www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Linearna funkcija

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 6:08 pm    Naslov sporočila:  Linearna funkcija Odgovori s citatom

Sedaj se z eno nalogo zafrkavam tako dolgo, da sem že popolnoma zmešan. Ali je pravilno izpisana enačba premice za;

3.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.4 KB
 Pogledana:  3098 krat

3.gif

PS010.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  9.59 KB
 Pogledana:  1 krat

PS010.png

silvo_v
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00
Aktiv.: 0.62
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enačba je pravilno zapisana, mogoče bi namesto y lahko zapisal a (t).

Lp, Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za preverjanje enačb si lahko pomagaš z Geogebro.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm... pol ga nekje pri integriranju biksam ... na koncu bi moral eden od členov postati pozitiven, da pridem do pravilne rešitve Am/4

Mislim, da ga zagotovo pri integralu prve funkcije biksam ane. Kolikor se spomnim, ima neko povezavo s tem, ker je funkcija negativna katero integriram, vendar smo šli malenkost prehitro in premalo integralov skozi, zato iščem literaturo/pomoč.

Smile

img136.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  181.39 KB
 Pogledana:  31 krat

img136.jpg

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri samem integiranju, vsaj jaz ne vidim napake edino, če si ga kje pri vstavljanju mej pobiksal. Think
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole na pamet izračunano je rezultat Am*T/4...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borber je napisal/a:
Takole na pamet izračunano je rezultat Am*T/4...

Jaz sem na papirju zračunal in dobil isto. Nekje si ga kiksnil z vstavljanjem mej. Zračunaj na novo, ker pri vsem krajšanju je težko najti napako.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, pardon, sem pozabil na tisti prvi del tudi ne dobim tako.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz dobim za končni rezultat Am/8.
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rezultat je zagotovo, če je zgolj matematično računski AmT/4, če upoštevaš, da pa napetost ni odvisna od časa ene periode, se pa še T krajša in ostane Am/4, kar je razvidno iz slike in mojega izračuna na desni spodnji strani pod sliko. Sem poslal še profesorju zadevo, pa bomo razrešili Smile
plesec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Sep 2009 20:21
Aktiv.: 0.70
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desni del integrala (tam ko imaš meje med T/4 in T) ne smeš vstavit (T-T/4) ampak vrednost integrala v T - vrednosti integrala v T/4.

lp primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Rešil zadevo, res je, nebi smel kar odštevati mej, temveč vrednost integrala.

DSCN3722 (Large).JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  72.06 KB
 Pogledana:  13 krat

DSCN3722 (Large).JPG

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah očitno sem se nekje zaj..., ker jaz sem se lepo držal pravila f(zgornja meja)-f(spodnja meja). d'oh! Drool
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni