|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
scorpioncek Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 12:55 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 9:39 am Naslov sporočila: brezžično tipalo temperature z oddaljenim prikazom |
|
|
Rad bi si naredil prikazovalnik temperature, katerega bi priključil na PC (lahko tudi samostojen prikazovalnik),kateri bi bral temperature v kurilnici. Recimo na bojlerju za sanitarno vodo, na hranilniku, na grelnem vodu, mogoče tudi na dimniku. Senzorji bi bili povezani z prikazovalnikom brezžično, v kurilnici pa je lahko ena enota katera bi posredovala vrednosti prikazovalniku ter jih mogoče tudi hranila za neko obdobje.
Rešitev bi se najdlo kar nekaj, samo težko je nekje začeti.
Je že kdo videl ali delal kaj podobnega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Oddajni modulčki na 433MHz + kak lpc serije 900 + DS18b20 (lahko jih daš več na en oddajnik).... na sprejemni strani pa sprejemnik 433MHz, uC ter display, lahko še SD kartica. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
scorpioncek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
uC? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
uC = mikrokontroler (ARM, AVR, x051,...)
Nazadnje urejal/a robika Pon Okt 03, 2011 11:00 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
scorpioncek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
scorpioncek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko izkušenj imaš na področju programiranja uC?
Če bolj malo, se mi zdi to precej kompliciran projekt za začetnika. Mogoče raje poiščeš produkt na tržišču, ki to vse omogoča....
V primeru, da vztrajaš pri samogradnji, se mi zdi najbolj cenena in hitra rešitev uporaba modulov imenovanih MOD-ZIGBEE s te strani:
http://www.olimex.com/dev/pricelist.html
Enega imaš konfiguriranega kot oddajnik, drugega pa kot sprejemnik. Sprejemnik povežeš preko UARTa na prikazovalnik (PC ali uC projekt z UART in displayem ali...)
Logiranje seveda izvedeš na PCju ali... _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
scorpioncek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
izkušenj imam zelo malo, samo nekaj na šolskih primerih, imam pa sodelavca kateri obvlada programiranje, tako da mi bo on v pomoč. Je pa sigurno tale link zanimiva zadeva...
Kar se samogradnje tiče se mi ne gre toliko da izdelek "iz nule" bistvo je da dobro dela pa da ni cena navita tako kakor je pri podobni elektroniki ki se prodaja kot končen produkt. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
scorpioncek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

Pridružen-a: Tor 10 Mar 2009 12:53 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.50 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
matjazkariz je napisal/a: |
Koliko izkušenj imaš na področju programiranja uC?
Če bolj malo, se mi zdi to precej kompliciran projekt za začetnika. Mogoče raje poiščeš produkt na tržišču, ki to vse omogoča....
V primeru, da vztrajaš pri samogradnji, se mi zdi najbolj cenena in hitra rešitev uporaba modulov imenovanih MOD-ZIGBEE s te strani:
http://www.olimex.com/dev/pricelist.html
Enega imaš konfiguriranega kot oddajnik, drugega pa kot sprejemnik. Sprejemnik povežeš preko UARTa na prikazovalnik (PC ali uC projekt z UART in displayem ali...)
Logiranje seveda izvedeš na PCju ali... |
A je že kdo poskušal, se z tem ukvarjat? Se mi zdi dokaj zanimva zadeva in bi rad poizkusil to čudo od "elektronike" sestavit  _________________ Za vsakega drifterja raste robnik!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni