www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ekran pri prenosniku črn

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mulec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 25 Feb 2013 20:45
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 9:03 pm    Naslov sporočila:  ekran pri prenosniku črn Odgovori s citatom

Prenosnik normalno dela na zunanji monitor, monitor v računalniku se prižge samo je ves čas črn ne prikaže nobene slike . Sem pa šel kupit novi ekran mi ga serviser vgradi , slika ista ekran se prižge vendar je črn in mi reče da je matična plošča skurjena tam ko je izhod za za monitor.? prosim za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Inveter za lampe? Če je ta zanič se slika ne pokaže. No pokaže se, samo ker backlight zaslona ne dela je ne moreš videti. Če poveš kateri model prenosnika imaš ti morda najdem inverter v mojih zalogah.
kangoo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 15 Apr 2012 8:21
Aktiv.: 0.05
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj z eno svetilko svetit v ekran pod različnimi koti in opazuj, če boš zagledal kej slike.
Nazaj na vrh
mulec
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

novi ekran da isto sliko ko stari ..ko vklopim računalnik se vklopi ekran in da svetlobo samo je celi cajt črne barve,,,... ja on mi je reko da bi moral zamenjat matično računalnik je hp probook 4730s
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lampe na displeju se prižgejo ali ne?
mulec
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaa. sem probo še svetlobo se da nastavlat, sam slike ni črna je celi cajt.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če priključiš na monitor. Da vidiš če dela matična plošča.
Nazaj na vrh
mulec
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na zunanjiga dela normalno.. v prenosniku ekran ne dela
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem je po moje edina rešitev da ga uporabljaš v kombinaciji z zunanjim monitorjem. Mameplate menjati se itak ne splača.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si mogoče posvetil z svetilko od sprednje strani v monitor in pogledal, če se kje kaže slika? Če prav razumem nisi.

Če na zunanji monitor dela po mojem bolj pomeni, da matična deluje in je težava v osvetlitvi, oziroma nekaj z samim LCD-jem.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih je nacefran gibljiv kabel , ki gre z materplošče na display.
To se rado nacefra tam, kjer se najbolj pripogiblje.
Si ga preveril?
Nazaj na vrh
Mr.Nice
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24
Aktiv.: 0.48
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2014 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, ker obujam staro temo, vendar nisem želel odpirati nove teme.

Imam isti problem s tem prenosnikom, mulec, praviš, da ni kriv ekran? Kaj je bilo narobe, oziroma kako si računalnik rešil, če ga si?

Hvala za odgovor Smile
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si preveril delovanje po gornjih nasvetih? Se back light prižge? Možna je tudi okvara kabla od matične do monitorja.
Nazaj na vrh
Mr.Nice
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24
Aktiv.: 0.48
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem sprobal preko vga na zunanji monitor, tam se normalno vse vidi in računalnik deluje normalno.

No, v bistvu ga nisem razstavljal še, ker je še v garanciji, ni pa moj.

Problem je, ker je kolegu dol padel in mu verjetno ne bodo upoštevali garancije, ker se na ohišju vidi poškodba.

Je pa mu pred padcem ekran isto delal, včasih je bil črn, včasih ne. Po padcu je isto delalo, potem pa čez nekaj časa čisto nič več.....Verjetno je tudi padec prispeval h temu, da je doživel black out Smile

Ker mu verjetno ne bodo upoštevali garancije, se bom zadeve lotil sam in pregledal tisti kabel in pregledal inverter za osvetlitev.

Kako opazim, če je inverter mrtev?

Hvala, lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni