www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Neodzivnost prenosnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 10:34 pm    Naslov sporočila:  Neodzivnost prenosnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam prenosnik Sony Vaio SVF1521V1E ki bo v novembru star 1 leto. Garancija velja 2 leti. Kar naenkrat mi je začel nagajat. Pri nalaganju Windowsow in ko se komaj naloži začne metati ven same errorje. Nič ne moreš storiti, Disk melje, melje vendar ničesar ne moreš storiti, Nato sem se odločil ,da poskušam v varni zagon. Po mnogokratnih poskusih mi končno uspe da pridem v safe mode. Tudi tu začne ven metati same erorje. Instaliran je Windows 8 potem nadgradnja na 8.1 ker je original windows. Pri zapiranju programa se ta ponovno vklopi in ne da se izklopiti.(error) Nato poskušam iti v opravitelja opravil in probam izklopiti ta eror in brez uspeha. Poskušam tudi v msconfig-u in tudi brez uspeha. Nekako mi uspe priti do nadzorne plošče –odstrani programe in tam začnem deinstlirat vse programe kateri se mi zdijo ,da bi mogoče vplivali na to obnašanje prenosnika. Ko izbrišem veliko programov se odločim ponovno zagnati windows v normalni zagon.
Ponovno ista pesem, dolgo nalaganje ne odzivanje prenosnika in errorji. Odločim se, da poskusim z instalacijskim diskom za popravilo zagonskega sektorja in obnovitev win. Naj povem ,da sem že instaliral veliko računalnikov in popravil z instalcijskim DVD vendar podobnega primera še nisem imel. Ko ni ratalo grem dalje in poskusim z Ubuntu. Pregledam rame z memtest, ne najde nobene napake, nato za napake diska nekaj najde okvarjenih sektorjev vendar menim ,da to ne more biti razlog .Potem zaženem ubuntu iz CD in normalno prenosnik deluje. Razmišljam naprej in se odločim, da ponovno naložim windowse. Tu pa spet naletim na težave. Zelo dolgo traja ,da se začne nalagati. Ko se končno naloži opazim, da se prenosnik vseeno kljub na novo naloženim winsi slabo odzivajo. Dostikrat zmrznejo ,so neodzivni. Nlaožil sem vse gonilnike iz uradne Sonyjeve uradne strani. Tu mi pa zmanjka idej.Preveril disk.rame, če bi bilo kaj narobe z matično ko sem zaganjal ubuntu iz cd je normalno delovalo .Se pravi tudi matična ni. Problem je tudi sedaj ,ker sem imel legalne windowse sedaj pa ne več. Pozabil sem še povedat , da sem pri novem prenosniku takoj naredil recovery DVD z sony recovery programom. Tudi to sem poskušal narediti vendar brez uspeha. Ali ima kdo od vas kakšno idejo. Zelo bi bil vesel vaših predlogov.

unnamed (1).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  79.79 KB
 Pogledana:  9 krat

unnamed (1).jpg

unnamed.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  59.74 KB
 Pogledana:  10 krat

unnamed.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s57rz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 14:03
Aktiv.: 1.54
Kraj: Dobrova

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš še eno leto garancije. Glede na tvoje izkušnje z mnogimi inštalacijami me čudi, da zadevo ne neseš na servis. Naj ga temeljito pregledajo, če je hardware po njihovih standardih brezhiben. Tisti bad sektorji po enem letu niso ravno dober znak. Če ne bi bila zadeva v garanciji, bi poskusil z drugim diskom. Ne razumem pa, zakaj sedaj nimaš več legalnih Win?
Ubuntu si zagnal začasno z cd- ja in ga nisi instaliral na disk....
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj sliko smart podatkov diska. Programi: CrystalDiskInfo, Defragler, Speccy ...
Lahko te heca ravno nek slab ali slabi sektorji, ki pripadajo sistemu in zato se le ta sesuva.

kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede windowsov moram poklicat na Microsoft Slovenija in jim razložit zadevo.Vsaj tako mislim.Na prenosniku ni nobene serijske številke za windows. Samo nalepka je o Windows8 nič drugega.Če se motim mi prosim pomagajte kako spet legaliziram windows. Sliko bom prilepil čim bom lahko.Veliki problem je glede servisa.Pregledal sem forume in veliko prebrskal kot da tukaj v Sloveniji ni pooblaščeni servisa za Sony prenosnike.Jih popravljajo servisi vendar ne moreš uveljavljat garancijo,ker niso pooblaščeni.Če se motim mi prosim povejte kam naj ga nesem.Tudi v servisni knjigi je napisana samo številka uradnega zastopnika Sony Slovenija.Na nekem forumu sem prebral ,da so mu prenosnik poslali na servis na Nizozemsko,vrnil se je še v slabšem stanju kakor ga je poslal.Moram poklicati na Sony Slovenija ,da jim ne bom delal krivice.Malo sem začel razmišljati o virusu,če bi okužil trdi disk.Ali bi se lahko virus kam skril kljub novi instalaciji windowsov.
Ko na novo nalagaš vedno ostane nekaj praznega prostora.Ker imam disk 1TB se pravi pri instalaciji sem imel 990GB prostora se pravi ali se lahko virus skrije na kar je še ostalo in se potem zaganja kljub novi insatlaciji windowsov.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2014 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nalepka za Windowse je verjetno pod baterijo (moraš odstraniti baterijo, da prideš do nje).

Kje si pa kupil prenosnik?! Nesi tja in naj se oni potem zezajo s tem - seveda šele po tem, ko boš 100%, da je problem v strojni opremi. Če je problem posledica kakšnega virusa itd., potem ti lahko tako diagnostiko mastno zaračunajo.

Sam bi v tvojem primeru zamenjal disk in poskusil z inštalacijo še enkrat: če bo po inštalaciji ok, veš, kje je problem (lahko je sicer virus ali pa, kot je že predhodnik omenil, tudi kakšna fizična okvara samega diska). Če ne - pa tudi Smile.

LP, g

David92
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22
Aktiv.: 1.80
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2014 12:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej nic ne mores storiti ? Niti zagnat kaksen AV (Anti Virus) program, da vidis, ali imas Virus ?
Ce ni Virus, potem je cisto mozno da tisti "Bad Sectors" na disku povzrocajo to tezave. Saj ti pise pri errorju, da mu manjka en DLL file, ki je pa pomemben pri zagonu Windowsov. Ce se je tisti DLL file nahajal na disku v sektorju, ki ti je sedaj corruptan, potem je normalno, da ti ne deluje.

Meni to disi na Virus. Saj dvomim, da si fizicno poskodoval disk. Nasplosno bi Virusi target-ali prav take sektorje, ki ti potem scrashajo racunalnik.

Najboljse bi bilo, ce bi lahko zagnal kaksen AV in poskeniral racunalnik, da vidis, ce zazna Virus.

R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2014 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windows 8 nima nalepke, temveč je koda shranjena v BIOSu. V primeru namestitve se bo Windows 8/8.1 samodejno aktiviral. Če te zanima kje je koda, namesti http://rweverything.com/ . Ključ najdeš v ACPI Table > MSDM.

Če ti scandisk vrže slabe sektorje, potem je disk že kar malo tvegano uporabljati. Priporočam, da ga čimprej zamenjaš, lahko pa poskusiš srečo in ga formatiraš z orodjem proizvajalca diska. Dvakrat mi je na tak način uspelo odstraniti slabe sektorje in diska sta potem normalno delala, seveda pa sem ju uporabljal le za nepomembne stvari.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2014 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta prenosnik uporablja sin,ki je na študiju v Mariboru.Ravno danes mi je povedal ,da v normalni zagon sploh ne naloži.Samo v safe mode lahko pride nič drugega.Takoj po novi instalaciji sem instaliral avast free in dal popolni pregled računalnika.Prišlo je do 95% potem sem čakač še eno uro in se ni nikamor več prestavlo.Tako da je možno kakšen virus.Ko pride sin v petek domov bom pregledal disk za kakšnim antivirusnim programom ki ga bom zagnal iz CD.Prosim če mi svetujete kateri antivirusni program bi bil najboljši za pregled.Pregledal bom tudi trdi disk z programom HDD generator.To naj bi bil dober program za pregled bad sektorjev prav tako zagon iz CD-a.Prenosnik je bil kupljen v BOF-u v Celju. R33D3M33R ne ratumem najbolje glede kode v biosu.Windows se mi ni avtomatsko aktiviral kajti ko sem pogledal pod sistem mi je pisalo da vindows ni aktiviran.S tem se bom malo kasneje ukvarjal bitno da ugotovim kaj je z diskom.Poznam nekega prijatelja ki je imel prav tako probleme z diskom ga je nesel na servis in res je masno plačal ker so rekli da je virus.Uporabljal ga je v službi imel vse legalne programe in ni nameščal nobene programe tako da so ga na servisu verjetno nasankali čes da je virus.
Nazaj na vrh
IXA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2014 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam brezplačen Kaspersky boot CD.

LP, Igor
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kramko 69: če se ni samodejno aktiviral, najbrž ni bil povezan v splet. V tem primeru je treba izvesti ročno aktivacijo.

Nalepke s ključem (COA) pa kot povedano ni več. Na prenosniku je samo svetleča nalepka Windows 8 (GML), ključ pa je v BIOSu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2014 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem dobil prenosnik v roke.Pregledovati sem ga začel z programom HDD regenerator. Ne vem koliko je verjeti temu program.Začelo se je katastrofalno. Še preden je pregledal 2% je našlo čez 250 slabih sektorjev.Prilagam sliko.V rdeči obarvano pa piše
drive is not redy,Ko sem pogledal eno uro pozneje je že bilo preko 2000 slabih sektorjev.Se pravi če je verjeti temu programu je disk zanič.Disk je pa velik 1TB.
Kaj menite vi?

07112014767.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  531.85 KB
 Pogledana:  14 krat

07112014767.jpg

Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2014 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred štirimi dnevi...
Rolling Eyes

DusanK je napisal/a:
Daj sliko smart podatkov diska. Programi: CrystalDiskInfo, Defragler, Speccy ...
Lahko te heca ravno nek slab ali slabi sektorji, ki pripadajo sistemu in zato se le ta sesuva.

kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolgo se nisem oglasil.Naj povem kako sem rešil problem.Vsem ,ki imate kakšne probleme ne poskušajte tega rešiti sami če imate še garancijo.Takoj ko na servisu ugotovijo da ste kaj sami reševali adijo garancija.Zdaj pa k rešitvi.S programom paragon sem razdelil disk na particije. Potem sem vsako particijo pregledal za slabe sektorje.Ko sem dobil da na določeni particiji ni slabih sektorjev sem tam namestil Windowse.Sem pa iz 1TB diska dobil 700GB uporabnega diska.Vseeno boljše kot čisto zanič disk.Ostale particije ki pa imajo slabe sektorje sem pa s programom skril tako da mi kaže samo dobro pareticijo. Sedaj prenosnik deluje že en teden dobro (kot nov).Edini problem se mi je pojavil kje naj dobim Windows 8 64 bit SLO,ki so bili instalirani na prenosniku,da se potem avtomatsko aktivirajo zaradi kode ki se nahaja v biosu.Na pašnikih so večinoma Pro verzija ali 8.1 in podobne vendar jih sistem noče aktivirat.Moraš inštalirat prav tiste ,ki so bile instalirane ob nakupu prenosnika.Veliko sem jih probal vendar nobene mi ni uspelo aktivirat.
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2014 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aktivacija preko telefona
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni