|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Satelite Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Mar 2012 1:13 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: ni me doma
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 1:34 pm Naslov sporočila: Brutus 170W Stereo-zaključna naloga |
|
|
Pozdravljeni.
V šoli so mi dodelili zaključno nalogo Brutus 170W stereo. Sedaj pa bi potreboval kakšne koristne informacije tako pisne kot slikovne ki bi jih lahko tudi uključil v to nalogo. Spisati moram 15 strani a se mi niti malo ne sanja kaj naj notri napišem.
Potreboval bi tudi kakšne sheme kako to sploh zvezati. tiskanino znam sestaviti, problem nastane ko mi ni jasno kako naj povežem. trafo, napajalnik ter brutusa.
mi mogoče še kakšen del manjka? morem še kaj dokupiti?
Upam da nisem preveč zahteven.
Lep Pozdrav
Satelite |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj si kupil? KIT komplet? Naredil TIV in kupil dele?
Dal si (pre)malo podatkov... Če imaš komplet, imaš tudi shemo, potem tudi povezati ne bo problem vse skupaj. Če si kraj bivanja spremeniš iz Butal v kaj bolj vsakdanjega ti bo tudi kakšen sosed iz tvojega kraja, ki zahaja na forum lahko pomagal. Pa na internetu poišči podatke o integriranem vezju, ki je osnova Brutusa170. Prav tako poišči podatke o tovrstnih ojačevalcih; že po nazivu IC-ja se najdejo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Satelite Neznanec

|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem KIT komplet od enega profesorja ki "jemlje na zalogo" pri ax- elektroniki.
zdraven nisem dobil nobene sheme nič, dobil sem samo tiskanino ter vse ostale dele. kar se paperjou tiče pa nisem dobil ama nič.
po internetu sem iskal vendar nisem imel neke sreče. zato pa sem se odločil da pišem tukaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena težava na katero naleti človek če zadevo naredi po navodilih drugega. Ko je treba napisati nalogo, pa so težave, ker ne gre napisati več kot 3 strani, skupaj z naslovno in zadnjo stranjo.
Opiši osnovno delovanje ojačevalnikov, opiši klaso ojačevalnikov (A, AB, B, D...).
Potem se loti konkretno za Brutusa, opiši klaso, napajalno napetost, tok, moč. Napiši koliko toka teče skozi ojačevalnik v mirovanju.
Poskusi opisati delovanje brutusa po shemi...
Naredi meritev THD vrednosti na osciloskopu. Lahko pomeriš frekvenčni razpon ojačevalnika.
Tukaj se bodo strani kar množile, problem boš imel, ker bo zadeva preobsežna.
Ne išči naloge drugih, loti se sam in to tako, da boš stvar razumel, ker ko enkrat stvar razumeš, ne bo težav pri pisanju seminarjev.
Upam, da si razumel, da te ne grajam, temveč ti hočem pomagati.
Srečno! _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
n900 Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.60 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Ena težava na katero naleti človek če zadevo naredi po navodilih drugega. Ko je treba napisati nalogo, pa so težave, ker ne gre napisati več kot 3 strani, skupaj z naslovno in zadnjo stranjo.
Opiši osnovno delovanje ojačevalnikov, opiši klaso ojačevalnikov (A, AB, B, D...).
Potem se loti konkretno za Brutusa, opiši klaso, napajalno napetost, tok, moč. Napiši koliko toka teče skozi ojačevalnik v mirovanju.
Poskusi opisati delovanje brutusa po shemi...
Naredi meritev THD vrednosti na osciloskopu. Lahko pomeriš frekvenčni razpon ojačevalnika.
Tukaj se bodo strani kar množile, problem boš imel, ker bo zadeva preobsežna.
Ne išči naloge drugih, loti se sam in to tako, da boš stvar razumel, ker ko enkrat stvar razumeš, ne bo težav pri pisanju seminarjev.
Upam, da si razumel, da te ne grajam, temveč ti hočem pomagati.
Srečno! |
Dodaj še v uvodu zakaj si se odločil za to nalogo in zakaj konkretno za ta model, in malo uporabo.
Vmes dodaj kakšne grafe meritev kot so ti že predlagali in kakšne izračune napr. trafota čeprav že praviš da je navit ampak vseno pa kakšne izračune moči kakšen ima maksimum itd..
dodaj kakšne slike tiskanine, blok sheme kako deluje vezje, mogoce kak 3d model kako bo stvar na koncu izgledala in na koncu še par realnih slik kako dejansko izgeda,lahko napišeš kak stavek tudi o hlajenju
v zaključku pa opiši kaj si tekom naloge ugotovil pač naštej par dejstev , mogoce se dodas kakšen sestavek kako bi se dalo stvar izbolšat če se bo na koncu pokazala kaka hiba
drugac pa najbols da probas cim vec sam in cim manj copy/paste  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Satelite je napisal/a: |
...po internetu sem iskal vendar nisem imel neke sreče. zato pa sem se odločil da pišem tukaj. |
Če v googla vpišeš "Brutus 170W ax-elektronika", dobiš prvi zadetek pdf datoteko.  _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
in drugi...
in tretji...
in četrti... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vi ne razumete poante. Poba ne išče pdfjev, shem in ostale šare, ki jo izpljunejo iskalniki. Poba išče narejeno nalogo, tako, da se gor doda samo še svoje ime in stisne Tiskaj. Seveda for free.
Kdo bi se zezal in bohnedaj delal, kopirna pasta je danes prava stvar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Satelite Neznanec

|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne iščem narjene naloge, ker potem je totalno brez veze... bi pršou na izpit in bi ga telebnu.. samo rabu [slovenščina je zame španska vas] neko orientacijo.. kako se lotit naloge.. in [slovenščina je zame španska vas] dubu.. od ax elektronike pa mam [slovenščina je zame španska vas] že use pdf-je + še neke angleške [slovenščina je zame švedska vas] da more [slovenščina je zame španska vas] zadeva začet nastajat..
Hvala za pomoč..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...ok, se strinjam da niso vsi taki...potemtakem si slabo opisal tvoje trenutno stanje...namreč da na googlu nisi nič našel...
Aja...si prebral, kaj si napisal? Jaz tudi ne. Je preveč španskih vasi notri. Preberi pravila: PIŠI SLOVENSKO! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole, da so ti sami dodelili je malce čudno. Razen, če nisi dal svojega predloga v roku. Pri nas so sicer, če se ne motim nisi smel delati s kit kompletom, oziroma si lahko, vendar je bila ocena temu primerna.
Drugače pa kot so že ostali napisali. Pa samo se ne bo nič naredilo, zato veselo na delo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še nasvet: če objaviš prošnjo v pravi obliki na forumu SE (da ne bo zvenelo kot prej omenjeno), ti bo tudi Jure v SE pomagal, brez skrbi. Nekaj začni, naredi, potem ko se bo ustavilo pa vprašaj, kako rešiti tisto težavo.
Ampak tole prej, ko si rekel da ne veš, kam povezati trafo...in če imaš sheme ....če je temu res tako, potem nalogi ne boš kos, žal.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa saj je že tisti pdf skoraj narejena seminarska. Bolj kot tako, res nevem če lahko dobiš na pladnju postreženo. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej do sedaj si dobil vse potrebno, sedaj pa čakamo na morebitno nejasnost ali vprašanje v zvezi s samim ojačevalnikom.
Srečno! _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni