www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri NAS program

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.48
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 03, 2013 1:57 pm    Naslov sporočila:  Kateri NAS program Odgovori s citatom

Eno ''kišto'' bi si rad spremenil v ''zakladnico'' in sem malo gledal po netu kaj naj zberem.

Nekako najbolj sta mi padla v oči FreeNAS in nas4free nisem se spuščal v česanje foruma ne pri enem ne pri drugem ker je to lahko mukotrpno - jalovo delo - zato vprašam tu.

Predvidevam, da ima kak formuraš enega izmet teh dveh - če ima pa drugega - naj ga priporoči.

Nisem zahteven:
- dostop do diskov/map/podatkov preko mreže
- DLNA
- torent odjemalec
- ob izpadu ele. se sam znova postavi v delovanje

To je nujno vse ostalo je dobrodošlo Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70613.63

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 03, 2013 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 03, 2013 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala,

Upam, da bom zmogel sam drugače pa povprašam. glede na opisano naj bi nas4free imel že skoraj vse vključeno - si moral kaj dodatno naložiti - če si katere verzije in od kje?

Sedaj moram še najprej narediti notranjo rošado z PC-ji Ker Starejši sin rabi malo zmogljivejši kalkulator (že v OS dobijo naloge za katere rabiš PC) sem mu mislil dati svojega. Sam sem se odločil da bomo raje vsi na prenosnikih - tako da bo šel moj za NAS - tako, da zmogljivost ni vprašljiva. Kako bo s porabo so pa druge muke - mogoče niti ne bo potrebe po 24 urnem delovanju. Zato bi bilo lepo če bi se sam pobral ko dobi napetost.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+
3GB spomina dvokanalno v 4 režah
4 x SATA2
2 x PCI slots - Za tu notri je že na poti 3xSATA+1xIDE (2kosa)
za začetek od WD 200GB+500GB+1000GB
napajalnika 600W

tako da menim da nebo ravno problema.

sem pa iz PC za razhod snel ven 30GB in glede na opis matične ''1 x ATA133 IDE connector (supports 2 x IDE devices)'' bi ga vezal skupaj z DVD enoto, da bi na njem tekel sistem - nisem pa prepričan, da bo to vredu izpadlo.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 03, 2013 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 04, 2013 4:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me par stvari glede tega nas4free in sicer
-ali zna SMART?
-kako je reseno konfiguriranje ko se dodaja ali menja disk v okvari (rebuildanje raida)?
-videl sem veliko nastetih protokolov ki jih podpira. zna mogoce tudi allshare ki ga podpirajo smart tvji?

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 04, 2013 6:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@MarE69
Ali se ob izpadu elektrike - ob ponovnem prihodu napajanja sam postavi nazaj al je treba it stisnit gumb za zagon?

mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.01
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 6:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmouse je napisal/a:

Ali se ob izpadu elektrike - ob ponovnem prihodu napajanja sam postavi nazaj al je treba it stisnit gumb za zagon?

Odvisno od BIOS nastavitev. Operacijski sistem se samodejno vzpostavi.

FORMING GOVERNMENT.... ‡‡‡‡‡€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ 23% DONE.
Formation failed.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 6:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nakateri imajo v BIOS-u nastavitev State after power failure ali nekaj podobnega. Lahko tudi tam nastaviš ali naj se računalnik ponovno zažene ali ostane izključen.
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.25
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Nakateri imajo v BIOS-u nastavitev State after power failure ali nekaj podobnega. Lahko tudi tam nastaviš ali naj se računalnik ponovno zažene ali ostane izključen.

Mislim da ima to 99% novih maticnih plosc sedaj na voljo kakor tudi wake on lan funkcijo.

Jaz imam sicer ESXi server doma, ampak v eni izmed virtualnih masin [slovenščina je zame španska vas] tudi freenas. Torenta mam pa v drugi VM masini instaliran pa prek interne mrezne povezave vidi diske na freenas-u. Mislim da gre za sambo ker je vse pod *nix okoljem.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Ler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53
Aktiv.: 1.07
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me kako imate naložen NAS4Free. Našel sem da lahko:
- LiveCD/LiveUSB ali
- Embedded install on USB or HDD ali
- Full install on USB/HDD/CF

Jaz sem naložu LiveCD, ko preko web vmesnika spreminjam nastavitve mi jih ne shrani. Isto če naredim reboot zaradi kake spremembe.

Za test imam seda en disk SATA drugi pa IDE. Bi znalo kaj nagajat?
Nazaj na vrh
vucboj01
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Mar 2011 17:08
Aktiv.: 0.32
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se prav spomnim, se nastavitve shranjujejo na flopy ali USB ključ (na CD se namreč ne morejo). Torej išči v tej smeri.

Ler je napisal/a:
Zanima me kako imate naložen NAS4Free. Našel sem da lahko:
- LiveCD/LiveUSB ali
- Embedded install on USB or HDD ali
- Full install on USB/HDD/CF

Jaz sem naložu LiveCD, ko preko web vmesnika spreminjam nastavitve mi jih ne shrani. Isto če naredim reboot zaradi kake spremembe.

Za test imam seda en disk SATA drugi pa IDE. Bi znalo kaj nagajat?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni