www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SIMATIC S7-300

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vojko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Nov 2006 13:08
Aktiv.: 0.25
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 5:11 pm    Naslov sporočila:  SIMATIC S7-300 Odgovori s citatom

NUJNO!!!!

Ali ima kdo kakšne izkušnje z aktiviranjem hitrega izhoda na SIMATIC S7-300 312C. Potrebujem vzorec za PTO delovanje za vožnjo koračnega pogona.
Priznam da sem na seriji S7-300 še precej zelen in bi mi pomoč zelo prav prišla.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.02
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer sem že malo iz forme v tem področju ...

Kateri hitri izhod misliš? Običajno se uporabljajo samo hitri interuptni-alarmni vhodi, za katere pa nisem čisto prepričan, če jih 312 sploh ima.
Hitrost kateregakoli outputa na krmilniku je odvisna od količine programa ( čas med branjem inputov - izvedbe procesa - vpisa outputov = PII -> PIQ ).
Simatic za krmiljenje takšnih zadev običajno uporablja dodatne module s svojimi CPUji, ki komunicirajo s krmilnikom S7 le po potrebi, ves ostali čas pa uporabijo za hitre procese kot so npr. krmilja koračnih motorjev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vojko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Nov 2006 13:08
Aktiv.: 0.25
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 8:51 pm    Naslov sporočila:  SIMATIC S7-300 Odgovori s citatom

Zdravo!

Vsak (večina) krmilnikov ima dva hitra izhoda ki delujeta do cca 25 kHz in cca 4 hitre vhode s katerimi aktiviramo hitre števce na PLC-ju. Zadevo sem kar uspešno uporabčljal na S7-200 ki delije kot funkcija PLS za hitre izhode (izhod Q0.0. Q0.1) in HSC za hiter vhod. Rezervirano ima določeno število naslovov in sistemskih bitov, ki jih vpišemo v ustrezne lokacije. Zafrkava pa me vse skupaj na S7-300 ker zadeva še zdaleč ni niti malo podobna ali pa imam tako smolo, da ne najdem ustreznih Help-ov.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.02
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred seboj imam kar sposoben CPU 314 IFM pa teh funkcij in hitrih izhodov ne najdem. Serija 300 ima predvidene le hitre vhode - interupte za kontrolo pozicioniranja, če zadevo vodiš z servomotorji.

Ne smeš pa mešat programiranja serije 200 z 300 in 400 ker je kar nekaj razlik.

V tem PDFju o seriji 312/314, ki je kar obsežen, kakšne omembe koračnih motorjev ne boš našel. Druga zgodba pa je, ko priklopiš modul FM353, ki je namenski za koračne motorje. Več o njemu pa tukaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sic
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 28 Nov 2005 15:57
Aktiv.: 0.02
Kraj: novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 4:05 am    Naslov sporočila:  S7-300 Odgovori s citatom

Zdravo,

Zadal sem si pri diplomski nalogi izvedbo krmiljenja stroja preko krmilnika S7-300, verzija še ni izbrana. Sam program bi bil enostaven in kratek. Sicer sem čisto zelen glede programiranja pa me zanima a bi se dalo dobit kako literaturo/tehnične podatke,........... za S7-300 v Slovenskem jeziku, če ne bi bilo v angleškem tudi vredu.

Hvala
Bojan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
slavko p
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2010 22:01
Aktiv.: 0.82
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 7:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj pri INŽENIRING PLUS D.o.o. v Ljubljani, kjer imajo tudi tečaje za SIEMENS - SIMATIC.

L.p.
Slavko p
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kolikor si kdaj programiral v "lestvičnem" načinu, je itak povsod enako. Za konfiguracijo hardvera si poglej kak tutorial na youtubu....ste pa to najbrž delali pri laboratorijskih vajah...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni