|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Riven Član

Pridružen-a: Ned 16 Dec 2012 18:33 Prispevkov: 194 Aktiv.: 1.27 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Sre Sep 13, 2023 7:31 am Naslov sporočila: Meritve sile na napravi |
|
|
Upam da je podforum ustrezen.
Mi lahko kdo razloži, zakaj se pri večini aplikacij meritve tež/sil priporoča oz. celo zahteva transformator.
Primer: Imam stiskalnico, ki ima že "elektroniko" za merjenje "sile". V osnovi so to uporovni mostiči ali v mojem primeru kar piezo kristali. Kar sem spregledal je to, da je elektronika napajana preko trafota 400->230, nato ima elektronika svojo vezje za pretvorbo signala. Vsi stroji omenjenega proizvajalca imajo zadevo rešene preko transformatorja.
Pri tehtalnih modulih, sem v navodilih opazil, da je "prepovedano" napajanje elektronike iz L in N, če imaš tri faze ampak se uporabi transformator iz 400->230 in s tem napajaš elektroniko.
Je omenjeno zaradi harmonikov? Na strojih je kar nekaj frekvenčnikov in stikalnih vezij ki "šumijo" po linijah in razmišljam v tej smeri, da je transformator ravno zaradi tega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.51
|
Objavljeno: Sre Sep 13, 2023 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ločitev faze je s tem zagotovljena... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 13, 2023 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam CplipX od HBM... ki ima 24VDC napajanje. Uporabljamo uporovne mostiče,...po specifikaciji je tudi za piezo.
Measurement inputs: Full-bridge and half-bridge strain gauges, piezoresistive transducer, potentiometer, Pt100, current, and voltage |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Sep 13, 2023 1:58 pm Naslov sporočila: Re: Meritve sile na napravi |
|
|
Riven je napisal/a: |
da je elektronika napajana preko trafota 400->230 |
Vprašanje je, če v stroju sploh imaš zvezdišče, verjetno samo ozemljitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni