www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

mysmart avr mk2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alen666
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 20:00
Aktiv.: 0.09
Kraj: okolica Podčetrka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 8:18 pm    Naslov sporočila:  mysmart avr mk2 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Danes sem kupil mySmartUSB MK2pri Conra*u.
http://www.myavr.com/

Pa sem se lotil programiranja. Tista priložena orodja mi niso še najbolj jasna, *.hex datoteko znam zapeči. Drugače pa programiram v bascomu, kjer je ta programator tudi podprt. Po navodilih sem naložil driverje, in nastavil v device manager programator na COM3 9600, tako kot v navodilih.

Zdaj imam pa problem ker mi noče čipa zapeč. Vzel sem kar sample program v bascomu, in ga probal zapeč na atmego8 preko ISP, vendar ne gre. Programator perepozna(Software version, hardware version, commands), vendar čipa pa ne.
Včasih napiše chip ID:000000, ali ID:2e2e2e ali pa ID:fffffff. A je mogoče atmega zaklenjena, glede na to da sem jo prej programiral preko lpt porta.

Spremenil sem tudi v bascomu PROGRAMATOR->Baud na 19200 oz 9600, potem pa še včasih programatorja ni spoznalo.

A ima mogoče kdo kake izkušnje s tem programatorjem, mogoče kak tutorial.

LP Alen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
alen666
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 20:00
Aktiv.: 0.09
Kraj: okolica Podčetrka

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ugotovil napako, tisti ISP kabel sem si malo narobe predstavljal, pa sem obrnil žice Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall .
Na srečo so Atmege8 preživele Laughing
Sedaj zadeva deluje enkratno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni