www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ATMega8 in 434Mhz sprejemnik in oddajnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 9:01 pm    Naslov sporočila:  ATMega8 in 434Mhz sprejemnik in oddajnik Odgovori s citatom

Zdravo!

Odločil sem se, da naredim svoj avto na RF način.

V SE sem kupil sprejemni in oddajni modul 434 MHz, imam pa en problem.

Rad bi, da ko bi na oddajniku (sprejemnik in oddajnik uporabljata atmego8) pritisnil tipko za naprej in npr. desno, da bi obe delovale HKRATI, kot naprimer, če uporabim čip HT12E (encoder) in HT12D (decoder). Zadeva z HT12 E/D čipi deluje lepo, problem pa je v tem da omogoča "le" 4 kanale.

Torej, je sploh možno (in če je, bi prosil za kakšen namig; programiram v Bascom AVR), z atmego izvedet, brez posrednih HT12 E/D čipov, da ko bi 2 tipki hkrati pritisnil, da bi tudi na sprejemnik strani se obe komandi aktivirali (če bi držal tipki za naprej in desno, bi šel avto naprej in pač desno).

Hvala za odgovor! Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.86
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj tudi delujejo hkrati, samo odčitat stanje moraš! ( tipk hkrati je lahko več )
Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ok, to razumem...ampak potem kako pošljem, vsako tipko ki jo pritisnem pošljem signal posebej (neskončna zanka ki preverja vsa stanja tipk, ki bi jih imel na dalincu, recimo 5), med pošiljanjem minimalni časovni razmik, ali imam npr. spremenljivko v kateri so stanja tipk in potem pošljem "zapakirano" v eni spremenljivki.

Upam da me razumeš Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

do
gosub preverjanje_stanja_tipk
gosub izracunaj_spremenljivko
gosub poslji_podatek
waitms 30
loop

podprogrami po zeljah.

Upam da tole pomaga. Ce ne, povej kateri del programa ti povzroca tezave.
Nazaj na vrh
davyd1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Okt 2009 21:26
Aktiv.: 0.28
Kraj: Šentjur pri Celju-Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom kar tukaj nekaj vprašal. Z mikrokrmilnikom ATmega8 merim temperaturo in vlago (senzor sht11). Podatke mi prikazuje na LCD displaju 16*2. Kateri WLAN modul potrebujem da bi oddajal brezžični signal oz. podatke, ki bi jih bral na prenosnem računalniku preko mrežne kartice. Zanima me tudi kateri port je namenjen za to komunikacijo? Razdalja je nekje 10m.

Lp. David
Nazaj na vrh
tilz0R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zok..tocno to me je zanimalo..hvala! Smile
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.86
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti misliš stlačit cel tcp/ip stack na atmego8 ? Shocked ahhh.... Bo treba kaj zmogljivejšega.
davyd1994 je napisal/a:
Bom kar tukaj nekaj vprašal. Z mikrokrmilnikom ATmega8 merim temperaturo in vlago (senzor sht11). Podatke mi prikazuje na LCD displaju 16*2. Kateri WLAN modul potrebujem da bi oddajal brezžični signal oz. podatke, ki bi jih bral na prenosnem računalniku preko mrežne kartice. Zanima me tudi kateri port je namenjen za to komunikacijo? Razdalja je nekje 10m.
Nazaj na vrh
davyd1994
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem da bi se kupil kakšen WLAN modul ki bi ga povezal na port čipa, in bi pošiljal podatke.:
http://www.ebay.com/itm/RN-XV-WiFly-Module-SMA-Connector-/321012604925?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abdd79ffd

Če ta možnost nebi bila mogoča, pa kakšen oddajnik pri čipu in potem sprejemnik pri računalniku.?

Lp. David
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz ti priporocam prej omenjene 433 MHz module (ki so kar prepoceni da jih ne bi vsaj preizkusil Mr. Green ) in povezavo na RS232, na PCju pa aplikacija ki jo sam napises.
Nazaj na vrh
davyd1994
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:
jaz ti priporocam prej omenjene 433 MHz module (ki so kar prepoceni da jih ne bi vsaj preizkusil Mr. Green ) in povezavo na RS232, na PCju pa aplikacija ki jo sam napises.

Kaj takšnega:
http://www.ebay.com/itm/Single-TTL-3DRobotics-3DR-Radio-Telemetry-Kit-433Mhz-Module-for-APM-APM2-/130765886992?pt=US_Character_Radio_Control_Toys&hash=item1e72411610

Lp. David
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni