|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kriza Neznanec

Pridružen-a: Čet 06 Feb 2014 21:46 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 10:05 pm Naslov sporočila: Pomoč pri določitvi tipa diod |
|
|
Prosim za pomoč pri prepoznavi smd diod ki nimajo oznak.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
7.34 KB |
Pogledana: |
1726 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
32.68 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težka bo... tole je lahko karkoli.
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Na spodnji sliki je verjetno zener dioda.
Njena napetost zagotovo ni višja od napajalne napetosti čipa. Naprimer pri 5V napajanju je največ 5,1V (redko tudi 4,7V).
Če pogledaš datasheet čipa ali malo slediš povezavam, je dioda na nasproti črnega obročka verjetno na GND pinu.
Tudi na zgornji sliki sta verjetno 5,1V zener diodi.
Izmeri velikost diod in v datasheetih poišči, katerim močem ustrezajo mere.
Kako pa sploh veš, da so ravno one zanič?
Če se je skurila ali pregrela tista pri čipu, je šla v kratek stik (kot gre vsaka dioda, ki ji preobremenitev ne odpre ohišja). Ni pa nujno, da je zmogla do bridkega konca držati zadosti nizko napetost, da je preprečila poškodbo čipa.
Je to kamera z IR diodami za nočno sliko (glede na pikčast krog na desni strani zgornje slike)?
Kaj se je zgodilo, da je crknila?
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi po mojih izkušnjah rekel da je spodnja navadna dioda - kolikor sem jaz imel v rokah take diode so zenerce obarvane z barvnimi rinčki (gornja slika), črni so pa pri navadnih. Napetost je pa itak nemogoče ugotoviti če je skurjena...
Na oko bi jaz na mesto črne diode dal 1N4148, pa se vidi rezultat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:50 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.91 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Feb 07, 2014 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
če imaš paralelno še eno isto vezavo, potem lahko določiš karakteristike zenerce..
če je seveda delujoča..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kriza Neznanec

Pridružen-a: Čet 06 Feb 2014 21:46 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
to je frekvenčni pretvornik ki je v okvari. Slikal pa sem diode s katerimi ni nič narobe. na vezju pa je tudi veliko diod ki so enako obarvane in tudi v okvari.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uff, s popravilom tega frekvenčnega pretvornika bo najbrž tako kot s tvojim nickom, kriza.
Po treh si dneh končno izdaviš, da gre za frekvenčnik. Za kateri konkretno, lahko vsi skupaj samo ugibamo.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni