|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reylo25 Neznanec

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 18:58 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 12:53 pm Naslov sporočila: Brezžični zvonec, kot oddajnik/sprejemnik |
|
|
Pozdravljeni zanima me če bi bilo možno uporabiti brezžični zvonec kot oddajnik/sprejemnik za krmiljenje releja. Bi bil potreben velik poseg ali to sploh ni možno??
Link: http://www.mimovrste.com/artikel/4110017721/brezzicni-zvonec-230v |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reylo25 Neznanec

|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj bi, samo potem spet rabim 12V DC da bi napajal sprejemnik. Zvonec ki pa ga gledam pa ima napajanje 220V AC, kar mi pa bol ugaja. Saj sem našel sprejemnike, ki imajo napajalno napetost 220V AC ampak so precej ˝posoljene˝ cene. Zato bi pa rad zvedel če je možno z manjšim posegom zvonec predelati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja 12v adapter je pa res problem...za par evrov ga dobiš in imaš mir.
Na obstoječem bi pa moral pač najti izhod in tja pripopati rele . Vprašanje je je, če ima teh 230V napajanja dovolj zaloge da napaja še rele - po moje nima... Ravno tako je vprašanje če boš sploh našel pravi izhod. Ti kitajski namenski čipi so lahko narejeni tako da je izhod že direkt audio signal za zvočnik...tako bi moral dati gor ojačevalno stopnjo da bi dvignil in usmeril nivo obstoječega avdio signala ter ta signal potem usmeriti... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reylo25 Neznanec

|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha no potem bi pa taka 12v zadeva tudi bila vredu? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Itak. Zadeva z gornjega linka je čisto v redu, pa še 6 kanalov imaš tako da se lahko igraš po mili volji. Zraven nabavi še adapter, pa bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ranger Član

Pridružen-a: Sre 13 Jun 2012 17:59 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.06 Kraj: Cele
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živio,
Mogoče ima kdo kakšno idejo oz. mi lahko pomaga kako bi rešil sledeče:
Imam res star, še v lesenem ohišju, 6V hišni zvonec katerega imam priklopljenega preko tipke na manjši 6V akumulator in vse skupaj deluje prav fino.
Pojavlja pa se želja, da bi nekako pozvonil tako, da tega nihče od prisotnih ne bi videl... Torej brezžično. Sedaj to rešujem tako, da je nekdo pri tipki v drugem prostoru in potem je potrebno nekako signalizirati kdaj naj pozvoni itd... pa še to, da morava vedno, če želim izvesti "trik", biti prisotna dva.
Pregledoval sem ta forum in našel to temo in tudi jaz sem dobil enako idejo, da bi uporabil kar brezžični zvonec in ga predelal, saj te kitajske naprave neverjetno dobro in na daleč delujejo. Ampak vidim, da to nima smisla.
Moje vprašanje je ali obstaja možnost, da bi uporabil takšno obstoječo brezžično napravo, kot jo predlaga "stranaboy" in bi lahko pozvonil na moj 6V zvonec. Želim namreč nekako na daljavo in iz drugega prostora pozvoniti ring, riing, riiiing.
Ne vem namreč kaj pomeni v opisu stikala tole:
Can be switched freely in the three modes: spot move, mutual lock,self-lock.
Vse kar sem do sedaj našel in gledal po trgovinah so razna brezžična stikala za luči in podobno in delujejo po principu ena tipka ON in druga tipka OFF oz. pritisneš enkrat ON drugič OFF. Jaz bi pa potreboval, da ko pritisnem na tipko pozvoni, ko spustim preneha. Upam, da se razumemo.
Ali ima zgornje stikalo to možnost?
Ali ima kdo kakšno drugo idejo kako to rešiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni