www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo prenosnika
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mobil11
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20
Aktiv.: 0.52
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:42 pm    Naslov sporočila:  Popravilo prenosnika Odgovori s citatom

Že nekaj let si lastim prenosnik in čas je pustil posledice. Zraven nekaj razpok gre počasi po gobe tudi vtičnica za slušalke - predvidevam da so se odlotale ali pa odtrgale nožice, saj moram vtikač tiščati pod nekim kotom da lepo slišim zvok na obe slušalki kar pa je zelo nepraktično. Vem da bi kakšen serviser hitro rešil moj problem a mislim da bom ob vaši pomoči zadevo zmogel tudi sam in privarčeval kar nekaj € (ko sem vprašal na uradnem servisu za zamenjavo razpokanega ohišja nisem mogu vrjet - cca 150 EUR za prenosnik, ki cel ni vreden 200EUR Evil or Very Mad ) .

Mislite da so moja predvidevanja o napaki pravilna?
Je kdo že počel kej podobnega? Na kaj morem biti pozoren pri popravilu?

Mogoče kdo ve kako se odstrani ohišje? Nikjer ne najdem nobenih vijakov (na zgornjem delu) , je možno potem to ohišje namestiti nazaj na prenosnik al moraš kakšne zatiče polomit da ga dobiš stran?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 2:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

odvisno od prenosnika,zato ne bi bilo odveč,da navedeš za kateri prenosnik pravzaprav gre.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi vijaki na spodnjem delu drzijo zgornji del k sebi ?
Nazaj na vrh
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prenosnik bi popravil, pa že v začetku nastane problem, da ne veš kako ga odpret...Rolling Eyes...raje odnesi to enem, ko ima malo prakse.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred odpiranjem poišči servisna navodila, kjer je običajno zelo podrobno opisan postopek razstavljanja in sestavljanja praktično do posameznega vijaka in njegove pozicije natančno. Brez tega bodo možnosti za uspešno popravilo majhne. Kakšen serviser (predvsem na pooblaščenem servisu) bi problem verjetno hitro, uspešno in zate drago rešil z menjavo tiskanine. Ob naštetem je možno še, da je omenjena vtičnica zlomljena in bo verjetno potrebna njena menjava. Kje boš našel primerno si ne bi upal napovedati.

P.s.: Prilagam primer teh navodil za prenosnik, ki sem ga podiral pred kratkim. Čaka te ne ravno prijetno delo.

O.t.: En od vzrokov za to, da je lani (2008) prodaja prenosnikov presegla prodajo običajnih mlinčkov se vsaj delno skriva tudi v temle. Podobno kot v primeru tiskalnikov počasi tudi mlinčki postajajo potrošni material, ki gre ob prvi okvari po izteku garancijskega roka v reciklažo.

Lp, Frenki

HP Compaq nx6110-nc6110-nx6120-nc6120 Notebook.pdf
 Opis:
Maintenance and Service Guide
HP Compaq nx6110/nc6110 and nx6120/nc6120 Notebook PCs

Download
 Ime datoteke:  HP Compaq nx6110-nc6110-nx6120-nc6120 Notebook.pdf
 Velikost datoteke:  2.81 MB
 Downloadano:  58 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Edi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12
Aktiv.: 0.79
Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 1:04 pm    Naslov sporočila:  Re: Popravilo prenosnika Odgovori s citatom

mobil11 je napisal/a:
Že nekaj let si lastim prenosnik in čas je pustil posledice. Zraven nekaj razpok gre počasi po gobe tudi vtičnica za slušalke - predvidevam da so se odlotale ali pa odtrgale nožice, saj moram vtikač tiščati pod nekim kotom da lepo slišim zvok na obe slušalki kar pa je zelo nepraktično. Evil or Very Mad ) .

No prenosnik je za prenašanje in ne za premetavanje, imam 10 let star prenosnik, ki ni vreden nič pa je še vedno cel, razen par prask in zglajenih delov od normalne uporabe. Drugi, dobri dve leti star Acer je kot nov, očitno nisi preveč nežens tvojo robo?

mobil11 je napisal/a:

Mislite da so moja predvidevanja o napaki pravilna?
Je kdo že počel kej podobnega? Na kaj morem biti pozoren pri popravilu?

Mogoče kdo ve kako se odstrani ohišje? Nikjer ne najdem nobenih vijakov (na zgornjem delu) , je možno potem to ohišje namestiti nazaj na prenosnik al moraš kakšne zatiče polomit da ga dobiš stran?

Moraš ne, ampak rado se kaj takega zgodi, še posebno, če ne veš kje odpiranje začeti.

Imam par ohišij od prenosnikov, ki so imeli neprijazne uporabnike (bili so službeni pa se je vsakemu j... zanje), torej napiši vsaj firmo in če paše ti enega podarim, z malo truda boš lahko naredil dva polomljena ohišja Very Happy Very Happy
Jaz bi na tvojem mestu šel v najbližjo trgovino izbral najcenejši prenosnik, ki bo zagotovo veliko boljši od trenutnega in si zmagal. Tega pa potem počasi ...
Nazaj na vrh
ticla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Aktiv.: 2.06
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravilo prenosnika sploh ni hvaležna stvar. Sam sem že popravljav prenosnik Lenovo, zamenjati sem moral konektor za mrežno in razdiranje mi je bil še najmanjši problem. Najbolj sem senamučil s sestavljanjem, namreč imel sem kup vijakov različnih dolžin in velikosti in sestavljanje mora potekati po pravilnem vrstnem redu oz. obratnem kot razdiranje. V veliko pomoč so mi bila navodila za razstavljenje prenosnika katere najdeš na internetu.
Čez čas se je spet pojavil isti problem, vendar konetkor sše je poškodoval vezi na tiskanini (odtrgal) in je ceneje prišlo, da sem dokupil pcmcia mrežno, kot pa da sem se mučil s popravilom.

Moj nasvet, prvo preveri če se sploh splača popravljati, ker po hitrem iskanju po internetu obstajajo usb zvočne kartice po 11€.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri takih stvareh je dobro imeti pomočnika. In eden boljših pomočnikov je fotoaparat.
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In banjica za led Smile
Nazaj na vrh
mobil11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2009 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do prenosnika sem ravnal nežno in tudi prenašal ga nisem veliko Confused

Nov prenosnik je že bil pri hiši ko sem si zadal cilj, da ga poskušam popraviti. Torej zakaj bi ga popravljal? Prenosnik ima za sabo, kot sem že omenil, kar nekaj let in skupaj z omenjenimi poškodbami ni ravno veliko vreden, tako da se mi ga ne splača prodati. Vem da je moje znanje o elektroniki skoraj ničelno vendar pa sem se kljub temu odločil da izpeljem ta projekt in se zraven nekaj naučim (škode veliko ne bo Laughing ).

Prenosnik sem v soboto razstavil in kot sem predvideval se je popustil lot na tiskanem vezju Smile

Prenosnik bom po popravilu (če bo mogoče še deloval Laughing ) uporabljal v delavnici, da bom lahko kdaj med gradnjo pogledal kakšen načrt, navodila in tudi kakšen film, da po čas hitreje minil.

Med razstavljanjem se mi porodilo nekaj vprašanj in upam da mi boste lahko pomagali najti odgovore Confused (v nslednjih dneh prilepim nekaj slikic in vprašanja?
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2009 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z veseljem Smile
Nazaj na vrh
mobil11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa sem že najdel par vprašanj Cool

1.) Prenosnik ima priključka za miško in tipkovnico. Ali bi še vedno deloval če bi odklopil "vgrajeno" miško in tipkovnico ter ju zamenjal z zunanjo?

2.) Nad monitorjem sta na ohišje privijačena dva "plehka", ki se dotikata zgornjega dela monitorja. Nanju sta prispajkani žički, ki sta speljani v spodnji del prenosnika na mesta ki so označena. Na spodnji strani je nek mini pozlačen priključek, vendar je popolno izoliran in žički nista nikamor povezani. Kakšno vlogo imajo?

3.)Eden izmed plehkov je povezan preko vijaka še na eno mesto konektorja, ki ni nikamor priključen - na spodnji strani je sicer priklopljen na "matično" vendar pa zgoraj ni bil nikamor priključen. Čemu je namenjen? predvidevam da za kakšno nadgradnjo (nekateri modeli imajo na tem mestu še kamero)?

Januar 09 023.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  59.97 KB
 Pogledana:  15 krat

Januar 09 023.jpg

Januar 09 005.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.87 KB
 Pogledana:  12 krat

Januar 09 005.jpg

Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. Da
2. Zelo vrjetno za Wifi, tista plehka naj bi bili anteni.
3. Vrjetno.
Nazaj na vrh
mobil11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala
In kako se potem prenaša signal, če pa ni nikamor priljučen? Oziroma priključen je samo eden preko konektorja, žici ki pa sta prispajkani gor sta pa kot sem že omenil izolirani?
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je samo antena, ne rabi imeti + in - da deluje :>
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni