|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 1:44 pm Naslov sporočila: Voda v elektro motorju |
|
|
V popravilo sem dobil en večji visokotlačni čistilnik kateri je že par let bil neprimerno spravljen(pod nadstreškom vendar še vedno izpostavljen dežju/mrazu).
Kar se tiče vodnega dela je vse preživelo zmrzali. Problem je pa ker je voda/dež prišel v motor. Sicer j vse videti kot novo vendar če ga malo potresem se vojavijo kapljice na navitju. Zanima me če bo motor OK če ga samo posušim.
Razmišljal sem kar o pečici pa se bojim da bom stopil lak na navitju, kolikšna temperatura bi bila še varna ? _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 1:58 pm Naslov sporočila: Re: Voda v elektro motorju |
|
|
StricGeza je napisal/a: |
V popravilo sem dobil en večji visokotlačni čistilnik kateri je že par let bil neprimerno spravljen(pod nadstreškom vendar še vedno izpostavljen dežju/mrazu).
Kar se tiče vodnega dela je vse preživelo zmrzali. Problem je pa ker je voda/dež prišel v motor. Sicer j vse videti kot novo vendar če ga malo potresem se vojavijo kapljice na navitju. Zanima me če bo motor OK če ga samo posušim.
Razmišljal sem kar o pečici pa se bojim da bom stopil lak na navitju, kolikšna temperatura bi bila še varna ? |
Ob lanskih poplavah smo v podjetju imeli preko 100 motorjev pod vodo. Sušenje v pečici pri 70°C 4-8 h. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa zamenjaj ležaje  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak klasičen motor (navitje in izolacija) prenese do 120 stopinj. Tisti z dvojno lakirano žico pa do 160.
Zato ga lahko brez skrbi daš v pečico za dve uri na 100 stopinj, da gre voda zanesljivo ven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se že peče, ležaji pa so ok, voda ni prišla do njih. _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je več let stal, zamenjaj ležaje!
Na tekalni površini pri dolgem stanju kroglica izpodrine mazivo in naredi majhen odtis v tekalni površini. Hitro po zagonu se odtis razširi, in imaš uničen ležaj, če je še zraven malo nesreče pa še gred, ker se ležaj zavrti na gredi. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni