|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
archer123 Član

Pridružen-a: Sob 20 Feb 2010 22:51 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.13 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2011 2:22 pm Naslov sporočila: Higrostat |
|
|
Ali ima mogoče kdo na zalogi kak načrt za samogradnjo higrostata. Dodal bi ga k ventilatorju v kopalnici, tako, da bi se ventilator vkljapljal glede na stanje vlage v prostoru. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4761 Aktiv.: 20.16 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2011 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ga napravil. Nimam sheme, tako da ti le opišem delovanje.
Uporabil sem napetostni komporator. Na eni vhod sem dal preko napetostnega delilnika trimer, kjer nastavljam vrednost, na drugo stran pa v napetostni delilnik dal sondo, ki sem jo kupil na farnellu.
Na izhodu pa sem vklapljal rele.
Za osnovo si lahko vzameš vezje sobnega termostata avtorja Silvota _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
archer123 Član

Pridružen-a: Sob 20 Feb 2010 22:51 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.13 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2012 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, mi je uspelo najti ventilator z vgrajenim higrostatom, vendar je bilo potrebno malo predelave.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 471 dni