www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Komentarji, vprašanja avtorjem projektov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7436
Aktiv.: 41.26
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svetujem ti da priklopiš vezje na nek 12V usmernik in potem iščeš napako. Nebi rad da imamo enega člana foruma manj.

Upam da veš kam moraš priklopiti tistih 12V. Meri kaj se dogaja na 555 izhodu (mogoče veži tam LED (preko predupora!!!), da boš lažje videl dogajanje). Tako išči vzrok........ Whistle

Težko tako na daljavo kaj več!

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nikoba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 21 Jun 2009 20:57
Prispevkov: 154
Aktiv.: 1.12
Kraj: metlika

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok hvala.Bom poskusil kaj ugotoviti.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rimci
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Prispevkov: 441
Aktiv.: 2.45
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno sem naredil tiskano vezje 1-wire termometer z DS2480B na RS232 od Aly-ja. Zdaj pa sem uugotovil da sem naročil napačen MAX232 in še v napčnem ohišju. Brick wall Naročil sem namreč HIM3232. Zanima me ali bi dal ta čip dovolj visoke nivoje da bi vezje delovalo?

lpv
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Prispevkov: 2340
Aktiv.: 12.98
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripni datasheet, saj ne najdem podatkov za HIM3232. Če je območje napajanja do 5V je OK.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rimci
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Prispevkov: 441
Aktiv.: 2.45
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajanje je 5V samo nivoji so 3V. Zgoraj sem se "zatipkal". Ni HIM2323 ampak HIN3232 http://si.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?CMP=i-ddd7-00001003&sku=9664165

Peter izdelal sem PCB tudi za tvojo varjanto samo nisem je še dokončal.


Nazadnje urejal/a rimci Ned Feb 28, 2010 8:13 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Prispevkov: 2340
Aktiv.: 12.98
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pod Farnell-ovo kodo 9664165 se skriva čip HIN232 ki je OK, saj je delan za 5V. Kje na vezju imaš ti nivoje 3V, saj se vse napaja z 5V?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rimci
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Prispevkov: 441
Aktiv.: 2.45
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brick wall Brick wall Moja napaka. Gledam MAX232 in MAX3232. Razlika med njima je v tem da MAX3232 dela že pri nižji napetost od 3V do 5,5V, medtem ko dela MAX232 od 4,5 do 5,5V. Upam da se ne motim. Se pravi da lahko uporabim dobljen čip samo nekako ga moram prilotat na vezje.To bo pa nekoliko težje, se bom pa potrudil.

lpv
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rimci
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Prispevkov: 441
Aktiv.: 2.45
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2010 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelal sem obe verziji 1wire termometra. USB varjanta mi deluje. Nikakor pa ne uspem spraviti v življenje RS232 varjante. Program se obnaša kot da vezje sploh nebi bilo priključeno. Pregledal sem ga podrobno pa ne najdem napake. Port je sigurno pravi. Mogoče kakšen namig ali predlog kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9450
Aktiv.: 52.43
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2010 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če odspajkaš DS čip in zvežeš skupaj TX in RX pin? V bistvu lahko ta loopback test narediš takoj na kablu, pred in za MAX čipom. Testiraš pa s terminal programom. Da vidiš, če so sploh porti, kabel in povezave ok.
_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
rimci
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Prispevkov: 441
Aktiv.: 2.45
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly ta zadeva mi pa ni prišla na misel. d'oh! Sem naredil kot si predlagal. Odspajkal sem nožici Tx in Rx na čipu DS2480 in ko sklenem TX in RX pred MAX-om, dobim na sprejemu to kar pošljem. Ko pa sklenem Tx in Rx za MAX-om (nožici 11 in 12), dobim na sprejemu "hiroglife", skratka ne tistega kar pošljem. Prav tako ledica za signalizacijo ne deluje. A je možno da je "fuč" MAX232?


MAX.GIF
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.33 KB
 Pogledana:  15612 krat

MAX.GIF


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9450
Aktiv.: 52.43
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno tisti MAX ne dela dobro. Ali slab stik, napačni kondenzatorji, pregret pri lotanju,... vse je možno. Osciloskop bi več povedal.
_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
rimci
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Prispevkov: 441
Aktiv.: 2.45
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še enkrat sem odspajkal MAX-a iz vezja in ga probal izven vezja. Zadeva je delala. Še enkrat prispajkal nazaj na vezje in sedaj zadeva deluje. Ker sem po pomoti naročil napačno ohišje čipa (namesto SO16 SOIC16) je čip večji kot je predvideno na tiskanini, zato sem moral malo improvizirati (sem se pa namučil da sem ga prispajkal). Zgleda da ko sem ga prispajkal prvič je prihajalo kje do stika (čeprav sem meril). No vglavnem sedaj zadeva deluje.
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
germil
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:14
Prispevkov: 194
Aktiv.: 1.08
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2010 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Sam pa sem trenutno v Cju naredil podoben projekt, oz. tiskanina ostane enaka, kot je v zbirki projektov, le LCD je 2x16 + dodal sem nastavitev Vref+, zaradi olajšanja s tokovnim merilnikom, da ne potrebujemo ravno rail-to-rail OPa - torej bo ok LM358. Rdeče vrednosti, razen trimmerja, so za Silvotov program, črne so za mojega (s trimmerjem - lahko tudi brez, vendar se potem potrebuje rail-to-rail OP)., ker nisem rabil takšnega razpona, pa tudi natančneje je.
Prilagam hex, pa naj kdo poskusi na tisti tiskanini, če ima kdo narejeno.

Bi se dalo (ima morda kdo) enak projekt, kot ga predstavlja "xsyt" na 9 strani izdelan z AVR-jem? V-A-WATT meter 0-100V, 0-10A in 0-999W na LCD-ju 2x16?

_________________
Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, toda za prvo nisem prepričan. (Albert Einstein)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
germil
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:14
Prispevkov: 194
Aktiv.: 1.08
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje Silvotu za njegov VA meter z attiny26:

Ali omenjen V A meter preračunava tudi watte?
Kakšen je izpis na 2x20 LCD-ju (2x16)?
Je možno tako

xxx,x V xxx,xW
xxx,x A xxx,x?

Hvala.
Lp, Milan

_________________
Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, toda za prvo nisem prepričan. (Albert Einstein)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13803
Aktiv.: 76.58
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 28, 2010 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

germil je napisal/a:
Vprašanje Silvotu za njegov VA meter z attiny26:

Ali omenjen V A meter preračunava tudi watte?
Kakšen je izpis na 2x20 LCD-ju (2x16)?
Je možno tako

xxx,x V xxx,xW
xxx,x A xxx,x?

Hvala.
Lp, Milan


Ne, ne preračunava.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Naslednja
Stran 10 od 13

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group