www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobiti konektor?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 12:36 pm    Naslov sporočila:  Kje dobiti konektor? Odgovori s citatom

Zivjo!

Zanima me, če kdo ve, kje bi se dalo dobiti konektor kot je na sliki v priponki. Je popolnoma običajen konektor za na flat kabel (speedy mu rečejo v ICju), le da je pitch (raster) med pini po obeh dimenzijah pol manjši. Tudi raster kabla je polovičen. Mislim da ima enak raster konektor na "novem" transciever modulu, ki ga prodajajo v SE, pa tudi tam ne vejo, kje bi se dobilo konektorje Sad

Lp, Matic

P9141556s.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.98 KB
 Pogledana:  147 krat

P9141556s.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take konektorje sem že iskal pri nas. V normalnih elektronskih trgovinah nimajo. Najhitreje bo farnell ali kaj podobnega...

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70826.58

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Burklina se nisem gledal, farnell ima primeren pitch po sirini, a je po visini se vedno dvojni.
Nazaj na vrh
tejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na www.samtec.com. Pa še vzorce brezplačno pošlejo!

LP Matej

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70826.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2006 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je IDC10 konektor, jih dobiš pri IC
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2006 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
To je IDC10 konektor, jih dobiš pri IC

Konektorji IDC 10, ki jih prodaja IC imajo raster 0.1 inch. Mi pa iščemo take z rastrom 0.05 incha.

Jur
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2006 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kje dobiti konektor podoben temu:

Zaželjeno bi bilo, da bi bil krajši kot je ta.Toliko dolg, da bi še pasal na tako tiskaninico.

Če pa bi imel na drugem koncu še kakšne druge priključke, da se lažje kable pricini, pa bi bilo še lepše. Razmik med sredino dveh priključkov pa je približno 2.46 mm.

Sem brskal po katalogih, pa na strani, omenjeni v enem od zdogrnjih prispevkov sem tudi gledal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2006 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

egomez, ali je to tak konektor kot ISA konektor na starih osnovnih ploščah? Dobiš ga tudi za na flat kabel, poglej v Conrad pod kodo 74 29 45.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70826.57

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2006 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2006 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare: Mnogo hvala za direkten link do konektorčka. Glede na tvoje izkušnje pri naročanju imam sledeča vprašanja:
1) Klik na SUDDEN SERVICE ne naredi ničesar. Izgleda samo kot reload strani, vsebina ostane ista. Probal tako s firefoxom kot tudi z IEjem. Pravzaprav mi ne dela nobena izbira v levem meniju. Sicer vidim da je javascript, ampak z njim še nikoli nisem imel težav. Tebi to deluje?

2) Ker ne vem kako zgleda sudden service, sem šel na "Build A Part Number" in tam izbral željene parametre... kot odgovor pa sem dobil
-- POSITIONS >= 05 is only valid when LEAD STYLE is equal to N.
Pod lead style se seveda ne da izbrati N ampak samo 01.

Pa se mi do zdaj ni zdelo da sem tako nepismen, da si vzroca ne znam naročit Sad

lp!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Egomez: Mare sicer hoce dobro, a 50 milsov ni 2+ mm nikoli, torej imas najbrz raster 100 milsov (2.54 mm). Tvoj konektor dejansko izgleda kot "ISA" ("edge card", pri nekaterih distributerjih tudi "card edge" ali zdruzitev obeh besed, torej "edgecard" ali "cardedge").
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat: Mare je odgovoril na moje vprasanje napisano v 1. postu.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 1:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, vidis, moja napaka - domneval sem (napacno), da je odgovor na vprasanje v zvezi s tisto sliko (raster tipa "ISA" na krajsem konektorju). Takole "cez palec" je to 100 mil konektor, torej 2.54 razmak. Sam sem iskal podobne konektorje (z drugim stevilom pinov a istim razmakom) pred kratkim ... ne prevec uspesno Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni