|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
A.B. Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.45
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 7:48 pm Naslov sporočila: Problem z internetom |
|
|
Pozdravljeni!
Imam težavo z internetom. Internet nekaj časa deluje (lahko 1 uro, lahko samo 5 minut), nato pa preneha delovati. Med tem ko ne deluje, lahko dostopam do vseh routerjev, internet pa ne dela. Da se internet "zbudi" moram resetiram mrežno kartico na računalniku. Povezava mi je do sedaj deloval brez problemov.
Povezava je: Računalnik -> Router1 ->WDS (WEP)-> Router2 -> Internet
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.01 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je WDS?
Kakorkoli, nenavadno je, da lahko dostopaš do ruterjev in obenem pomaga reset povezave na računalniku. Namreč prvo pomeni, da je povezava iz računalnika še aktivna.
Imaš za ruter 1 in računalnik statičen IP ali dinamičen? Ti povezava pade ob določeni uri? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam identično težavo, ki se prej ni pojavljala.
Na domačem računalniku internet preneha delovati (kabel) a lahko vseeno dostopam do ruterja ne pa do spleta, na prenosniku pa lahko dostopam (wi-fi).
Pomaga, če dam disable in potem enable za mrežno kartico.
Mislim, da je težava v kakšnih novih windows updejtih  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmok Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.31 Kraj: Gorenja vas
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko ti neha delovati internet, v konzoli zaženi: ping www.google.com
Kaj ti vrne rezultat? Kaj ti pa vrne ipconfig /all |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.01 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Namesto ping daj raje tracert www.google.com. Ta ukaz ti izpiše vse korake do naslova oziroma ovire. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
WDS je Wireless Distribution System, oziroma po domače router, skonfiguriran tako, da je brezžično povezan s prvim routerjem, obenem pa tudi sam distribuira WiFi signal naprej. Torej, podaljšanje dometa WI-FIja brez fizične povezave med njima. Zadeva je lahko zelo nestabilna, vsaj po mojih izkušnjah - na enem ali drugem routerju pade WDS sinhronizacija, posledično ni interneta... s tem da je treba vedeti da bo hitrost prenosa manjša, ter tudi odvisna od kvalitete povezave med obema routerjema.
Nazaj k temi: Si preveril ali pade povezava med routerjema? oba vidita drug drugega v WDS jezičku? Namreč kolega je imel par mesecev nastavljeno tako kot ti in imel podobne težave, nakar je znorel in potegnil kabel med obema routerjema...od takrat je mir. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haRmOniKa Član

Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10 Prispevkov: 96 Aktiv.: 0.54 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako je, kabel pa bo mir. Sem imel podbno izkušnjo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer se boljša zanesljivost doseže z extenderji, ki jih vtakneš v vtičnico. Seveda ne z vsemi, pa bolje je, če gre po isti fazi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petekdule Član

Pridružen-a: Pon 07 Sep 2009 17:27 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.30 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam narejeno enako konfiguracijo omrežja. Vendar sem od začetka imel dra različna ruterja, ki sta delala ravno to kar imaš ti težave. Zadevo sem rešil tako da sem nabavil dva enaka in tako ni problemov. Zadeva deluje zelo dobro.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.26 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
WDS je znan po tem da ne mores mesati HW. Ce imas ddwrt priporocajo celo iste verzije softwear-a _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še to ni rečeno, da bo delalo. Omenjeni kolega je imel dva enaka Linksysa wrt54gl, enak ddwrt gor, pa so bile omenjene težave. Včasih sem moral router resetirati dvakrat, trikrat, da sta se pobrala... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.26 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoce je bolje ce naredis samo wireless bridge med 2 routerjema potem pa dodas se en mini router za access point
Tako imam tudi jaz narjeno eno povezavo na loadbalancer pa nimam problemov  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni