www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Trdi disk in Windows 7 problemi
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.60
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:32 pm    Naslov sporočila:  Trdi disk in Windows 7 problemi Odgovori s citatom

Pred kratkim sem na svojem prenosnem računalniku Toshiba ponovno naložil Windows 7. Disk sem formatiral ter ustvaril sistemsko particijo in particijo za podatke. Vse je delovalo lepo in prav, do danes ko se je začelo dogajati, da računalnik za zbujanje iz spanja porabi tudi minuto ali več. Sliko sicer pokaže, samo do prijavnega okna je trajalo in trajalo. Na internetu sem našel, da je v takih primerih dobro pregledati disk. Ko sem to uspešno storil z vgrajenim orodjem je ob zagonu napisalo, da pripravlja namizje ter čakalo in čakalo, nakar je pokazalo orodno vrstico in javilo, da ne more dostopati do namizja. Ozadje je bilo črno, na namizju pa je bil le koš. S pomočjo sistemskega DVD-ja sem pognal obnovitev, a je za vse obnovitvene točke javilo, da so poškodovane ali nekaj podobnega.

Torej v vsakem primeru moram ponovno naložiti sistem. Me pa zanima, ali naj zamenjam tudi disk? Kakšnega dnevnega backupiranja namreč ne mislim izvajati.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:44 pm    Naslov sporočila:  Re: Trdi disk in Windows 7 problemi Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:

Torej v vsakem primeru moram ponovno naložiti sistem.

Prva stvar, katero moraš narediti po uspešni namestitvi sistema, je image ( slika ) diska

LP

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to je res, nekajkrat sem to tudi naredil. Samo mi ni problem na novo inštalirati sistema. Večje vprašanje mi predstavlja to ali naj zamenjam disk ali ne?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 16, 2012 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.hdtune.com/

Tole si inštaliraj in testiraj disk. Prebere tudi SMART status diska in vse zabeležene napake, ustrezno tudi poroča (zavihek Health). Boš vedel kako je z diskom.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole je... Kaj sedaj to pomeni?

Capture1.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.54 KB
 Pogledana:  9 krat

Capture1.PNG

Capture2.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  100.49 KB
 Pogledana:  28 krat

Capture2.PNG

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da še ni sile. Če mene vprašaš je krivec lahko prav funkcija spanja. Spanja Nikoli ne uporabljam in je prva funkcija, ki jo izklopim, ravno zaradi takih stvari. Mi je prevečkrat z=bala sistem. ob zapiranju pokrova uporabljam hibernacijo. Itak ti spanje porablja baterijo, hibernacija pa ne.
Redki PCji so popolnoma združljivi s funkcijo spanja, vsak po mojih izkušnjah. Najmanj kar je se zgodi da pol stvari ne dela (bližnjica itd) ko zadevo zbudiš. Hibernacija pa v vecini primerov dela brez problema.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa do sedaj nisem nikoli imel težav s spanjem, vedno je normalno delovalo. Kadar ga imam na bateriji ga redko dajem v spanje. Ko pa je na mizi in ga nekaj časa ne uporabljam ga dam pa dnevno večkrat v spanje.

Imam pa sicer tako ali tako namen zamenjati klasični disk z SSD. 60Gb bi mi zadostovalo, cena le teh pa se je tudi krepko spustila. Najnižja cena je nekje 75€. Think

Če se ne motim si ravno ti imel izkušnjo, da ti je smart kazal uničen disk, pa je le ta deloval še dolgo časa. Torej koliko mu je za verjeti v tvoji in obratni smeri je sedaj vprašanje.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bom zamenjal, ker se še odločam če bom, me zanima v kaj je bolje investirati, in kaj bo ustrezno delovalo, če je bilo sedaj notri to kar je na slikah.

Kaj bi izbrali med npr. tem in tem?

P6170563.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  91.09 KB
 Pogledana:  3 krat

P6170563.JPG

P6170564.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.68 KB
 Pogledana:  1 krat

P6170564.JPG

elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot ti je ze protoncek napisal, ni sile, disk je še ok. Poskusi s hibernacijo.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Kot ti je ze protoncek napisal, ni sile, disk je še ok. Poskusi s hibernacijo.

Verjamem. Pa vseeno načrtujem prehod na SSD že nekaj časa, ker novega računalnika nimam namena kupovat, ker mi omenjeni dobro deluje in sem kupil tudi dve bateriji. Kateri od zgoraj naštetih ali katerega drugega bi mi priporočili?

elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se SSD-jev tiče sem imel do sedaj opravka samo z OCZ izdelki, ki so se izkazali za dobre izdelke. V tem primeru bi se raje odločil za Intelovega, verjetno že zaradi znamke - po cifrah sta itak enakovredna.
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega vzami - http://www.mimovrste.com/artikel/2060003819/q=vertex/25-ssd-disk-ocz-vertex-3-60-gb-sata-iii-vtx3-25sat3-60g

Sata2 je še 20€ cenejši.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stranaboy, si mislil tega?

Katero sato ima pa original?

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tem orodjem za analizo diska res ni vedno za verjet...meni je nov disk nekoč pokazal nekaj podobnega kot tebi. Bolj kot trenutno stanje je pomembna SPREMEMBA smart podatkov.
SSD res Pohitri zadevo za ohoho...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, OCZ-ja sem mislil - http://www.anni.si/trgovina/komponente-racunalnika/54857/hdssd-60ocz-vtx3.html

Sata 2 je vodilo. Pač če imaš sata 3 vodilo, se ti splača uzet sata3 disk. Če imaš sata 2 je sata3 disk brezveze.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni