|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piki Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 0:53 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.25
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2006 11:21 am Naslov sporočila: Uničenje AT89c2051 |
|
|
Hi!
Imam res zelo čuden problem. Do sedaj sem že velikokrat delal s temi uC toda to sedaj je čudno. Uničil sem jih že 3 komade.
OK pa preidimo na problem. Priklopim +5V in GND, na napajalnik vse OK. Dodam Reset (8.2k na GND in pin1 in 10uF kond. + na +5V - na pin1). Še vedno vse OK.
Dodam 2 33pF kondenzatorja in kvarz na pin 4 pin 5 (OSC1,OSC2), pa mi tok v trenutku skoči na 500mA in mi uC pogine.
Mislim, da ne bi kdo mislil da tako vedno priklapljam uC ampak sem napisal pot, kako sem prišel do zaključka, da ko dam kvarc zraven da crkne. Pa sem dal 2 različna kvarza pa vedno enako. A je sploh problem v mojem uC ali pa tiči problem v samem napajalniku, ampak razlage za to ne najdem.
Prosim za pomoč.
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2006 2:06 pm Naslov sporočila: uničenje AT89c2051 |
|
|
Hm.., malo čudno vse skupaj, ali lahko opišeš ostalo periferijo priklopljeno na uPC?
Vlado |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2006 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da nekaj ne bo drzalo - ce si prikljucil vse tako, kot je treba, potem mora delati normalno. Kondenzatorja z oscilatorja moras prikljuciti se na maso (tega nisi omenil), a to ne more kar skremirati mikrokontrolerja.
Ocitno si nekaj prikljucil narobe, ampak takole na daljavo seveda ne more nihce ugotoviti kaj, saj nisi dodal niti slike ne sheme ne nicesar.
So ostali pini mikrokontrolerja v zraku (floating) ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ob branju sem dobil občutek, da ti dodajaš elemente pri delujočem vezju!?
Preveri še napajalnik, da ni noter npr 7805 brez blokirnih kondenzatorjev
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni