Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.20 Kraj: Črnomelj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.87 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2012 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj tipke na + ? Potem moraš dodati se pulldown upore. Tipke daš na - pa vključiš pullupe....
Ne vem, če se ti izplača z izdelavo lastne. Za mali denar dobiš kit na katerega lahko vtakneš še kak drug procesor. Gor je celo programator. Prav tako je gor vse za serijsko komunikacijo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2012 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Zakaj tipke na + ? Potem moraš dodati se pulldown upore. Tipke daš na - pa vključiš pullupe....
Ne vem, če se ti izplača z izdelavo lastne. Za mali denar dobiš kit na katerega lahko vtakneš še kak drug procesor. Gor je celo programator. Prav tako je gor vse za serijsko komunikacijo. |
hvala lepa za opozorilo. To izdelujem za hobi, ter da mi ni dolgčas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.87 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2012 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pullup uporov načeloma ne rabiš, saj jih imajo vgrajene mikrokontrolerji. Le vklučiti jih je potrebno.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19 Prispevkov: 313 Aktiv.: 1.35 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2012 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti priporočam LCD. Porabil boš manj pinov in prikazal več informacij. Če boš za LCD uporabljal kakšno knjižnico (http://winavr.scienceprog.com/comment/97), si poglej, kakšen priklop predvideva kljižnica (ponavadi je zahteva za data bite DB4 -> Px4, DB5->Px5, DB6->Px6, DB7->Px7).
lp
Jan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2012 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Jan je napisal/a: |
Jaz ti priporočam LCD. Porabil boš manj pinov in prikazal več informacij. Če boš za LCD uporabljal kakšno knjižnico (http://winavr.scienceprog.com/comment/97), si poglej, kakšen priklop predvideva kljižnica (ponavadi je zahteva za data bite DB4 -> Px4, DB5->Px5, DB6->Px6, DB7->Px7).
lp
Jan |
Na to sem pazil... Imam eno zanimivo knjižnico ki jo ni težko uporabljat, ampak se lahko zamenjujejo le RS RW in E. Drugače sem pa tudi zasledil knjižnico pri kateri se lahko menjujejo tudi data pini.
Knjižnico sem dodal v priponko, če bo koga zanimala. Malenkost sem jo preuredil, da se da kursor izključiti. Če ne dela probajte spremenit tiste PD v Px (x je port)
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Superca LCD.zip |
Velikost datoteke: |
2.93 KB |
Downloadano: |
16 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2012 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Jan je napisal/a: |
lp
Jan |
Prosil vas bi samo če bi mi lahko pri te knjižnici povedli kako se lahko prikaže spremenljivko? (Npr: Rezultat ADC) Vse sem probal ampak ne gre :S
hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.23 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2012 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole je iz predavanja. Isto stvar bi lahko poiskal tudi sam na forumu.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
avr-elektronik.rar |
Velikost datoteke: |
577.6 KB |
Downloadano: |
34 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2012 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi začel s testiranjem tako, da sem programiral izpisovanje kritičnih podatkov na LCD. A čim so programi postali malo, res malo obsežnejši, mi je bilo teh podatkov na LCD-u premalo.
Sedaj vedno pri testiranju uporabim en pin (samo en pin! Olučajno to ni TX pin, ker ga rabim kje drugje) na njem programiram serijski izhod (Software UART), in preko njega izpisujem podakte. Gledam jih seveda na PC-u (-- velik ekran, veliko podatkov) ki ga priklopim preko RS232 TTL konverterja. No sedaj obstaja tudi USB to TTL konverter, ki omogoči prestrezanje informacij na pinu in prenos v PC.
Na PC-u seveda poženem Brayev terminal. (Hvala Bray!).
To investicijo priporočam vsakomur. Veliko da, glede na to kolikor stane.
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
no ploščica je zložena in zadeva deluje... No ko sem del popravil Problem uporabe LCD-ja je bil da sem RW povezal na RESET pin in vrag ni hotel delovati. Ali bi mi lahko kdo razložil zakaj?
Problem imam tudi v kvarčnem oscilatorju. Eden čip sem že zaklenil :S. Uporabil sem 8Mhz (za test) kvarc ter 2x 22pF. kondenzatorja. Zadeva ne deluje. Mogoče ve kdo zakaj?
Najlepša hvala za odgovore!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.39
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo razmisli, kaj počne RESET pin na megi in v kako stanje moraš spravit RW pin na LCD, da mu lahko pošiljaš ukaze... ...
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Malo razmisli, kaj počne RESET pin na megi in v kako stanje moraš spravit RW pin na LCD, da mu lahko pošiljaš ukaze... ...  |
hehe ja mi je potegnilo... se pravi če sem prav razumel ... če želim uporabiti Reset pin za krmiljenje RW moram vkljulič "reset disable" varovalko ne
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.39
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, in od takrat naprej uporabljat samo paralelni programator ali bootloader...
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|