|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tesla95 Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 10:52 Prispevkov: 470 Aktiv.: 3.05 Kraj: Vas ne zanima
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 5:19 pm Naslov sporočila: JEDEC method |
|
|
Živjo, gledam malo lastnosti diod in razne teste in me zanima kaj v tem besedilu pomeni 8.3mS (ker je S z veliko, me malo zmede, ker drugače mislim, da je sekunda). To sem se odločil vprašati, ker sem videl, da je povsod drugje "s" z malo, tukaj pa z veliko začetnico.
Besedilo:
Peak Forward Surge Current. 8.3mS single half sine-wave superimposed on rated load (JEDEC Method).
Torej gre za nekakšen test vzdržljivosti, ki traja 8.3ms? Ne razumem čisto dobro, sem pa opazil, da se lahko diode uporablja tudi za varovanje (kot varovalke ali kaj?) in je enako naveden čas 8.3ms.
Prosim, če bi mi lahko kdo malo razložil to.
Hvala, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
S so siemensi, enota za prevodnost G.
1/G = R
1/S = Ohm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.71 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nima to veze s Siemensi. Dioda poleg nazivnega toka, ki lahko teče preko nje stalno, prenese tudi kratkotrajne (neperiodične) tokovne sunke, ki nekajkrat presegajo njen nazivni tok. Da so podatki primerljivi, mora biti navedena oblika in trajanje tokovnega sunka na katerega se nanašajo tehnični podatki. V tvojem primeru gre za eno polperiodo sinusne oblike v trajanju 8,3ms. Če preračunamo od kje pride teh 8,3ms, dobimo da gre za polperiodo 60Hz signala, torej USA omrežne napetosti.
Diode se uporabljajo tudi za varovanje pred prenapetostmi. Ponavadi gre za diode, ki so dovolj hitre in prenesejo velike tokovne sunke. Lahko so namenske diode (npr. supresorske - TVS), ki delujejo kot limiterji (podobno kot zener diode) ali pa se uporabi kakšno Schottkey ali "ultra fast" diodo kot pripenjalnik (clamper). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem so se pa v dokumentaciji zmotili in napisali velik s namesto malega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tesla95 Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 10:52 Prispevkov: 470 Aktiv.: 3.05 Kraj: Vas ne zanima
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 5:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni