|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2014 4:29 pm Naslov sporočila: Popravilo starega gramofona Bambino 1964 |
|
|
Dobil sem v oživljanje omenjeni gramofon.
Motorček vrti, gretje je, visoka napetost na sekundarju je, zvoka ni.
Potenciometri delujejo, sem jih očistil, en je imel slab stik. En kondenzator 100nF sem zamenjal, ker je bil preperel.
Zvočnik je imel malo slab kontakt, tudi to sem popravil.
Z elektronkami sem že delal, vendar samo sestavljal, nikoli popravljal.
Kaj bi lahko bilo narobe? Gramofon ima le eno elektronko ECL82, katere žal nimam druge, da bi preizkusil, če je slučajno slaba.
Zvočnik ima kar na nek vtikač priklopljen, je možno, da je kdo to preizkušal brez zvočnika in je šel izhodni transformator rakom žvižgat?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
819.68 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
1020.58 KB |
16 krat |

|
|
763.36 KB |
13 krat |

|
|
843.52 KB |
11 krat |

|
|
744.73 KB |
6 krat |

|
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2014 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načrt. Mogoče ti bo kaj v pomoč.
|
49.28 KB |
21 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2014 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ta gramofon je bolj prava shema od KAROLINKA
Najprej preveri napetosti po shemi.
|
341.03 KB |
30 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Avg 22, 2014 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ajde Dobrivoje, samo tako nastavi!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pet Avg 22, 2014 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da je bilo uspešno.
Glede LP-ja je OK, jaz nebi iz moje zbirke LP-jev na ta gramofon dal nobenega! No ja bi se našel kakšen že uničen beri neuporaben za Hi Fi, da bi sprobal takšen muzejski eksponat.
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

|
Objavljeno: Pet Avg 22, 2014 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je ena zelo slaba in zguljena plošča, izgleda kot da je bila uporabljana namesto frizbija, ki je bolj kot ne ravno za take teste še dobra. (Rokeri s Moravu)
Dobre plošče ne dam na tak gramofon seveda. Za dobre plošče se uporablja kaj boljšega.
Imam pa še eno (bakelitno?) ploščo na 78 obratov iz leta 1906, pa še tiste ne vem če bi jo dal gor, ker mi jo je škoda.
Gramofon sem popravil prijatelju, dobil ga je zdraven v nakupu zdraven nekih drugih boljših gramofonov katere je potreboval. Ta gramofon ne bo za redno poslušat. Le toliko da da dela.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni