www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Centralno zaklepanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mad_M
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2006 0:40
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 12:02 pm    Naslov sporočila:  Centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

zmontiral sem si tale sprejemnik in oddajnik http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=352724 in http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=352760 in vse je delovalo super.

Naknadno sem hotel dodati, da utripnejo tudi smerniki vendar sem nekaj narobe naredil (ocitno sem nekaj skuril) ker ko sem prikljucil na CH1 se smernike, se je nekaj iskrilo zatorej sem odnehal, vendar opazil da mi sedaj en kanal za odklepanje ne deluje.

Kako najhitreje odkriti napako, kateri element se je skuril, da ga zamenjam.

Hvala vnaprej za odgovore.

Lp, Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70833.73

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je že rekel Boris ... premalo podatkov za konkretno pomoč.

Ti utripajo na sprejemniku LEDici LD1 in LD2 ko s telekomanderjem daješ signal?

Kam si v avtu priključeval kontakte relejev? Kateri avto ... tip, letnik?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mad_M
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prilagam nacrt sprejemnika, upam da sem pravilno oznacil kam sem kaj priklopil.

LD1 za odklepanje utripne ko dam siglan in odklene, LD2 pa nic, tudi releja se ne slisi da bi preklopil.

Drugace gre za R5 l. 92 (pac fajn zgleda k mas slabsi avto pa ne rabis s kljucem odklepat Smile

Ce se potrebuje se kak podatek javi.

Lp, m.

borisz je napisal/a:
Boš pa moral kakšen načrt priložiti in pa malo bolj podrobno opisati kaj in kako si priklopil.
Potrudi se ti in se bo potrudil še kdo Wink

lp

Boris

Receiver.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.34 KB
 Pogledana:  100 krat

Receiver.JPG

Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se je iskrilo, poglej, kje so sledovi isker/pregrevanja. Če je mogoče, na načrt vriši kako je (bilo) napačno priklopljeno. Na ta način se da približno ugotoviti kaj bi lahko crknilo...

Jur
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70833.73

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to kar si napisal sklepam, da si ga vgrajeval v avto brez da bi ga prej vgradil v izolirano ohišje. Najbrž si se tako z vezjem dotaknil kakšne mase ali plusa v avtu kar je delno skurilo tisti PIC dekoder (izhod) ali pa tranzistor T2.
Poizkusi za začetek zamenjat T2.
V najbolj optimistični varijanti pa bi mogoče pomagalo na novo nastaviti setup ... ampak glede na napisano je to samo optimizem. Very Happy
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za test mikrokontrolerja zamenjaj pina gp0 in gp1, kot je označeno na prilogi z rdečo žico. Z ostrim nožem prerežeš tiskanino in z žičko premostiš potrebne kontakte. Če bo GP1 krmilil rele 1, ki sedaj dela, je procesor dober.

Skurjeni so lahko z rdečo obkroženi elementi. Tranzistor na prvem mestu. Na drugem rele, na tretjem LED dioda (LD2). Lahko ima rele zažgane (prišvasane) kontakte, zato se ga ne sliši. Če se je iskrilo se tudi mora nekje videti. Ali na vezju, ali na elementih. Možno je, da je prežgana povezava napajalne napetosti do
releja 2.

Rele lahko preizkusiš tako, da narediš kontakt med emitorjem in kolektorjem od T2. Če je rele dober, mora klikniti. Naslednji test: upor okoli 10 k priključiš na 12 V. Z drugim koncem se dotakneš baze T2. Če je bil prejšnji test v redu, mora sedaj rele tudi klikniti. Če ne, je zanič tranzistor. Za naslednj test spoji bazo od T2 na maso. Če pritisneš ustrezno remote tipko, bi morala LED dioda LD2 zasvetiti,če ni skurjena.

Če ne sveti LED dioda še ne pomeni, da je zanič procesor. Če je tranzistor scvrt (baza v zraku), LED dioda ne bo svetila, ker tok ne more proti masi.

Lahko pa je narobe nekaj čisto tretjega....

Jur

fo.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  36.42 KB
 Pogledana:  61 krat

fo.JPG

Nazaj na vrh
mad_M
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha ok bom potestiral in upam da mi bo uspelo odpravit napako.

Porocam ko bom kaj ugotovil.

Hvala za nasvete.

Lp, m.
Nazaj na vrh
mad_M
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potestiral vse in ugotovil, da sem skuril T2, tako da je bil stošek popravila samo 13sit Smile

Ima mogoče kdo kakšen nasvet, kako bi izvedel priključitev smernikov na CH1 in CH2, da mi ob odklepanju in zaklepanju utripnejo. Gre za avto Renault 5.

Hvala za nasvete pri odpravi težave.

Lp, mitjA
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 25, 2006 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mad_M je napisal/a:
Ima mogoče kdo kakšen nasvet, kako bi izvedel priključitev smernikov na CH1 in CH2, da mi ob odklepanju in zaklepanju utripnejo. Gre za avto Renault 5.

V *tej temi* je o vklopih in vezavah utripalcev veliko napisano. Samo izluščiš tisti del z močnostnimi diodami ki ločujejo leve in desne žarnice ter priklop releja. Wink
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2006 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za utrip smernikov je potrebno dodati rele. Rele naj ima dva delovna kontakta ali pa enega, če pri tem uporabiš 2x3A diode za vsak smernik posebej (levi in desni)
Vklop releja pa lahko narediš kar z obstoječima tranzistorjema, le diodici moraš dodati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni