|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 8:17 pm Naslov sporočila: PHP Login spletna stran (CaptivePortal) |
|
|
Lep pozdrav,
ne vem kako se reče temu kar bom opisal spodaj:
Ko uporabnik na računalniku najde brezžično omrežje se poveže nanj, in ko odpre spletni brskalnik se mu odpre spletna stran ki je privzeto domača, na kateri mora vpisat geslo, da lahko normalno brska po internetu.
Rad bi tudi sam naredil to. Pa me zanima kako se temu reče.
(page login in internet..... php) _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega
Nazadnje urejal/a drVrh Ned Mar 27, 2011 9:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
to imajo ponavadi na ruterjih nastavljeno
vem da dd-wrt to mogoča, verjetno pa tudi openwrt in tomato _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je captive portal. Je pa v tesni povezavi z usmerjevalnikom ali dostopno točko. Kot je že red_mamba povedal, imata dd-wrt in openwrt že vgrajenih nekaj različnih vrst, ki omogočajo tudi različne vrste avtentikacije. Od navadne user/pass do polnega Radius authentication serverja.
Če imaš dd-wrt, si poglej zavihek Services, podzavihek Hotspot. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha,
hvala doma imam modem/router od Siol-a Sinope 586 R3, in tam gor je Firmware od Iskratel-a tako da to ne bo mogoče izvesti sem iskal po forumih pa nič od tega ni omenjeno.
Sem pa v postopku nabave routerja, verjetno Lynksysovega WRT54G, bom dal tam gor Tomato in bo tako naredil.
Hvala za odgovore. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luka666 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 0:13 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pazi kaj kupuješ. Če boš nakupil novega WRT54G potem tomatota ne boš mogel naložiti gor. Nakupi WRT54GL, pa boš lahko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.12 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
to kar želiš narediti je captive portal. Predlagam da nabaviš TP-LINK WR741ND. Nekoliko cenejši od WRT54GL, s prav tako podpira odprtokoden firmware.
Na dd-wrt ali open-wrt obstaja več že v naprej pripravljenih captive portalov, naprimer:
NoCatSplash
NoDogSplash
Predlagam, da uporabiš eno izmed teh opcij.
Če pa potrebuješ samo dostop do brezžičnega interneta in captive portal pa lahko uporabiš tudi firmware wlan slovenija.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pač poskusil bi si sam narediti Captive Portal v PHP, verjetno bom res kupil router ki ga je omenil Musty.
Zanima me še kam potem shraneš ta PHP file v katerem je koda za CaptivePortal. Na Router ali na kakšen računalnik ki ti je kot server?
Da Luka666, mislim sem GL napisal pa G. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.12 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta php fajl je lahko na routerju ali na nekem drugem serverju.
Captive portal deluje tako, da v osnovi na usmerjevalniku- routerju teče program, ki naredi redirect vsakega clienta na captive portal, dokler se le ta ne avtenticira. Ta redirect pa lahko kaže na spletni naslov routerja (kamor naložiš tvoj php file) ali pa na nek drugi server. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pon Mar 28, 2011 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
ubistvu je trenutno WR741ND pol ceneje na mimo vrste od linksys-a
kar se pa php-ja tiče pa pazi ker ni rečeno da na ruterju php sploh [slovenščina je zame španska vas], lahko je python  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70750.39
|
Objavljeno: Pon Mar 28, 2011 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
na routerju WRT54GL imam tomato firmware in mi ni jasno kako naj spravim sedaj na tega tomato-ja Captive portal?
Moram dodati poleg tomato-eja še kakšen skript file, ter kako, in kakšnega? _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni