www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Domača sskupna raba

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 6:10 pm    Naslov sporočila:  Domača sskupna raba Odgovori s citatom

Imam en starejši računalnik na katerem so windows XP in pa sedaj sem kupil prenosnik na katerem je windows 8. Imam tudi modem ganymede 822+. sinoči sem klical na siolovo pomoč in mi je modem nastavil kot router in sedaj me zanima kako in kaj naj nastavim na enem in drugem računalniku, da se bosta videla med seboj in bom lahko dostopal do enega ali drugega. Pray Very Happy

In pa še, če mi kdo lahko pove kam poštni odjemalec Microsoft outllok spravlja prejeto pošto, ker tam kjer je prejeta pošta mi piše, da ni nič notri čeprav sem pošto prejel in jo videl po zaprtju okenca je pa ni več.

LP Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martinopresnik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42
Aktiv.: 1.19
Kraj: Šentrupert nad laškim

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri skupni rabi je krivec za podobne težave največkrat "workgroup". In če ga spremeniš je potrebno ponovno zagnati računalnik, da se nastavitve upoštevajo.
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne razumem te najbolje, lahko malo bolj laično pojasniš kaj mi je za nastavit. Very Happy

Lp srečko

mkosmac
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 1.52
Kraj: Limbarska Gora

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Zadeva je precej preprosta. Oba računalnika morata imeti nastavljen isti workgroup, omogočeno moraš imeti file/printer sharing (ker verjetno hočeš imeti datoteke v skupni rabi)
Tukaj je stvar lepo opisana + nastavitve za xp imaš.
Tukaj je video z nastavitvami za W7.
Zadetkov na to temo je kar dosti, recimo: 1, 2, 3.

martinopresnik je napisal/a:
Pri skupni rabi je krivec za podobne težave največkrat "workgroup". In če ga spremeniš je potrebno ponovno zagnati računalnik, da se nastavitve upoštevajo.

Pri meni se je včasih zgodilo, da tudi če so bile naprave up&running se računalnika nista videla med sabo do restarta (Če sem eno prižgal kasneje kot drugo).

MMG: Podal sem linke za W7, ker sem prehitro prebral. Mislim da so nastavitve podobne, če ne iste na W8.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še jaz nekaj vprašam. To deluje tudi med XP in 7 oziroma 8, namreč meni v tem primeru ponavadi v eno smer ni delovalo?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mkosmac
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 1.52
Kraj: Limbarska Gora

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je delovalo kar dobro, z občasnimi težavami (post višje). Poglej si tole temo, mogoče ti kaj pomaga.
Citiram:
I always see people having this problem. It was common between XP and 2000, with XP and Vista, now with XP and 7. I don't understand. I have NEVER had this fail. I have ALL machines on the same workgroup. I use HOME. All machines have the same logins/passwords. All machines have drives (or folders) shared with the permissions set correctly. I use FULL CONTROL for EVERYONE. You have to set the permissions! The machines all have to be on for a few minutes to appear everywhere.

I can see every machine in the house. Wired, wireless, makes no difference. Every machine can see every other machine and shares. This has never failed for me. If you can't see other machines in Network Neighborhood (or whatever) you have it setup wrong.

This is not a Win 7 problem, it is a setup problem.

Še en link za Srecka.

martinopresnik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42
Aktiv.: 1.19
Kraj: Šentrupert nad laškim

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega v praksi še nisem počel, sem pa našel nekaj, kar ti lahko pomaga.
http://www.makeuseof.com/answers/how-do-i-let-windows-xp-computers-access-my-windows-8-files/

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da moraš tudi izklopit 128bitno šifriranje na sedmici ali osmici, sicer na XPjih ne bo delalo. Mislim da je nekje v nastavitvah domače skupine. Xpji namreč ne poznajo 128 bitnega šifriranja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tunek45
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Avg 2013 12:31
Aktiv.: 0.08
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 14, 2013 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skupna raba deluje vredu, če imaš nastavljene parametre Delovna skupina, Ime RAčunalnika
in uporabniško zaščito. Pav tako pa dovoljenje za skupno rabo datotek. TAkšna zadeva je uporabna, če bi hotel tiskati na enem tiskalniku in imate v hiši še več računalnikov in nimate še tiskalnika preko LAN priklopa.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni