|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.60 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:32 pm Naslov sporočila: Trdi disk in Windows 7 problemi |
|
|
Pred kratkim sem na svojem prenosnem računalniku Toshiba ponovno naložil Windows 7. Disk sem formatiral ter ustvaril sistemsko particijo in particijo za podatke. Vse je delovalo lepo in prav, do danes ko se je začelo dogajati, da računalnik za zbujanje iz spanja porabi tudi minuto ali več. Sliko sicer pokaže, samo do prijavnega okna je trajalo in trajalo. Na internetu sem našel, da je v takih primerih dobro pregledati disk. Ko sem to uspešno storil z vgrajenim orodjem je ob zagonu napisalo, da pripravlja namizje ter čakalo in čakalo, nakar je pokazalo orodno vrstico in javilo, da ne more dostopati do namizja. Ozadje je bilo črno, na namizju pa je bil le koš. S pomočjo sistemskega DVD-ja sem pognal obnovitev, a je za vse obnovitvene točke javilo, da so poškodovane ali nekaj podobnega.
Torej v vsakem primeru moram ponovno naložiti sistem. Me pa zanima, ali naj zamenjam tudi disk? Kakšnega dnevnega backupiranja namreč ne mislim izvajati.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:44 pm Naslov sporočila: Re: Trdi disk in Windows 7 problemi |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Torej v vsakem primeru moram ponovno naložiti sistem. |
Prva stvar, katero moraš narediti po uspešni namestitvi sistema, je image ( slika ) diska
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi to je res, nekajkrat sem to tudi naredil. Samo mi ni problem na novo inštalirati sistema. Večje vprašanje mi predstavlja to ali naj zamenjam disk ali ne?
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://www.hdtune.com/
Tole si inštaliraj in testiraj disk. Prebere tudi SMART status diska in vse zabeležene napake, ustrezno tudi poroča (zavihek Health). Boš vedel kako je z diskom.
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Takole je... Kaj sedaj to pomeni?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
89.54 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
100.49 KB |
28 krat |

|
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da še ni sile. Če mene vprašaš je krivec lahko prav funkcija spanja. Spanja Nikoli ne uporabljam in je prva funkcija, ki jo izklopim, ravno zaradi takih stvari. Mi je prevečkrat z=bala sistem. ob zapiranju pokrova uporabljam hibernacijo. Itak ti spanje porablja baterijo, hibernacija pa ne.
Redki PCji so popolnoma združljivi s funkcijo spanja, vsak po mojih izkušnjah. Najmanj kar je se zgodi da pol stvari ne dela (bližnjica itd) ko zadevo zbudiš. Hibernacija pa v vecini primerov dela brez problema.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa do sedaj nisem nikoli imel težav s spanjem, vedno je normalno delovalo. Kadar ga imam na bateriji ga redko dajem v spanje. Ko pa je na mizi in ga nekaj časa ne uporabljam ga dam pa dnevno večkrat v spanje.
Imam pa sicer tako ali tako namen zamenjati klasični disk z SSD. 60Gb bi mi zadostovalo, cena le teh pa se je tudi krepko spustila. Najnižja cena je nekje 75€.
Če se ne motim si ravno ti imel izkušnjo, da ti je smart kazal uničen disk, pa je le ta deloval še dolgo časa. Torej koliko mu je za verjeti v tvoji in obratni smeri je sedaj vprašanje.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bom zamenjal, ker se še odločam če bom, me zanima v kaj je bolje investirati, in kaj bo ustrezno delovalo, če je bilo sedaj notri to kar je na slikah.
Kaj bi izbrali med npr. tem in tem?
|
91.09 KB |
3 krat |

|
|
27.68 KB |
1 krat |

|
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot ti je ze protoncek napisal, ni sile, disk je še ok. Poskusi s hibernacijo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
elson2k je napisal/a: |
Kot ti je ze protoncek napisal, ni sile, disk je še ok. Poskusi s hibernacijo. |
Verjamem. Pa vseeno načrtujem prehod na SSD že nekaj časa, ker novega računalnika nimam namena kupovat, ker mi omenjeni dobro deluje in sem kupil tudi dve bateriji. Kateri od zgoraj naštetih ali katerega drugega bi mi priporočili?
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se SSD-jev tiče sem imel do sedaj opravka samo z OCZ izdelki, ki so se izkazali za dobre izdelke. V tem primeru bi se raje odločil za Intelovega, verjetno že zaradi znamke - po cifrah sta itak enakovredna.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Stranaboy, si mislil tega?
Katero sato ima pa original?
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tem orodjem za analizo diska res ni vedno za verjet...meni je nov disk nekoč pokazal nekaj podobnega kot tebi. Bolj kot trenutno stanje je pomembna SPREMEMBA smart podatkov.
SSD res Pohitri zadevo za ohoho...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni