|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alen Neznanec

Pridružen-a: Ned 10 Jun 2012 22:30 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2012 10:39 pm Naslov sporočila: DVORIŠČNA VRATA - NICE MOTENE FREKVENCE |
|
|
Zanima me kaj bi lahko bilo krivo za slab domet pilota, baterije so nove, tudi serviser nam ni mogel pomagat oz. vse dele je zamenjal z novimi in ni bilo razlike.
JE MOŽNO DA SO MOTENE FREKVENCE ALI KAJ PODOBNEGA
HVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2012 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
VSE JE MOŽNO, TUDI KAJ PODOBNEGA, SPLOH V BUTALAH! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JUSI Član

Pridružen-a: Sob 07 Apr 2012 13:49 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.07 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2012 5:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Motnje so zelo verjetne. Sam sem imel težave z daljincem za odklepanje avtomobila in to na enem mestu, kjer nikdar ni deloval, tam sem uporabljal ključ. Da to preveriš moraš sprejemnik in oddajnik odnesti na drugo mesto in tam poizkusit.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.46 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2012 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Če je zamenjal vse dele, pa more biti problem pri sprejemniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2012 7:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Motnje, seveda. kakšen pa je domet? meter? par metrov? Včasih pomaga če ekperimentiraš z anteno (BTW....kakšno pa sploh imaš anteno?): če imaš koax, poskusi odklopiti maso (pusti samo signal), če ne pomaga namesto antene poskusi dati kos žice (cca 30 cm). Če imaš zdaj žičko, bo lahko (ni pa nujno! ) pomagala originalna antena.
Druga možnost je sprememba frekvence - seveda to pomeni menjava VSEH daljincev in vseh sprejemnikov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2012 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel probleme s slabim dometom. Mi je mojster nato ponujal močnejše daljince itd.... potem sem pa sam malo pogledal. Košček žice, ki služi kot antena je bil našraufan na klemo "gnd" namesto na klemo "ant". No, jaz sem pol naredil en dipol iz trde žice, ga montiral na gnd in ant. klemo in zadeva dela ko šus.
Preveri vezavo antene! _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni