www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Komentarji, vprašanja avtorjem projektov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mr_koba
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 17:53
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.03
Kraj: Gaberje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:56 pm    Naslov sporočila:  nivojsko stikalo Odgovori s citatom

ali bi bilo mogoče dobiti bolj podroben opis in ali so za ugotavljanje nivoja uporabljene kake posebne sonde ali kar navadna žica?

Hvala
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13871
Aktiv.: 75.65
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za "sonde" so bile uporabljene 5mm šibke iz nerjavečega materiala (prokroma) razmaknjene ca 5cm.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mr_koba
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 17:53
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.03
Kraj: Gaberje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 6:28 pm    Naslov sporočila:  nivojsko stikalo Odgovori s citatom

Oprosti, ampak kaj so šibke?
Šibke so med seboj oddaljene 5 cm vendar na različnih nivojih?
3. sonda je vedno v vodi, ko nivo pade pod drugo sondo vključi črpalko, ko pa narase do prve sonde, jo izključi?


lp
mr_koba[/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13871
Aktiv.: 75.65
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okrogle palice... ostalo, kot si napisal.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sortaj
Član
Član



Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Prispevkov: 812
Aktiv.: 5.34
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje se nanaša na Dadi-jev Timer 1-9 minut (za osvetljevalno napravo)

nekaj stvari me zanima:

ali z relejem lahko izklopimo žarnice naprave
(ne vem ali samo sproži odštevanje, ali...)

kdaj zasveti LED (ko se konča odštevanje, začne...)


lp

_________________
Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GregorN
Član
Član



Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Prispevkov: 1162
Aktiv.: 7.24
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 4:41 pm Naslov sporočila: Vklop PC-ja s pomočjo mobilnega telefona

Se lahko zamenja slika?



Image.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.8 KB
 Pogledana:  7790 krat

Image.png



_________________
LP! Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
GregorN
Član
Član



Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Prispevkov: 1162
Aktiv.: 7.24
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje uporabniku "cerne" kateri je pred kratkim objavil LPT lihgt show.... slika več pove, napaka ali namensko? če namensko zakaj?


123456789.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.14 KB
 Pogledana:  42 krat

123456789.JPG



_________________
LP! Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član



Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Prispevkov: 2056
Aktiv.: 12.17
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2008 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto kar je obkroženo je pravilno,ostali 7 optosklopnikoc so pa narobe zvezani oz. predstavlja kratek stik.

http://www.elektronik.si/phpBB2/download.php?id=11891

_________________
Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GregorN
Član
Član



Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Prispevkov: 1162
Aktiv.: 7.24
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem ravno če bo držala tvoja trditev... uporabljena sta pina 1 in 2, 3 je prazen.


MOC3041.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  57.01 KB
 Pogledana:  3 krat

MOC3041.JPG



_________________
LP! Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član



Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Prispevkov: 2056
Aktiv.: 12.17
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje Silvotu za njegov VA meter z attiny26:

Ali se lahko v programu zamenja podatkovni biti LCD in oba kanala za napetost in tok?

Naprimer: D7 =portb.0,D6=portb.1,D5=portb.2,D6=portb.3 , na kanalu PA0 bi meril tok,na kanalu PA1 pa napetost?


Gledal sem program(attiny26 vs pic16f88) pa nisem nekjer opazil,kje se to nastavi.


Primerjal bi pa z svojim programom-točnost(bascom AVR),zadevo sem sedaj spravil na tiskanino, in sem uporabil druge porte in nikakor ga ne morem umeriti,da mi kaže pravilno.

_________________
Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13871
Aktiv.: 75.65
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za zamenjavo podatkovnih linij za displej bi bilo potrebno nekaj več "telovadbe". Potrebno bi bilo spremeniti večji del programa, ker pač ni bil pisan tako, da bi bile planirane spremenbe. Zamenjavo kanlalov med sabo pa ni problem narediti.

Zamenjaš le izbiro kanala. V prilogi del kode. (upam, da gre za pravi program)



volt_koda.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.04 KB
 Pogledana:  15 krat

volt_koda.JPG



_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član



Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Prispevkov: 2056
Aktiv.: 12.17
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok,LCD sem itak na žicah pustil,tako da jih samo obrnem. Kanala bom pa raje prebrikal,da bo program orginalen ostal. Vidim,da bom moral še mal naštudirati svoj program,in popraviti tiste napake. Namesto nule,mi prikazuje 3.3V(moj program),vaš,pa lepo nulo(imam na protoboardi).
_________________
Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
RUros
Član
Član



Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Prispevkov: 1029
Aktiv.: 5.68
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam vprašanaje glede na nek projekt, ki je bil objavljen na elektro faksu.
In sicer Tale projekt. Ko sem gledal shemo, se mi zdi kot da manjka mikrokontroler, nikjer v opisu pa ni opisano, kje naj bi bil in podobno. Objavljena je samo koda za uC. In pa malo me je zmedla puščica na kateri piše Expand. Na kaj bi se nanašala?
Če morda kdo ve, oz. je kaj podobnega izdelal, bi ga prosil, če ve kaj o tem projektu, ali pa bi mi poizkusil najti shemo, ki bi delovala na podobnem principu kot je ta. Izdelal bi namreč aplikacijo, s katero bi lahko meril hitrost neke kroglice v cevi. Mislim, da bi bil ta princip še najlažji, predvsem pa lažji od merjenja z lasersko diodo, s katero še nisem imel opravka, zato bi raje uporabil omenjeni princip zgoraj.
Hvala za odgovore, lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vitez93
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Prispevkov: 1018
Aktiv.: 6.77
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2009 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene zanima nekaj glede Reberjevega napajlnika http://www.reber.si/napajalniki/LM338K_usmernik_1,2-25V_5A/index.htm
1. kako velika naj bodo hladilna rebra?
2. A če bo R2+R3=0 Omega bo potem vhodna napetost enaka vhodni?
3.Koliko je velik PCB?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s55m
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Prispevkov: 2373
Aktiv.: 13.88
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2009 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vitez93 je napisal/a:
Mene zanima nekaj glede Reberjevega napajlnika http://www.reber.si/napajalniki/LM338K_usmernik_1,2-25V_5A/index.htm
1. kako velika naj bodo hladilna rebra?
2. A če bo R2+R3=0 Omega bo potem vhodna napetost enaka vhodni?
3.Koliko je velik PCB?


Sicer nisem Reber ampak vhodna napetost bo vedno enaka vhodni napetosti, neglede na upore.
Če pa si mislil, da bo vhodna napetost enaka izhodni, potem ne potrebuješ regulatorja.

_________________
Physics sucks! It always works against "great" ideas! Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Naslednja
Stran 5 od 13

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 43 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group