www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led svetilke
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan76
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Mar 2011 11:01
Aktiv.: 0.14
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2014 10:01 pm    Naslov sporočila:  Led svetilke Odgovori s citatom

zanima me kakšne led svetilke uporabčljate in vaše izkušnje z njimi. Danes sem nabail ikeine E14 in E27 ter GUI10 in se mi zdijo kar ok...
cosmy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2014 8:44
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 9:06 am    Naslov sporočila:  led svetilka Odgovori s citatom

Led Lencer naglavna http://ad-electronic.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=137&category_id=292&option=com_virtuemart&Itemid=551
ima regulacijo moči in "fokus", roke proste, odlična reprodukcija barve i baterija drži cca 4 ure na polni moči

M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
zanima me kakšne led svetilke uporabljate in vaše izkušnje z njimi.

Predvidevam, da si mislil LED sijalke (žarnice), ker si kupil E14, ... Jaz sem kupil že kakih 30 kitajskih sijalk: http://www.aliexpress.com/snapshot/6202019899.html

Cena 22 EUR za 10 kom pride brez poštnine, brez davka ... samo počakati moraš vsaj tri tedne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katere moči si pa nabavil? In kako svetijo? Zadovoljivo? Dobro? Slabo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

M.Pecar je napisal/a:
Jaz sem kupil že kakih 30 kitajskih sijalk: http://www.aliexpress.com/snapshot/6202019899.html
Cena 22 EUR za 10 kom pride brez poštnine, brez davka ... samo počakati moraš vsaj tri tedne.

Skoraj vse po hiši so z 5050 čipom, ki ima najbogatejšo "warmwhite" svetlobo.
5630 ali 5730 v tej barvi dajejo bolj pusto svetlobo ampak večjo svetilnost.

M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
In kako svetijo? Zadovoljivo? Dobro? Slabo?

Vedno je treba poiskati še podatek svetilnosti (lumen) ne samo moči. Glede na podatke svetijo realno kot 100W klasična žarnica.

Na stopnišču imamo senzorska stikala, zato smo tam imeli še vedno klasične žarnice. Po zamenjavi z LED žarnicami smo ugotovili, da 180° senzorji popolnoma izklopijo LED žarnice, 360° pa ne. Na 360° senzorjih žarnice malenkost svetijo, približno toliko kot nočna lučka, kot bi recimo svetile z 1W moči. Morda kdo ve ali se da na teh senzorjih kaj nastaviti, da LED žarnice ne bi delno svetile?
Nazaj na vrh
oobuco
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00
Aktiv.: 1.56
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno gre za kakšen podoben fenomen kot pri meni.

V kuhinji imam za eno luč dve menjalni in še križno stikalo in precej gužve s kabli in najbrž tudi precej vsaj kapacitivnega presluha.

Če uporabim led sijalko, ki ji je možno spreminjati svetilnost, potem ta pri ugasnjenih stikalih na kakšne 30 sekund bliskne. Očitno se nek kondenzator napolni in potem izprazni.

Če uporabim led sijalko istega proizvajalca z istimi podatki, le da ni namenjena za delo z regulatorjem svetilnosti, potem je vse v redu.

elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščem baterisjko svetilko nekje v rangu do 25€. Predvsem gledam na strani dx, ebay robe toliko da se ti zmeša. Prosim za kakšne dobre izkušnje do tega ranga.

Namen uporabe, predvsem: da pridem do avta cca 200m, da pol ne iščem ključavnice, če greš kam na sprehod da ti neki blinka, predvsem nazadnje ko sem si menjeval gume me je najbolj razjezilo ko nisn mogu videt kujk še je mase na zavornih ploščicah .. pa še in še..
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jih nekaj kupil v hofer/lidl, pa sem do sedaj z vsemi zadovoljen. Občasno prodajajo tiste manjše (5W), enkrat so imeli eno večjo z 10W ledico in res sveti kot marija. Pri teh svetilkah je fino, če ima možnost spreminjanja fokusa, da je lahko snop ozek in daleč nese, lahko pa je širok, da si svetiš, ko delaš. Zgoraj omenjeni imata obe to možnost.
Pri kitajcih me pa, ko gledam tiste tone svetilk, najbolj jezi, ker povsod navajajo koliko daleč nese (300m, 500m...)...kot da me kaj briga, kaj je 500m stran od mene...jaz hočem videti PRED SEBOJ in mi nič ne pomaga, če imam piko premera 10cm in tako svetlo, da oslepim, če vanjo pogledam Think

Aja...v vsakem primeru je fino, če si zraven omisliš še accuje. Jaz sem si nabavil tiste brez samopraznjenja. (če ni že original litij, seveda).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

M.Pecar je napisal/a:
Na 360° senzorjih žarnice malenkost svetijo, približno toliko kot nočna lučka, kot bi recimo svetile z 1W moči. Morda kdo ve ali se da na teh senzorjih kaj nastaviti, da LED žarnice ne bi delno svetile?

Nastaviti!? Svetijo, ker se senzor napaja preko bremena (dvožični priklop).
Glej sorodno temo Led luči brlijo ko je stikalo ugasnjeno. Predlagam kondenzator.
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elektrobum je napisal/a:
Iščem baterisjko svetilko nekje v rangu do 25€. Predvsem gledam na strani dx, ebay robe toliko da se ti zmeša. Prosim za kakšne dobre izkušnje do tega ranga.

Namen uporabe, predvsem: da pridem do avta cca 200m, da pol ne iščem ključavnice, če greš kam na sprehod da ti neki blinka, predvsem nazadnje ko sem si menjeval gume me je najbolj razjezilo ko nisn mogu videt kujk še je mase na zavornih ploščicah .. pa še in še..

Tole iz DX, jo pa dobiš na ebayu za okoli 11$. Lahko uporabljaš navadne AAA baterije ali polnilne litijeve.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, zelo podobno tej imam jaz, tista mala 5W, ki sem jo prej omenil. Se mi zdi da je bila v hofru nekje ranga 10 evrov. Poleg nabaviš 6 kosov AAA accujev in si zmagal. Problem je samo ker ne veš, kdaj jo bodo spet imeli pri nas...
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse tiste iz Hoferja se proti tejle mirno skrijejo. Sem si jih takrat dobro ogledal in preprosto ni primerjave. Če pa tole iz luč DX napajaš še iz litijeve baterije si pa sploh zmagal. Svetlobe polno in je tudi ne zmanjka je tako hitro kot pri AAA baterijah, katerih tokovna zmogljivost je bolj uboga.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O fino, cena se mi tudi zdi ugodna, glede na vaše izkušnje/specifikacije ni slaba.. velika verjetnost da pade nakup glede te svetilke, hvala vam
Nazaj na vrh
Cloudy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2014 20:33
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam MagLite 3D z led zarnico. Sveti ko mater, pa baterija tudi drzi dolgo (celo poletje smo jo redno uporabljali pa smo baterije samo 2x napolnili).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni