|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
barbalina Članica

Pridružen-a: Tor 22 Nov 2011 10:13 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2011 11:31 am Naslov sporočila: virus ?! |
|
|
Po pravici povedano nimam pojma kako naj se zadeve še lotim .. ko zaženem internet in vpišem naslov spletne strani, ki bi jo želela odpreti, se mi namesto zaželjene spletne strani odprejo reklamne strani. Ko sem spremljala vnosno vrstico sem opazila, da sem mi pojavi going on earth ... ker sem predvidevala, da gre za virus, sem zagnala še anti virusni program ... nič, uporablila sem še druge variante, spet nič ... a mi lahko kdo pove kaj naj uporabim oz. naredim, da bom zadevo odstranila.
LP
B. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5534 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2011 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Ad-aware ali spyboot.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2011 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je dovolj če samo počistiš cache (začasne datoteke) od brskalnika.
navodila, kako se to naredi; http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser%27s-Cache
Če še to ne pomaga, poskusi s programčkoma ki ti ju je predlagal mucek, je pa precej dober tudi Malwarebytes - www.malwarebytes.org.
LP _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.38 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2011 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Formatiraj. Onemogoči windows update in do vseh znanih antivirusnih update serverjev.
- Jaz sem obupal in sformatiral.
Razen če si poizkusiš spybot naložiti na usb ključek na kakem drugem PCju. http://portableapps.com/apps
Je bila pred kratkim novica da so ujeli te ljudi. Namen virusa pa je bil, da je simuliral, da so ti uporabniki klikali na oglase na njihovih spletnih straneh. Preko 10M€ so dobili iz tega spletnmega "oglaševanja". _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Nov 22, 2011 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Posodobi vse definicije.
Ponovno zaženi računalnik in pritiskaj tipko F8, da prideš v zagonski menu.
Izberi "Safe Mode", ali "Varni zagon".
Tam preskeniraj računalnik in še zlasti mape "System Volume Information" in "System Restore" .
Računalnik med skeniranjem ne sme biti priklopljen na internet.
Če veš, kdaj si dobila virus in imaš kako zgodnejšo Obnovitveno točko (Start-> Pomoč in podpora -> Obnovitev sistema), jo po skeniranju uporabi.
Drugače pa daj disk ven, ga nastavi na "Slave" in vloži v čist računalnik. Tam pa navališ z vso protivirusno in antimalware artilerijo po njem.
Če nimaš varnostnih kopij vseh dokumentov, slik, podatkov, certifikatov, ... oziroma se le-ti ne nahajajo na nesistemski particiji (D:/, ...) je formatiranje zadnja stvar. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje da res vzameš disk ven, ga daš v drug računalnik da prekopiraš podatke, potem pa formatiraš in sistem postaviš na novo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne morem verjet, da je polovica rešitev formatiranje in to na tem forumu.
barbalina ne vem koliko obvladaš računalnik. Če si koliko toliko 'doma', si lahko pomagaš s programom Hijackthis, ki se ga prosto sname z neta. Zraven si preberi kako pomoč pri uporabi tega programa.
Mogoče tudi, če se obrneš na kakšen namenski forum. Recimo forum od programa 'Spybot search and destroy'. Tam dobiš navodila kako in kakšne podatke posredovat na forum, da ti bodo lahko pomagali.
Karkoli ti bo sumnjivo vpiši v google. Nisi prva s to težavo. Samo, ne obupat na prvo pa takoj formatirat. Rešil sem kar nekaj trdovratnih zadev in sem prepričan, da se tudi ta da rešit brez formatiranja. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek preizkusi srečo Tukaj _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš kakšne podatke v zvezi tekstovnih sporočil ali zaključne izdelke boš ob njih če ne boš pravočasno zaščitil podatkov.
NAmreč virus nisi odkril in nisi našel vzoka. Jaz bi naredil enako kot ti predlagajo ostali.
ZAščiti podatke, certifikate, elektronske naslove, pošto in vsebino Mape, kjer shranjuješ stvari. NAto pa se loti temeljitega čiščenja računalnika.
Zbrišeš vse particije in disk ponovno razdeliš po želji.
Ko si to naredil pa vrneš na isto mesto vse arhivirane datoteke. Tako nebi smel izgubiti nobene datoteke in računalnik bi bil kot nov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
darko32 je napisal/a: |
Če imaš kakšne podatke v zvezi tekstovnih sporočil ali zaključne izdelke boš ob njih če ne boš pravočasno zaščitil podatkov.
NAmreč virus nisi odkril in nisi našel vzoka. Jaz bi naredil enako kot ti predlagajo ostali.
ZAščiti podatke, certifikate, elektronske naslove, pošto in vsebino Mape, kjer shranjuješ stvari. NAto pa se loti temeljitega čiščenja računalnika.
Zbrišeš vse particije in disk ponovno razdeliš po želji.
Ko si to naredil pa vrneš na isto mesto vse arhivirane datoteke. Tako nebi smel izgubiti nobene datoteke in računalnik bi bil kot nov. |
Barbalina je deklica.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ste pa hitri, ni kaj, osnovnih podatkov nimate:
Kateri operacijski sistem uporablja?
Kateri brskalnik uporablja?
Ali ne bi tukaj začeli, potem se pa najde rešitev preusmeritve.
Google bo dal ogromno zadetkov za problem "homepage redirect virus".
Nazadnje je formatiranje! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Leta nazaj sem imel enak primer. Ne spomnim se več kako točno je potekalo, sem pa preko procesov lociral mape in datoteke virusa in ga fizično pobrisal. Vem, da sem se kar nekaj časa s tem ukvarjal kajti pobrisane datoteke so se ponovno pojavile ob odprtju IE oz. zagonu rač. Zadeva je malo globja, se pa da rešiti brez formatiranja.
Da bo preprosto, bi se najprej odločila za obnovitveno točko na datum preden se je to pričelo dogajati. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.18 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko ni več najti sumljivih procesov ali zlobne kode, strani pa so še vedno preusmerjene, je potrebno pogledati še kaj se nahaja v hosts datoteki. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo ne uporabiti Hijack This, če se ne spoznaš dovolj, ker se lahko z njim spravi tudi kaj v nedelovanje, kar je meni nekoč celo uspelo. Lahko narediš prtsc iz njega pa bomo pogledali kaj obkljukati. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.38 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Dec 04, 2011 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Ste pa hitri, ni kaj, osnovnih podatkov nimate:
Kateri operacijski sistem uporablja?
Kateri brskalnik uporablja?
Ali ne bi tukaj začeli, potem se pa najde rešitev preusmeritve.
Google bo dal ogromno zadetkov za problem "homepage redirect virus".
Nazadnje je formatiranje! |
Imam originalne Win7, MSE, redno posodabljam programsko in antivirus opremo, redno posodabljam firewall, ne obiskujem sumljivih strani, imam blokiran autorun usb ključkov, redno poganjam SpyBot in CCleaner => Načeloma se mi ne zgodi, da bi sploh dobil virus, ko sem dobil tega sem se 3dni zafrkaval, da bi se ga znebil. Na koncu je bil to prvi virus, ki me je pripravil do tega, da sem sformatiral PC.
Tako, da ne misliti, da sem kar to brez podlage napisal. Onemogočilo mi windows update, antivirus update, zbrisalo restore pointe... Mogoče se da brez formatiranja to rešit ampak vzame precej več časa. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni