www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektronik.si board I2C2 težave?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.55

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 7:13 pm    Naslov sporočila:  Elektronik.si board I2C2 težave? Odgovori s citatom

Ravno sem se prvič spravil delat z zunanjimneepromm preko I2C in ker se mi je zaradi postavitve na breadboardu lepše izšlo da sem priklopil na B.10 in B.11 port(I2C2) namesto na B.6 in B.7 (I2C1) port in sem (pre)pisal čisto enostaven primer za zapis posameznega byte-a se mi zdelo čudno, da se mi zadeva obesi po 2. Poslani momandi oz. po poslanem naslovu slave naprave in ko mcu pričakuje odgovor, da je bil ta naslov sprejet. Po nekajkratnem prevetjanuu, da sem vse prav napisal in nastavil / porta na AF opendrain, vključil clock za I2C2, [slovenščina je zame španska vas] za "hec" preklopil zadevo na I2C1 port in vse skupaj prepisal za ta port in glej ga loma, zadeva deluje.

Zakaj?! Ima kdo kakšno idejo? Drugega kot da sem prestavil žice in prepisal vse "I2C2" z "I2C1" nisem naredil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V teoriji bi moralo biti vseeno, v praksi pa:

- lahko je poškodovan/uničen čip (probaj z drugim)
- lahko si na tistem portu prekoračil tokovne omejitve, na prvem pa ne
- lahko da si imel še kaj v "stiku"
- lahko je problem z napajanjem in sedaj slučajno dela

- skratka miljon možnosti in čudežnega odgovora ki bo rešil tvoj problem nima verjetno nihče

- skratka poskušaj, testiraj/meri, poskušaj, testiraj/meri, poskušaj, testiraj/meri, ...

LP, Gregor
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče zato, ker je na PB10 tipka SW1?
Nazaj na vrh
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.55

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Mogoče zato, ker je na PB10 tipka SW1?

Res je, tega pa nisem videl pa nisem pomislil na to, hvala za info...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni