www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Arduino?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.49
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 11:40 am    Naslov sporočila:  Arduino? Odgovori s citatom

Zadal sem si da se bom čez zimo malo ukvarjal z LabVIEW-jem tako da pridobim nazaj kar sem znal (sicer to ni bilo nevem koliko) in se zdarven še kaj naučim.

Ko sem klikal sem opazil, da obstaja tudi interface za arduino v LabVIEW-ju, zato razmišljam da bi se začel igrati s tem. na eBay-ju sem našel nekaj stvari, ki cenovno niti niso tako visoke, da se jih nebi spravil samo za igro in učenje nabavit.

Razmišljal sem da bi ''ta radodarnim možem'' pisal za:

Arduino UNO R3 ter poleg še: Ethernet Shield W5100 ter 3.2" TFT LCD Display + Touch Panel+PCB adapter w SD Reader in LM35 Linear Temperature Sensor module - za učene protokola še: DS18B20 in za protokol in fensy komande še: GSM SMS TC35 Module 900/1800MHZ Voice adapter

Samo ali je kitajsko OK ker pri farnellu niti ni vsega dobiti pa še ceno so malo višje?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam večinoma Kitajske in mi delajo BP.
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.71
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš poganjat tisti LCD mislim da boš moral kupit kar Arduino MEGA2560
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-high-quality-arduino-uno-mega-2560-atmega2560-16au-module-board-usb-cable-product-11444.html

sam sem mego kupil tukajle, je cenenjša od unota na tvojem linku. kvaliteta pa takšna kot da ne bi bil narejen na kitajskem... pa še pošta je bila zelo hitra, ampak v temle času se zna zgoditi da bo prej novo leto kot pa paketi pri tebi.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

StricGeza je napisal/a:
Če hočeš poganjat tisti LCD mislim da boš moral kupit kar Arduino MEGA2560

Se strinjam - prej sem gledal nek drugi lcd manjši ki je bil za uno

webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boriskozjan je napisal/a:
http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-high-quality-arduino-uno-mega-2560-atmega2560-16au-module-board-usb-cable-product-11444.html

sam sem mego kupil tukajle, je cenenjša od unota na tvojem linku. kvaliteta pa takšna kot da ne bi bil narejen na kitajskem... pa še pošta je bila zelo hitra, ampak v temle času se zna zgoditi da bo prej novo leto kot pa paketi pri tebi.

sem že kupoval tukaj samo preko eBaya - ne direkt.

Jep cena je tam tam - je pa z letalsko poslano če jaz kaj zastopim te piktograme na njihovi strNI

Da me ne bo udarila carina - če naročim vse pri njih (moram pogledat če imajo zanimive gadgete za tole)

webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi na buyincoins:
Arduino UNO Mega 2560 -- 18,89$
Ethernet Shield W5100 -- 9,59$
Real Time Clock Module -- 2,13$
Skupaj 30,21$ -- 22,96€

Kar naj bi prišlo z letalsko in naj bi imel za začetek dovolj da se poigram in privadim, predenj pridejo stvari z eBay-a:

3.2" TFT LCD Display + Touch Panel+PCB adapter w SD Reader -- 16,99$
LM35 Linear Temperature Sensor -- 6,49$
DS18B20 -- 4,99$

Skupaj: 28,47$ -- 21,63€

OK - to sem pripravljen reskirat za učenje - samo eden naj potrdi, da se nisem spet kje uštel da vse skupaj paše...

Mam pa še vprašanje okoli tegale - GSM SMS TC35 Module 900/1800MHZ Voice adapter UART RS232 for arduino avr 51 - ali je kdo delal z njim, kako se poveže na arduino board ter kako je komunikacija z njim - ker cena je vseeno za premislit ker ne vem če je zanj kje kak protokol spisan da bi se začel igrat kar na slepo pa še ne upam..

StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.71
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobiš 2 DS18B20 in še prišparaš
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

StricGeza je napisal/a:
dobiš 2 DS18B20 in še prišparaš

Maš prav - sam sem samo gledal xxx for arduino - pa je take ven metalo.

Drugače oa za GSM modem bom kot kaže moral vzeti še: Mini MAX3232 RS232 in Wire Jumper Cable

Zdaj grem spat - jutri pa naročim

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 7:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če je poštnina vračunana v ceno (free shiping) potem lahko vsako stvar posebej naročiš... v izogib morebitnim nevšečnostim...
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2012 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem dobil Arduino mega 2560 in Ethernet Shield inn sem nekaj probaval z nihovim programom in sempli - vendar mi ni uspelo naložiti na kontroler. Predvideval sem po opisu da ima še vgrajen nalagalnik in ne potrebuješ tunanjega - ampak kot kaže ga bo potrebno nabaviti. Sicer bom poizkusil še z LabVIEW ampak mislim da ne bo šlo.

Kateri programator priporočate ...

Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2012 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmouse je napisal/a:
...........vendar mi ni uspelo naložiti na kontroler. Predvideval sem po opisu da ima še vgrajen nalagalnik in ne potrebuješ tunanjega - ampak kot kaže ga bo potrebno nabaviti.........

Nalagalnik (Boot loader) bi moral biti že naložen, torej naj ne bi potreboval ekstra programatorja.
Vsi Arduinoti, v glavnem kitajske kopije (nano, mini, uno, 2009, mega1280), ki si jih lastim, so imeli naložen Boot loader.
Ali ti kakšna ledica utripa, ko ga priključiš na napajanje?

webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2012 7:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
webmouse je napisal/a:
...........vendar mi ni uspelo naložiti na kontroler. Predvideval sem po opisu da ima še vgrajen nalagalnik in ne potrebuješ tunanjega - ampak kot kaže ga bo potrebno nabaviti.........

Nalagalnik (Boot loader) bi moral biti že naložen, torej naj ne bi potreboval ekstra programatorja.
Vsi Arduinoti, v glavnem kitajske kopije (nano, mini, uno, 2009, mega1280), ki si jih lastim, so imeli naložen Boot loader.
Ali ti kakšna ledica utripa, ko ga priključiš na napajanje?

Mislim da blinka - PC je celo nekaj iskal driverje za novo strojno opremo. Verjetno delam kaj narobe - saj se prvič s tem ukvarjam... evo kaj sem želel:

- Mega 2560 - nanjo sem nataknil ethernet wizard in povezal preko USB in preko ethernet.
- z uradne strani sem naložil Arduino Software izbral pravilen čip ter uvozil primer iz njihove Learning strani.
- preverjane kode ni javilo napake - naložiti pa ni šlo - čas potekel.
- potem sem našel v zavihku orodje - programatorje na izbiro. poizkusil sem z vsemi vendar ni šlo.

Question Question

ssdzkrez
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13
Aktiv.: 2.28
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2012 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si izbral pravi COM port? Najprej poveži samo arduino, brez shield-ov in vzpostavi komunikacijo. Potem pa počasi naprej.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če blinka, potem je Bootloader naložen.
Upam, da si tole dobro prebral.
Na Netu imaš ogromno zadetkov na vprašanje "arduino can't upload sketch".
Na arduino.cc je vse razloženo tudi razlike med posameznimi verzijami mega2560!
Izbira programatorja pride v poštev, če bi želel naložiti nov (drugi) Bootloader, ne pa za upload sketcha.
Za začetek poglej, če je kondenzator C7 povezan z Reset pinom, kajti pred nalaganjem sketcha se mora Arduino resetirati, da skoči na bootloader, ki omogoča nalaganje sketcha po STK500 (original) protokolu.

Arduino mega2560 - RESET.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  44.66 KB
 Pogledana:  1 krat

Arduino mega2560 - RESET.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni