pa so precej dražji.
Potem sem naletel na tega , ki ima aluminjasto glavo. Ne razumam pa, zakaj je še vedno omejen na max. 40°C vodo.
Čistilnik bo za "gospodinjsko rabo" (avto, dvorišče, ...). Kaj svetujete.
lp, Gašper
_________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Mar 17, 2009 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
benc je napisal/a: |
Samo ti je verjetno dajala vedno slab tlak. Meni ga začne dajati po parih minutah dela!
Najbrž, da je podobna kot kompresor klime samo ne vem, če ima več batkov. Pa olje tam kroži po sistemu medtem, ko tukaj ne more.
Ne, čisto odvisno - včasih je delala popolnoma ok. (tisti listič se je odlomil tako da je se je prosto premikal. Če je pokril odprtino v celoti je delala čisto vredo.) |
Možno je tudi, da imaš zabit filter na dovodu vode v napravo ali pa so fuč tesnila oz. gumice v visokotlačnem delu...
lp.
_________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP čez 2 leti
Mene pa zanima kakšno olje moraš doliti v črpalko za visokotlačni čistilec, je to kašno posebno?
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
drVrh je napisal/a: |
LP
Mene pa zanima kakšno olje moraš doliti v črpalko za visokotlačni čistilec, je to kašno posebno? |
Mislim da bi bilo primerno olje za reduktorje, okoli SAE 90. Vsaj naš Pavarini dela brez roblemov s tem oljem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
V navodilih za uporabo nič ne piše?
Ali pa na spletu proizvajalca?
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Ned Jul 10, 2011 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
SAE 90 ne velja.Je pregosto.Daj navadno olje 15-40
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
(april '12) po nekaj letih smo poskusili zagnati Karcher HDS 790C. "Vizuelni" pregled pred vklopom je pokazal uničeno kartico (verjetno za mehčanje vode) in zlepljen kontaktor ter žice na dovodu na kontaktor.
Ko pokrov zapreš, so žice in kartica čisto skupaj tako da še ne vem, ali je zagorela kartica in uničila še žice/kontaktor, ali obratno.
Predlog je bil, da preizkusimo motor, da vidimo, ali se sploh splača popravljati. Motor smo zagnali, a nismo pazili na to, da mora biti pištola stalno vklopljena, in je odtrgalo en čep na črpalki z vsemi deli, ki so pod čepom (neka vzmet in mrežasta plastika).
Za rezervne dele sem se pozanimal pri servis Kusljan (odgovor še čakam), tukaj pa me zanima, če je kdo že naletel na tako skurjene dele in kaj bi bil vzrok, da se to ne bi več ponovilo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
90.49 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
77.89 KB |
11 krat |

|
|
85.84 KB |
7 krat |

|
|
89.43 KB |
4 krat |

|
|
52.12 KB |
4 krat |

|
Nazadnje urejal/a psevdonim Sre Apr 04, 2012 8:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
še priponka 6:
|
53.31 KB |
2 krat |

|
Nazadnje urejal/a psevdonim Sre Apr 04, 2012 8:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sigurno je prišla notri voda in je prišlo do stika na kontaktorju.
LP Nace
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni