|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
freeenk Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Mar 2013 21:00 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:08 pm Naslov sporočila: Renault laguna kljuc |
|
|
Pozdravljeni,
jst bi imel pa en problemcek, kateremu sam nisem vec kos.
Imam Renault laguno 2, katera ima kljuc v obliki kartice. Kartici sta obe zanic, edino kar je na njih se nekako celo je cip z kodo, odajnik.... nekako mi se uspe zalaufat vse skupaj, vendar vsak dan z vecjimi problemi. Kartici sta pa obe toliko zanic, da mi ne pride v postev nabava rabljenih, pri cemer mi ostaja edino nabava povsen novih. Ker pa so predrage, mi v tem trenutno to financno ne znese.
Zdej me pa zanima, ce je izvedljivo da bi kkartico kar zvezal naravnost na vezje citalca. Nekako zamisljeno da bi namesto sprejemnika na citalcu, zvezal kar kartico.
Sepravi bi citalec bral kodo direktno iz kartice in ne nekaj preko posrednika brezzicno.
Edino kar bi pa se morda imel opcijo, da nekje prav poceni dobim kaksno rabljeno kartico, in da bi mi nekdo prespajkal sam cip z kodo. Iz moje kartice, na drugo. Ce je to sploh izvedljivo.
Hvala za kakersen koli odgovor ze vnaprej.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:38 pm Naslov sporočila: Re: Renault laguna kljuc |
|
|
Kaj konkretno pa je zanič?
Tipke se ne odzivajo?
Se avto lahko sploh zaklene če je kartica v avto?
Sam sem enkrat popravljal tak daljinec - tipka je čisto odpadla.
Si daljinec odprl ali samo tako sklepaš kaj je narobe?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
586 KB |
Pogledana: |
32 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freeenk Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obe kartici imam odprti (oziroma skoraj na prafaktorjih). Vecino elektronike je zanic, nekje celo mankajo delci samega vezja. O gumbih pa lahko sama sanjam.
Eno kartico imam trenutno kar zalepljeno v citalcu, da mi avto vsaj za silo zalaufa. Vendar to ni 100% resitev, ker enkrat mu uspe prebrati kodo, drugic ne.... Koker sem locilar sam problem, je [slovenščina je zame španska vas] problem da mora kartica biti pod napestjo, da oddajnik na njej, poslje kodo citalcu. Ker pa je tolilko vezja od kljuca polomljenega, nimam niti opcije prilotati kontakte za baterijo. Trenutno reseno, da napajanje potegne kar iz samega citalca.
Skratka, iz kartic je resljiv samo cip, ne pride v upostev kaksno drugacno popravljanje.
Zato iscen resitev, da bi kartico fizicno povezal z citalcem, da nebi bilo problema z prepoznavanjem kode.
Glede zaklepanja, imam pa v planu avtoalarem z centralnim zaklepanjem vgraditi. Sam najprej moram nekako poskrbeti da bo avto laufal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh te pa ti žal nič ne morem pomagati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne moreš kartice kar enostavno direktno povezati s čitalcem. Verjetno ti kaj drugega kot nova ne preostane. Razen, če dobiš kje delujičo staro in zamenjaš čip, če to zadostuje.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej se preseli iz butal. (v opisu profila si spremeni kraj bivanja). Če si iz MB ti lahko mogoče kaj pomagam. Kot drugo poslikaj te kartice, da vidimo sploh kaj je na elektroniki zanič. Na drugi seriji reno-jev dela kartica tudi brez baterije, oz se kartica napaja iz čitalca.
Najbolj enostavno je dobit kakšno kartico, od karamboliranega avta in vse, kaj je preživelo od tvoje zmontirat noter. Če bi vedel od kot si, bi ti lahko kaj več svetoval.
Ne hecaj se s tem, da lepiš kartico v čitalec. Te bo vlečna služba prišla dražje kot nova kartica.
LP
_________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freeenk Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kartice imam trenutno v avtu, tako da jih jutri poslikam.
Vendar ena kartica je prelomlena cez pol , na drugi pa manjkajo gumbi, kontakti (pri kontaktih za baterije manjka tudi delcek samega vezja). Imel sem zelo slabo navado, da sem kartice nosil v zepu na riti. Posledicno sem se veckrat usedel nanje. Na koncu bo verjetno zelo draga sola.
Ja sej to tudi mene zanima, ce si zrihtam druge kartice iz avtoodpada, je sploh mozno prelotati cipe z cca 12 nogicami?
To dam imam prilimano kartico, vem da je zlo neumna stvar in ni ravno resitev. Ravno zaradi tega ga uporabljam samo takrat k morem nekam res nujno it.. pa se to bolj kratke relacije.
In tudi raznih nasvetov da si kupim novo kartico pri renoju, mi ne pridejo v pustev. Ker resnici na ljubo, tistih 140 evrov raje za kej drugega bolj nujnega ponucam, in hodim pes dalje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je možno popravit.
Tule lahko kupiš gumbke za kartico. Lahko tudi kje drugje. Vzameš eno koliko toliko ohranjeno kartico in prelotaš elemente iz tvoje gor.
Če sam nisi vešč tega ti bo rade-volje kateri soforumaš to naredil za kakšno pivce ali dva.
LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freeenk Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom pa probal cimbolj direktno vprasati. Cipe (z kodami), v velikosti cca 5mmx2mm z 12nogicam (to zdele vse sam priblizno po spominu). Bi se dalo prelotati na drugo vezje kartice? Da dobil od kake zbite, eno ali dve rabljeni kartice, in se prelotajo samo cipi?
Vsaj to se naboljso resitev vidim, sam moje osnovno znanje elektronike tukaj zmrzne. Dejansko nimam pojma, ce je to izvedljivo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
freeenk je napisal/a: |
Bom pa probal cimbolj direktno vprasati. Cipe (z kodami), v velikosti cca 5mmx2mm z 12nogicam (to zdele vse sam priblizno po spominu). Bi se dalo prelotati na drugo vezje kartice? Da dobil od kake zbite, eno ali dve rabljeni kartice, in se prelotajo samo cipi?
Vsaj to se naboljso resitev vidim, sam moje osnovno znanje elektronike tukaj zmrzne. Dejansko nimam pojma, ce je to izvedljivo. |
Da, je izvedljivo. Nekateri kaj takšnega počnejo dnevno.
LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:52 am Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
Da, je izvedljivo. Nekateri kaj takšnega počnejo dnevno. |
Res je, niti izziv ni več.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce rabis tipke za tele kartice, jih imam na zalogi, res pa trenutno ne vem kje se nahajajo - lahko pogledam ce jih se imam, ali pa sem jih "senkal" komu... Ko mi je ena crknila, me je prislo cca 4x ceneje da sem jih iz kitajske narocil 50 kosov, kot pa t.i. "renault laguna remote repair kit", v katerem sta dve tipki.
Tudi sam sem ze popravljal obe kartici - stos nedelovanja je samo v polomljenih spojih. Vse spoje sem pretopil, in voila. Ko sem kupil avto namrec ena kartica sploh ni delovala, druga pa je zagrabila v vsakem dvajsetem poskusu. Zdaj obe delujeta 100%, le daljinec mi je na eni nehal delovati, za [cenzurirano] s sinhroniziranjem pa nimam zivcev - tako ali tako sluzi kot rezerva, in je 24/7 v nocni omarici pri punci.
Vzig motorja pa deluje tudi brez baterije (na odmev - kot RFID). Pa nimam pametne kartice (na 3 gumbe), ampak navadno (na dva gumba).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jereb007 Član

Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.18 Kraj: krmelj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne. Baterija je za tudi za keyless. Če imam baterijo slabo najprej keyless ne dela, za njim pa odpove daljinsko odklepanje/zaklepanje.
LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hocancan Član

Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.13
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam težave z takšno kartico.Razpadlo ohišje,prenehalo delovat samodejno zaklepanje,tudi ročno odklepanje in zaklepanje je bolj težavno.
_________________ Lep pozdrav, Milan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni