www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Meje parcele in GPS
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 3975
Aktiv.: 22.18
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z onim sprejemnikom so boš bolj malo pomagal. No dovolj natančen. V dobrih pogojih +-3m.
_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3089
Aktiv.: 18.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

našel v navodilih; vpisovati je treba v decimalnih stopinjah, torej 50°08'45'' = 50.145883 . Do sem vse jasno, a ko izberem "Najdi", se ne zgodi nič.
Dobre pol ure sem iskal po http://eu.mio.com/sl_sl/ , da bi našel, kdo je generalni uvoznik za Mio, da tam vprašam, kako je s temi koordinatami, pa ne najdem. Mogoče kdo to ve na pamet ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 44.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pri Graminu izbereš v kakšnih enotah hočeš vpisati koordinate. Tu je seveda lahko drugače. Vnesel si očitno prav. Kaj pa če kar nekaj napišeš, ti javi kakšno napako? Imaš posodobljen software.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3089
Aktiv.: 18.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne javi nobene napake; nič se ne zgodi. Posodobitve, razen kart, ni videti. Mislim, da imam eno precej opuljeno verzijo, ker manjka kar nekaj funkcij, ki so opisane v navodilih. Mogoče so izklopili tudi iskanje po koordinatah, pozabili pa so zbrisati grafični del, na ekranu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 44.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko kako drugače dodajaš lokacije v priljubljene, mogoče preko računalnika?

Ima vsaj mogoče funkcijo kje si in pokaže koordinate?

_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3089
Aktiv.: 18.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bom vprašal v Bigbang za naslov generalnega zastopnika in tam poiskal nekega stručkota za te koordinate.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 549
Aktiv.: 3.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam Miov400 in do zdaj nisem iskal po koordinatah. Zdaj sem poskusil in ta opcija ne deluje. Svojo navigacijo sem odklenil in gor imam naložen tudi Igo, on pa lepo najde lokacijo na osnovi koordinat, dopušča pa tudi različne možnosti pri vpisu koordinat (stopinje, minute sec, stopinje dec.minute . . .).
Imam naložen tudi OziExplorer v katerem se da nastaviti GPS v pešec mod, vendar si karte moraš ustvariti sam. Natančnos, niti približno ni to kar bi ti rabil.
Z geodetske karte preriši kote in razdalje, meter in kompas v roke in boš bolj natančno prišel do iskanih mejnikov kot s tem GPS-om.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3089
Aktiv.: 18.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ima vsaj mogoče funkcijo kje si in pokaže koordinate?
dobra ideja; na sliki, kjer je moč signala, so tudi koordinate, hitrost in kot. Kot ne vem kaj pomeni, hitrost je 0, ker se ne premikam, koordinate pa sem vpisal v geoprostor.si in je pokazalo točko 17 metrov od tam, kjer sem stal.
Zdaj moram poiskati kalkulator za izračun razdalje med dvema koordinatama, da vidim, če vsaj to štima.
Citiram:
Z geodetske karte preriši kote in razdalje, meter in kompas v roke
najbrž ne gre to kar tako kot da bi na uro pogledal, je treba imeti tudi neko predznanje.
Zgleda, da je tale Mio res ena hudo "zreducirana" verzija. Sramota za Mio, da kaj takega sploh da na trg. Tudi za pešpot ali za na kolo ni primerno, ker je baterija prazna prej kot v 2 urah.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3089
Aktiv.: 18.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2012 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Še vedno pa me zanima, kako naj vpisujem koordinate v moj GPS. Na primer: na geoprostor.net kaže središče Domžal kot y=468978.9 in x=110781.9 .
Ko to vpišem v GPS in "kliknem" Najdi, se ne zgodi nič
moja napaka. V zgornjo vrstico je treba vtipkati 11....., v spodnjo pa 46..... (vpisoval sem ravno obratno, naprava pa tudi ni javila napačnega vnosa).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 44.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 03, 2012 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da malo obudim temo. Če pri Garminu (verjetno to ne velja za vse modele) nekaj časa tiščite mesto, kjer je prikazana jakost signala se vam odpre okno v katerem piše trenutni položaj, višine, neka shema, ki verjetno označuje s koliko sateliti je povezan (pri meni 6 kar se mi zdi malo veliko) in pa tudi natančnost v metrih. V hiši pri vseh črticah signala mi je kazalo minimalno 8m napake.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9450
Aktiv.: 52.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 2:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moderni sprejemniki so načeloma 12-kanalni, tako da če sprejemaš samo 6 satelitov, imaš še nekaj rezerve Smile
Pri nekaterih Garminih, Nüvi na primer, prideš do trenutnih koordinat in višine tako, da pritisneš na simbol vozila, ko si na prikazu zemljevida.

_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 44.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja gre za nuvi 1200. Moram pogledati koliko jih lovi na kaki drugi lokaciji. Za koordinate pa sem jaz ponavadi uporabljal funkcijo kje sem. Je pa tudi tole z avtomobilom priročno, hvala.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
cero
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Prispevkov: 1191
Aktiv.: 6.64
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v primeru GPS-a količina kanalov ne pomeni zmožnost sprejemanja satelitov (1kanal -en satelit) ampak sprejmenik multipleksira vse satelite v tisti kanal, kar odžira dragoceni čas procesiranja signalov. Seveda vsi sateliti oddajajo na iti frekvenci.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Prispevkov: 1191
Aktiv.: 6.64
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 20, 2012 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tem blogu pod točko 1, me je kar navdušil tale GPS sprejemni modul. Avtor je dosegel natančnost pod 20cm v preksi, sicer s posebno anteno in statičnim pozicioniranjem, ampak samo s satelitskimi signali.Sprejemnik ima podporo tudi za prihajajoči galileo kar je zelo razveseljivo. Me kar mika da bi si kaj takega skupaj scinil, le zgleda da je projekt kar obširen. Zanima vaše mnenje o tem, tisti ki imate malce več izkušenj s sistemi satelitske navigacije.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3089
Aktiv.: 18.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

približno spada v to temo - ali mogoče kdo ve, v katerem sistemu so koordinate oddajnikov, navedene na naslovu ime spletne strani , konkretno za Mozirje ?
Piše "Geografski podatki za lokacijo: 145619E/461703N/709m", pa ne vem kako bi to vtipkal na http://www.geoprostor.net/PisoPortal/Default.aspx? , da bi označilo pravo lokacijo. Karkoli vtipkam, vedno je "izven Slovenije".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 53 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group