|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.13 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 8:32 pm Naslov sporočila: Pomoč pri kablu |
|
|
Pozdravljeni, prijatelj je kupil FPV sistem (prvoosebno letenje za modelarstvo) in ima problem s katerim se je obrnil name in mu tudi sam neznam pomagati pa se obračam na vas.
gre se za problem ki je sledeč, zraven ni dobil nekega keabla ki a je ključen za prenos slike in zvoka.
Govora je o tej stvari ki je na linku, in o edinem kablu ki je na sliki (kot nekakšen razdelilnik) Zanima me ali lahko kdo pomaga s tem kako bi sam povezal konektorje (cinch) za video in avdio in napajanje.
LINK: FPV
Prosim za pomoč.
LP Rok[/url] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ti pa na sliki lepo piše kateri je video (rumeni), audio(beli) in napajanje 12V..
Ne razumem vprašanja...
koliko pa je stal oddajnik?
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.13 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cene oddajnika nevem...
Vidim da sem se nerodno izrazil. Moj problem je ker tistega podaljška /razdelilca ki se priklopi na oddajnik nimam, in bi ga moral narediti. Doma imam dva cinch konektorja in napajalni konektor ki bi jih moral priključiti na oddajnik. ko sem malce "čaral" sem povezal tako, rdeča +12V, črna GND in rumeni kabel-informacija od slike ( sredinski priključek cinch konektorja) in bela oklop cinch konektorja, tako prenaša čisto sliko, toda rad bi prenašal še zvok, pa nevem kako povezat.
Predvidevam pa da sem ga usr*** že s tem ko sem tako zvezal...(nekako mi ne diši priklop za prenos silke na rumeno in belo žico, rumena je za video signal, bela pa za avdio signal...)
Upam da je moj problem sedaj lažje razumljiv in je razvidno v akteri smeri potrebujem pomoč.
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzami oddajnik narazen in boš (upam) našel kakšne napise na tiskanem vezju.
Lahko pogledaš tule. Podoben oddajnik.
Jaz si razlagam takole:
rumena + črna = Video (signal rumena, oklop črna)
bela + črna = Audio (signal bela, oklop črna)
rdeča - +12V
črna - skupna masa in minus
Upam, da bo kaj pomagalo.
LP
PS: oddajnik+sprejemnik je cca. 130$ (takšen, kot si ga navedel ti) _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, tako sem že vezal toda ne dela, pa še video slika se je precej popačila ob taki vezavi. Tako da predvidevam da je oddajnik fuč, no vseeno bomo vsaj sliko prenašali hvala za pomoč in lep pozdrav.
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
papagaj93 je napisal/a: |
...tako sem že vezal toda ne dela...predvidevam da je oddajnik fuč... |
Nekaj ne štima
papagaj93 je napisal/a: |
ko sem malce "čaral" sem povezal tako, rdeča +12V, črna GND in rumeni kabel-informacija od slike ( sredinski priključek cinch konektorja) in bela oklop cinch konektorja... |
Ali si ga pa ti naredil, da je "fuč" ?
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
PAL kamera / NTSC oddajnik/sprejemnik? (ali obratno)
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni