www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows xp vprašanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ledius-e
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Sep 2009 21:08
Aktiv.: 1.11

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:08 pm    Naslov sporočila:  Windows xp vprašanje Odgovori s citatom

Lep Pozdrav.

Meni se pa pojavlja vprašanje glede Windowsa XP professional.
In sicer gre le za manjšo stvar. Moj prvi windows xp je bil SP2 professional. Sedaj me pa zanima, Kaj je razlika oziroma kako bi lahko vedel za kateri professional gre, namreč pri mojemu je na začetku, ko se je prižigal (loadal) kazalo windows logo in pod le tem professional napis. primer:
[/url]http://www.windowsxpprofessional.windowsreinstall.com/images/Image32.gif

Vsi ostali, ki pa sem jih preizkusil pa tega niso napisali. Primer:
[url]http://2.bp.blogspot.com/_tqTLDaTm59M/TCViWT097CI/AAAAAAAAASw/1ikFTybjyZ0/s1600/windows+xp+bootscreen.jpg

Sedaj pa me zanima v čem je tu razlika, oziroma kako bi lako našel ta moj prvi primer.

LP Ledy [/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:19 pm    Naslov sporočila:  Re: Windows xp vprašanje Odgovori s citatom

Ledius-e je napisal/a:
...kako bi lahko vedel za kateri professional gre...
LP Ledy [/url]

Na namizju klikni (desna tipka miške) na ikono moj računalnik in izberi lasnosti (properties) in boš videl katero verzijo windows-ov imaš.

matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Professional" je na bootscreenu pisalo pri čisto prvi verziji XP, ki še ni imela Service packov. Čim si na takšen sistem nainštaliral SP, pa je napis izginil.
Ledius-e
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:
Ledius-e je napisal/a:
...kako bi lahko vedel za kateri professional gre...
LP Ledy [/url]

Na namizju klikni (desna tipka miške) na ikono moj računalnik in izberi lasnosti (properties) in boš videl katero verzijo windows-ov imaš.

Sem kliknil in videl, da gre za verzijo 2002 (leto) poiskal točno takega pa ni delovalo.

matjazkariz je napisal/a:
"Professional" je na bootscreenu pisalo pri čisto prvi verziji XP, ki še ni imela Service packov. Čim si na takšen sistem nainštaliral SP, pa je napis izginil.

Tebi pa hvala za info. Ali to potem pomeni, da je možno, da sem imel prvo verzijo XP SP2, ker je na mojemi CD-ju pisalo le to XP SP2
Nazaj na vrh
Joe975
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 07 Mar 2013 12:13
Aktiv.: 0.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 3:09 pm    Naslov sporočila:  Najbolj preprosto pogledaš Odgovori s citatom

Klikni na start, nadzorno ploščo, sistem, potem pa ti odpre zavihek splošno in tam ti piše katera verzija in servis pack je inštaliran. Velja za xp.

Za 7 klikni na start, nadzorno ploščo, sistem in varnost, sistem in tam ti na prvi strani napiše procesor, ram, verzija sistema, ocena računalnika po vseh operacijah.

LP

Ledius-e
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to sem preveril in piše Windows XP Service pack 2 v.2096 verzija 2002

In pri tem PCju mi na bootscreenu še piše win XP Professional...
Nazaj na vrh
haRmOniKa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Aktiv.: 0.54
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 23, 2013 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj sem že googlal, pa ne najdem na videz nič uporabnega...
Prenosnik se noče zagnati, in sicer cel čas kaže xp logo, naprej pa ne gre. Ima kdo kakšno idejo kako to popravit?
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 23, 2013 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

haRmOniKa je napisal/a:
Nekaj sem že googlal, pa ne najdem na videz nič uporabnega...
Prenosnik se noče zagnati, in sicer cel čas kaže xp logo, naprej pa ne gre. Ima kdo kakšno idejo kako to popravit?

Si mogoče poskušal safe mode? V tem načinu prideš v OS? Med zagonom pritiskaš F8 ali F9 in bi ti moralo ponuditi možnost varnega načina...
Nazaj na vrh
haRmOniKa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 23, 2013 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem. V safe mode pridem, sicer z opozorilom, da ne more pravilno naložit uporabniškega računa.
Kaj pa naj delam v safe mode? Obnovitev sistema se ni hotel zagnati...
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 23, 2013 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušaj z msconfig nastaviti, da ti zažene samo OS brez vse dodatkov. Mislim, da je opcija diagnostic start, shrani in ponovno zaželi PC.

Če se ti bo zagnal.

Drugače poskušaj ustvariti nov uporabniški račun v varnem načinu in ob prihodu v OS izberi tistega novega. Očitno je nekaj narobe z tvojim uporabniškim računom.
Nazaj na vrh
haRmOniKa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem naredil tako, pa nič ne pomaga. Še vedno samo kaže xp logo, naprej pa ne gre. Še kakšna ideja ali bo potreben format?

EDIT: Ko hočem z namestitvenim cd-jem popravit osnovne funkcije OS, mi napiše da ne najde nobenega diska. Ko pa grem v safe mode, lahko brez problema brskam po disku :/
Kaj mu ni jasno?
Nazaj na vrh
Ledius-e
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 25, 2013 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si potem probal win še enkrat čez "povozit" (še enkrat naložit)?
Nazaj na vrh
marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 25, 2013 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si v zadnjem času posodabljal kake gonilnike? Oziroma kaj se je dogajalo preden je računalnik začel hecati?
Nazaj na vrh
haRmOniKa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 26, 2013 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računalnik ni bil moj, tako da ne vem kaj se je točno dogajalo. Po besedah lastnice nič.

Poskusil sem kar nekaj stvari, pa ni nič delovalo. Na koncu sem se odločil za formatiranje in sedaj dela normalno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni