www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Eagle - CAM - Gerber - CNC USB Controller

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Desso
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42
Aktiv.: 1.40
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 12:31 pm    Naslov sporočila:  Eagle - CAM - Gerber - CNC USB Controller Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Imam še nedonošen CNC strojček in bi rad rezkal TIV pa se mi malo zatika.
Delam v Eaglu ver 6.3.0, CNC stroj pa poganja Andrejev kontroler Mk2/4 in CNC USB Controller program.

V Eaglu sem odprl nov projekt Test3, narisal preprosto vezje in uredil elemente na ploščici tako, da sta bili v mapi datoteki Shem.brd in shem.sch. Nato sem v oknu kjer je prikazana Shem.brd postopal natanko po navodilu ki je v prilogi (Gerb1.doc).

Vse gre v redu, le ko kliknem 'Process Job' ko je Output Device GERBER_RS274X, mi javi opozorilo 'Pads and Vias should be active', čeprav sta v Botom Layerju izbrana. Kliknem OK v tem opozorilu in potem naredi, kar naredi. Naredim še Drills in Holes z Excelonom in potem je v mapi projekta to kar je na sliki Gerb2.jpg, ki je v priponki.

Nato v programu CNC USB Controller File/Uvozi Gerber v mapi Test3, kjer naj bi bili gerb programi jih le ta tam ne vidi. (tudi, če jih odprem na silo 'All files' je na zaslonu neko skrpucalo). Tudi program GC-Prevue 20.4.6 jih ne vidi. Vidi pa jih Online Gerber Viewer (http://www.gerber-viewer.com/), prav lepo se narišejo, samo da z njimi za moj namen niso uporabni.

Prosim za pomoč.
Nekje na forumu sem prebral, da Silvo vabi nekoga na pivo in kratek tečaj iz te problematike. Jaz bi prišel v Kanal in ker sem bolj butast, bi s seboj prinesel še rezervno 'šteko'; piva!?

Hvala in lep pozdrav, D.

P.S.
Prevedel sem navodilo za program CNC USB Controller (Mk1, Mk2, Mk2/4, Mk9) in Navodilo-MotorDriver2.5A. Če koga zanima naj pošlje e-poštni naslov za posredovanje.

Na forumu se veliko uporablja kratice. Tu je pomen nekaterih:
P.S. = Post Scriptum; ali po naše: Pozneje sem se Spomnil
IBM = Iesus Babbage Mundi ali Iesus Binarium Magnificamur
AMDG = Ars Magna Digitale Gaudium
IHS = Iesus Hardware & Software

Gerb2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  44.63 KB
 Pogledana:  6 krat

Gerb2.jpg

Gerb1.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Gerb1.doc
 Velikost datoteke:  938.5 KB
 Downloadano:  6 krat

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Glede Eagla ne morem pomagati, lahko pa mi vseeno pošlješ Gerber in Excelon datoteke da jih pogledam.

Tole v prilogi so vse kar naredi po postopku, kot je v že prej poslanem navodilu. Sem jih zapakiral.
Hvala D.

Test3.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Test3.rar
 Velikost datoteke:  41.26 KB
 Downloadano:  16 krat

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Sem probal in te gerberje prav lepo odpre. So pa slabo poimenovani, poleg tega pa so zraven še druge datoteke. Malce uredi vse skupaj pa bo bolj enostavno.

Prosim za namig, kako naj uredim. V mapi Test3 so datoteke, ki jih je naredil Eagle po tistem, že poslanem navodilu.
Kako, kje in kako si jih odpiral? Jaz v prg. CNC USB Kontroler > Datoteka/Uvozi Gerber... >pokažem na datoteke v mapi Test3. Nekaj mi jih odpre nekaj pa sploh ne. Pri odpiranju predlagane končnice ne pridejo v poštev, tako, da uporabim 'All files'

Tiste, pa, ki jih odpre npr. Shem.sol pa so narisane napačno.
Gerber Viever lepo odpre in pokaže layer-je, ko odprem datoteko Test3.rar kamor sem zapakiral vse - poslano tudi tebi.
Hvala in lp, D.

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj tu ni neke znanstvene fantastike! Enostavno, datoteke, ki jih lahko odpreš so gerberji, ostalo so smeti. Verjetno se boš moral z Eaglom poigrat in mu bolj natančno povedat kaj želiš.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni