www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EasyAVR6 vs. EasyAVR7 spremembe

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 12:08 pm    Naslov sporočila:  EasyAVR6 vs. EasyAVR7 spremembe Odgovori s citatom

Veliko vas ve (iz oglasa), da sem zamenjal omenjeno razvojno ploščo in prodajam EasAVR6 (še vedno). Čez vikend sem spet malce "čaral" in ugotovil zelo neprijetno spremembo v verziji 7: sprememba priključnih pinov LCD-ja in GLCD-ja. Če je bil na šetici LCD na portu D in GLCD na portih C in D, je na sedmici vse pomešano: priključki so razdeljeni na porte A, C in D Shocked
Sledi seveda najmanj to, da recimo LCD ne moremo priklopiti pri uporabi mege 88, 168, 328...saj te mege NIMAJO porta A! Poleg tega sledi zoprnija za tiste, ki razvijamo v Bascomu, saj le-ta po mojem znanju ne podpira control potra na različnih portih (data port mora biti eden, control port drugi).
OK; problem z mego168 je mogoče rešiti s čarovnijo - brikom iz porta A na tisti pin, ki ga pač uporabimo v razvoju. Težje je rešljiv problem GLCD-ja, tam ostane samo adapter kabel in ročni priklop na ustrezne porte.
Odgovor njihove tehnične podpore je: To je bila odločitev razvojnikov in prepričani smo, da so imeli tehtne razloge (ja, zaroto proti megam168 recimo). Potem hitro konča in začne hvalit da ima plošča druge nove bonbončke...blabla...
Jajčka, v glavnem. In to dvakrat prežgana. OK; plošča ima 3.3V podporo, tipke so res boljše razporejene, ampak pri LCDjih je pa strel v prazno.

Toliko. Sem hotel nekje stresti jezo. Če bi prej to opazil (itak - moja krivda), bi še enkrat premislil.
Če bi finance dovoljevale, potem šestice sploh ne bi prodajal. Če sem pošten, nisem prepričan, katero bi raje obdržal in katero prodal...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ivan16
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2008 0:36
Aktiv.: 1.07
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa hitiš z nakupi, preden premisliš.
Saj si menda pravi Gorenc.
Pa brez zamere.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni