|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Phoerixx Član

Pridružen-a: Tor 12 Nov 2013 12:39 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ankaran
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 2:37 pm Naslov sporočila: Osciloskop za potrebe RF delovne mize |
|
|
Pozdravljeni,
pred leti sem si sestavil QRP kit za 7/14MHz - TJ2A, napisal sem celo članek v QRZ.ZRS reviji, naprava je delala nekaj časa čisto OK, dokler mi ni padla na tla na eni izmed SOTA aktivaciji. Naredil sem nekaj vez tja do 1800km ...
Skušal sem jo oživeti, potem pa obupal zaradi pomanjklivega znanja in predvsem težko dostopne opreme (osciloskop...).
Odločil sem se, da si nabavim osciloskop z namenom diagnosticiranja napak na RF vezju, predvsem QRP, nekaj W, mogoče se naučim še kaj o delovanju tranzistorjem, ojačevalnikov ...
Prosim za pomoč pri nakupu Osciloskopa...
Pogledal sem USB napravice, tipa Hantek 6022/6082, vendar sem ugotovil, da nimajo dovolj zmoglivega predpomnilnika, zanimajo me vaše izkušnje z USB DSO.
Kakšne kareteristike naj ima osciloskop za delovno klop radioamaterja "konstruktorja", pričakujem frekvence na XTAL tja do 30/40 MHz...
Kaj se vam zdi tale:
Hitachi osciloskop, V1050F, 100MHz, 2 kanala
Hvala vsem za pomoč,
LP
Erik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S53DZ Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27 Prispevkov: 951 Aktiv.: 5.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 12, 2013 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer "off-topic" ampak:
Namesto osciloskopa ti svetujem izdelavo kakšnega enostavnega frekvencmetra in enostavnega merilnika moči za te frekvence. Na spletu je kar dosti tega.
Osciloskop je namreč zelo uporaben instrument, vendar opažam, da ga jaz uporabljam precej poredko, predvsem za raziskovanje kakšnih časovnih pojavov in težav pri komunikaciji (bitkih). Manj pa za gledanje RF signalov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni