|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:29 pm Naslov sporočila: Izklop laptopa |
|
|
Že lep čas se soočam s problemom, namreč prenosnik potrebuje cca. 3,5 min da se izklopi. Nikakor pa ne morem ugotoviti, kaj ga drži pokonci. Strica Googla sem spraševal, kako bi izvedel, kater servis je potreboval najdlje, vendar nisem našel konkretnih odgovorov. Ali obstaja kakšen program za to?
Sistem namreč ni tako slab, gre se za prenosnik Asus K53SV z SSD diskom. Čas zagona samega računalnika je nekje 40 sekund, izklop pa traja od 20 sekund do tudi več kot 10 minut (potem mi namreč prekipi in ga na silo izklopim......)
Ima kdo kakšno idejo, kam naj pogledam, kaj ga drži pokonci? Sistem je Windows 7 x64, mislil sem, da ga zavira VMware Server, a temu ni tako, saj po njegovi odstranitvi ne dela nič hitreje. (Odstranil sem ga namreč zato, ker je po enem od tistih 10-in-več mintutnih izklopih prenehal delovati, ker sem na silo izklopil PC. Ne morem dostopati do web vmesnika pravzaprav. Ko na silo izklopim PC, se tudi resetirajo nastavitve Skype-a!)
_________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
mogoče bi tik pred izklopom z nekim programom preveril, kaj vse tisti trenutek deluje. A niso tipke ctrl-alt-del za to, da se pokaže, kaj trenutno deluje, potem pa lahko po želji izklapljaš ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, trenutno imam zagnanih 98 procesov... Sem tudi poskusil že pred izklopom ugasniti vse programe, procese kar sem jih lahko, pa ni nič boljše..
Ali obstaja kakšna nastavitev, da Windowsi naredijo log ob shutdownu? Tako, kot ga znajo narediti za startup?
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmok Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.31 Kraj: Gorenja vas
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klikni Start -> Zaženi (Run) in vpiši msconfig. Tukaj lahko izklapljaš programe in servise, ki se zaženejo ob zagonu. Najprej probaj izklopiti vse, da vidiš če je kaj razlike.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
98 procesov je za moje pojme malo veliko.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je veliko procesov vendar jih veliko večino tudi uporabljam...
Nisem prepričan ampak mislim, da se je vse začelo takrat, ko sem ga na silo "ubil".
Prej namreč nimam v spominu, da bi trajalo, da bi se ugasnil
Bom poskusil ugasniti enega po enega, da vidim, če bo kaj razlike.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si poskusil s „zadnjo še dobro” obnovitveno točko?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bo pomagalo, to se mi dogaja že cca. 14 dni... Upsi
Največji štos tega je pa še to, da VMware serverja sploh ne morem obuditi... Repair installation ni pomagal, niti uninstall in nazaj polna inštalacija
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa ponovno nalaganje Windowsov? Ker me tole spominja na en dokaj znan hrošč Windows sedmice.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
A v event log si pogledal?
Tam pišejo kakšne zanimive stvari včasih.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
V event logu ni čisto ničesar posebnega.
Ponovno nalaganje.. Dokler vse ne crkne ga ni pogoja
Počasi napredujem z izklapljanjem servisov (programov). Zaenkrat brez uspeha.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Brez uspeha
Poskusil sem že ogromno stvari vendar je problem ostal. Če izklopim vse servise v msconfig, pridobim mogoče 3 sekunde. Pa še to na začetku procesa ugašanja. Ko Windowsi napišejo "Ustavljanje storitev", zatem napišejo še "Ustavljanje..." in to pa ostane par minut na zaslonu.
Še kakšna ideja mogoče?
V skrajni sili bom formatiral ta vikend. Vendar mi ta rešitev ni niti malo všeč...
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo bom zloben; toliko časa kot si zagonil za eksperimentiranje, dvomim da boš za ponoven reinstall Ampak ja, jaz sem na enak problem naletel v kombinaciji z VirtualBox-om (pa verjetno je bilo še kaj) - nisem se niti pretirano hecal, nisem imel volje. Eno popoldne je bilo dovolj da sem sistem na novo postavil in to je bilo to.
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
elson2k je napisal/a: |
Malo bom zloben; toliko časa kot si zagonil za eksperimentiranje, dvomim da boš za ponoven reinstall |
Hm, nekako 50/50
Moti me najbolj to, da licenco za KeyLemon lahko aktiviram samo 3x (pa še to samo na istem računalniku). Potem pa je potrebno kupiti novo
Sem jih že kontaktiral pa so mi odgovorili, da je pač njihova politika takšna...
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
mogoče bi najprej v grobem določil, ali gre za problem v programski ali strojni opremi - z nekim boot CD operacijskim sistemom (npr. Hiren's, ali pa mogoče naložiš virtualni PC na tega - ne vem, samo ideja, s tem še nikoli nisem delal).
"Strica Googla sem spraševal" - na žalost ali pa na srečo, iskalniki ne znajo brati misli in z malce drugačnim razporedom ključnih besed včasih dobim čisto druge rezultate:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
165.1 KB |
Pogledana: |
14 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni