|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 12:56 pm Naslov sporočila: Vec monitorjev na en PC |
|
|
Pozdravljeni!
Uporabljam prenosnik z 15,6" displayem in nanj imam prikljucen se zunanji monitor velikosti 22".
Ker bom v prihodnje kupil se PC me zanima kako je tam pri prikljucitvi vec monitorjev in sicer v EXTEND nacinu (prehod iz enega monitorja v drugi, kot bi bil en velik monitor).
Zasledil sem da imajo graficne kartice 2 DVI izhoda pa se en HDMI, kaj to pomeni, da lahko priklopim 2 ali 3 monitorje?
Ko sem probal igrati igrice na mojem prenosniku, sem igral na enem monitorju, drugi je bil "prazen", poleg tega imam orodno vrstico na primarnem monitorju (lahko izberem med zunanjim ali od prenosnika). Isto si zelim imeti na PCju, vendar bi imel 3 enake monitorje (2*22" vodoravno in 1*22" navpicno-mislim da je imel VolkD nekako tako reseno).
Na youtube.com sem videl norce, ki imajo po 5 monitorjev in imajo sliko kot "pokrajna", torej "razvljeceno" prek vseh monitorjev. Kako so to oni resili, vec graficnih kartic na eni maticni plosci?
Ali pa se vecji norci, ki imajo po 6*4 monitorjev in vec.
Hvala za info! _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto z 6*4 je že malo..... (vsaj za normalnega uporabnika)
Je pa tako da je odvisno kakšno grafično kartico boš dal noter so take ki podpirajo 2 monitorja in tiste ki podpirajo 3 monitorje. Ko boš kupoval ali sestavljal računalnik pregledaš teste vsake grafične in se na podlagi tega odločiš.
Potem pa samo še inštaliraš driverje monitorjev (če jih že windows nebo sam) in resolucijo ter primarni monitor nastaviš v windowsih (desni klik - screen resolution)
Edit: Nobena umetnost ni imeti 2 grafičnih kartic na matični ( HD 6950 ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matrox je imel kar nekaj kartic z multiple neodvisnimi izhodi; 2, 3, 4, verjetno še kaj več. Hudič je kot vedno v podrobnostih, v tem primeru je to (kako presenetljivo, a ne) zasoljena cena. Matrox Parhelia je bila recimo primer kartice s tremi izhodi.
Recimo tale na bolhi; http://www.bolha.com/hladilnik-za-graficne-kartice/matrox-parhelia-256mb-triplehead-oglas383136007 - cena, kot rečeno, zasoljena (sploh za tri leta staro kartico).
Se pa najde še marsikaj, kolega je recimo imel za 8 monitorjev, neko čudo od ATI-ja. Cene nisem izvedel, je pa menda v rangu enega konkretnega PC-ja.
Mogoče najdeš kaj primernejšega za študentski žep če malo pogledaš po ebayu.
Za k prenosniku pa mogoče tole? http://www.bolha.com/matrox-graficne-kartice/dualhead2go-analog-edition-graficna-kartica-matrox-oglas1277178785
LP _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevem tole mu ni potrebno če bo imel samo 3 zaslone. Za več pa moreš biti že nadarjen da lahko vse naenrkat spremljaš.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Običajne grafične kartice za v PC podpirajo (po mojem vedenju) istočasno "le" 2 izhoda, četudi imajo tri izhode (2x DVI, 1x HDMI). Če bo uporabljal dva monitorja, potem je dobra praktično vsaka grafična kartica - v nasprotnem primeru bo moral poseč po čem malo bolj "sofisticiranem"
Lahko pa se seveda motim, ampak te grafične kartice ki sem jih jaz imel niso omogočale istočasnega prikaza slike na 2x DVI in HDMI. Je pa res, da sem to poskušal že lep čas nazaj  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre ! Klik
Samo 3. zaslon mora iti preko display porta |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, hvala za link - no, potem ima rešitev za svoje želje  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh,sta se zaklepetala.
Hvala za pomoc.
Tisto za prenosnik mi je vsec.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rajši vzameš bolj enostavno kartico in dva večja monitorja kot pa tri monitorje.
Edino kar me res moti, da ne moreš filma gledat na obeh monitorjih hkrati. Overlay dela samo na enemu... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Edino kar me res moti, da ne moreš filma gledat na obeh monitorjih hkrati. Overlay dela samo na enemu... |
Meni deluje normalno, čeprav je ful tečno gledat tako da maš en kos črnega na sredini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni