www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB TV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
n900
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01
Aktiv.: 0.60
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 8:03 pm    Naslov sporočila:  USB TV Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam Gigabyt-ov usb TV ključek.

Zadeva je sestavljena tako, da se usb ključ vklopi v režo za usb na računlniku v njega pa pride mini antena. En del antene ima "moški" del v usb-ju je pa ženski del.

Potem prek sw-ja na računlniku išče programe.

Zanima me sledeče, probal sem da bi priključil na ta usb ključ anteno od lokalnega ponudnika kabelskih storitev, in bi na računalniku spremljal shemo ki jo ponujajo.

Problem nastane v tem da je ta antena, ki povezuje izhod iz stene na vhod v tv se pravi tisti moški del malo širši od zunanje luknje na mojem usb-ju. Zanima me ali obstaja kakšen "konektor" da bi blo za par mm manj, da bi šlo to skupi.

Mogoče se komu zdi čudno da hočem gledat televizijo na računalniku če mam tv, tv je mali in star, tako da bi na 17ki prenosniku bila veliko lepša slika

zanima me še če je kdo že kdaj poizkusil če te usb-tji delujejo na kabelsko anteno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno os signala, ki ga ponudnik kabelske ponuja.

Če imaš analogni signal, ne bo na DVB-T nič, če imaš digitalni signal, potrebuješ DVB-C.

Torej ne bo s priklopom na kabelsko nič.

DVB-T, ki ga imaš ti, bo deloval samo če boš z anteno uspel prestreči signal, ki je v zraku.

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam omenjeni ključek, pa mi vsi konektorji pašejo brez problema. Tudi tisti, ki niso original na kablu.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
n900
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01
Aktiv.: 0.60
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2012 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok hvala, bom probal mal bol na silo not potisnat, za tisti mm da se bo usedlo.

Sam tam ko dam search v programu VIVO tv je možnost izbire analog/digital? Pač tam ko išče kanale?

Ja nč bom probal pa bomo vidli.

Hvala usen.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni