www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CAM program za pripravo PCB panelov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:03 pm    Naslov sporočila:  CAM program za pripravo PCB panelov Odgovori s citatom

Zanima me s katerim programom pripraviti gerber datoteke za izdelavo panela.
Poskusil sem z CAMtastic-om, pa me nekako ne uboga najbolj, oziroma se mi zdi precej neroden.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskusi s CAM350.
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70611.28

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
tonko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rišem v licenčnem P-CADu 2004. P-CAD-u je bil priložena tudi oskubljena verzija Altium designerja v kateri deluje CAMtastic. Verjetno ima tudi novi Altium za panelizacijo integriran CAMtastic.
CAMtastic mi dela drugačen razpored če npr vezje rotiram za 90°.

Ali je to pravilen postopek pri CAMtasticu za izdelavo panela ?

File->New->CAM document
Steps->Add Step->pcb1
File->Import->Quick Load->Select dir-> pcb1_gerber->OK
Steps->Add Step->pcb2
File->Import->Quick Load->Select dir-> pcb2_gerber->OK
Tools->Panelize PCB->Select pcb1->desni klik->set panel size->ODB++ step->OK
campanel->Add insert->pcb2 -> posX, posY, Rows nr,Cols nr, Rot 90°->OK

Če naredim explode izgleda OK, sicer pa so generirani gerberji čudno razmetani.

Volkd, ali je CAM350 enostavnejši za uporabo ?
Nazaj na vrh
tozir
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 19:10
Aktiv.: 0.89
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Altium-u se panelizacija naredi še pred izdelavo gerberjev.
tonko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem nekako uredil.
Na koncu sem naredil "Explode" vseh tiskanin in sedaj je vse na pravih pozicijah in v okvirju panela.
Dokler Explode ni bil narejen je nekatere tiskanine (tiste ki so bile rotirane za 90°) na generiranem gerberju premaknil kar nekam po svoje, vse skupaj pa je bilo tudi izven okvirja panela.
Nazaj na vrh
Desso
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42
Aktiv.: 1.40
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
poskusi s CAM350.

Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka?

Hvala in lep pozdrav, D

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desso je napisal/a:
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka?

Saj se hecaš, a ne ?

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desso je napisal/a:
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka....
Ne vem sicer od kje si hotel DL CAM350, kakorkoli, Google najde tukaj preizkusno različico 10.0.1.312, ki ne vsebuje nobenega virusa!
In kaj ti bo CAM350.exe oz. od kje ti ideja, da mora biti CAM350.exe?

Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Desso je napisal/a:
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka....
Ne vem sicer od kje si hotel DL CAM350, kakorkoli, Google najde tukaj preizkusno različico 10.0.1.312, ki ne vsebuje nobenega virusa!
In kaj ti bo CAM350.exe oz. od kje ti ideja, da mora biti CAM350.exe?

No, brez panike. Izrazil sem se preveč na kratko. Mislil sem, če mi nekdo, ki je prg. že dl lahko pošlje mapo s prg. setup.exe in pripadajočimi datotekami. Verjetno si tudi ti razumel.

Do strani sem prišel tako, da sem v naslovno vrstico vpisal cam350. Sedaj ne vem več kje je to bilo, ker sem potem zaradi virusov računalnik nekajkrat ponovno zagnal. Avast je delal 90 minut, potem pa še Spybot 2 uri. Med dl so se sami naložili še trije programi (neki downloaderji, dlhelperji...)

Lp, D

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vojc, panike ni pri meni nobene Very Happy in tudi težav nimam z downloaderji, dlhelperji in podobno nesnago Whistle .
In seveda nisem razumel, kaj si mislil s CAM350.exe, kajti marsikatera stran ti to ponuja, vendar to ni to, ampak je običajno nesnaga, ki zelo rada šari po registru in še kje, seveda, ko na njo klikneš Shame on you .
Taki supertruper AV programi, ki jih uporabljaš, bi te pa ja morali opozoriti, da si zašel na čudno stran d'oh! , toda kljub temu, brez, da bi karkoli kliknil, se je vse naložilo, je pa prekleto čudno!
Kakorkoli, povezavo, ki sem ti jo dal, je bila na Googlu na prvi strani in za DL ne potrebuješ nikakršnih dodatnih downloaderjev, ki ti jih kot po pravilu razno razne strani ponujajo.

OT. V ponedeljek 13. prideš?

Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

13. - za enkrat ni videti črnih oblakov.
Lp, D

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni